שתף קטע נבחר

 

חונקים את אסד: 'אירופה תסגור את הברז לסוריה'

מקורות דיפלומטיים מסרו כי אירופה תודיע ביום שני על חבילה חדשה של עיצומים נגד דמשק. בין הסנקציות: חרם על טיסות מטען מסוריה והקפאת נכסי הבנק המרכזי. סוריה: לא היינו מודעים לנוכחות העיתונאים הזרים שנהרגו בהפגזה בחומס

אחרי שהטילו אמברגו נפט על איראן בשל תוכניתה הגרעינית, מתפנים באירופה לטפל גם ב"קצב מדמשק": מדינות האיחוד האירופי הסכימו על חבילת סנקציות חדשה נגד סוריה, הכוללת חרם על טיסות מטען מהמדינה. כך אמרו היום (יום ד') מקורות דיפלומטיים לסוכנות הידיעות הצרפתית.

  

השבר הסורי - כותרות אחרונות:

 

לפי אותם מקורות, הסנקציות החדשות יוכרזו ביום שני בוועידה של שרי החוץ של האיחוד בבריסל.

ככל הנראה, האיחוד גם יקפיא את נכסי הבנק המרכזי של סוריה ויטיל איסור לבצע עסקות מסוימות עם בנק זה ולסחור עם דמשק במתכות יקרות כמו זהב.

 

יתר על כן, שבעה בכירים במשטר הסורי יתווספו לרשימה של כ-150 אישים וארגונים שנאסר עליהם לקבל ויזה למדינות האיחוד האירופי ולהיכנס לשטח היבשת ונכסיהם יוקפאו.  

 

"ראיתי תינוק קטן מת". צפו בדיווח האחרון של קולבין 

 

בעוד אירופה נערכת להטיל סנקציות נוספות על משטרו של בשאר אסד, שר המידע הסורי, עדנאן מחמוד, אמר כי הרשויות של ארצו לא היו מודעות לנוכחותם של שני העיתונאים - מצרפת וארה"ב - שנהרגו בהפגזות שבוצעו לעבר העיר חומס

 

"עיתונאים לא חוקיים? בואו למרכז ההגירה הקרוב"

"המחלקה שלנו לא ערה לכניסה או לשהייה של מארי קולבין (העיתונאית האמריקנית) ורמי אושליק (הצלם הצרפתי) לשטח סורי", אמר השר. "המחלקה מבקשת מכל העיתונאים הזרים שנכנסו בדרך לא חוקית (לסוריה) ללכת למרכז ההגירה הקרוב ולהסדיר את המצב שלהם לפי החוק".  

לקחו סיכון מקצועי ושילמו בחייהם. העיתונאים אושליק (מימין) וקולבין (צילום: AFP) (צילום: AFP)
לקחו סיכון מקצועי ושילמו בחייהם. העיתונאים אושליק (מימין) וקולבין(צילום: AFP)

 

לדברי פעילי האופוזיציה בסוריה, ההפגזות בחומס פגעו במרכז עיתונות שנמצא בשכונת באבא עמר בעיר. שלושה או ארבעה עיתונאים נוספים נפצעו.  

 

ואם בזה לא די, כוחות הביטחון בסוריה הרגו הבוקר 27 נערים במהלך פשיטה על כפרים במחוז אידליב שבצפון המדינה.

פעילי אופוזיציה מסרו כי רוב בני הנוער נורו בראש או בחזה בבתיהם או ברחובות הכפרים במחוז, אידיתה, עיבלין ובלשון הנמצאים בסמוך לגבול עם טורקיה.

 

פעילי זכויות אדם במדינה מסרו כי יותר מ-7,600 בני אדם נהרגו מאז החלה ההתקוממות העממית נגד משטר הנשיא בשאר אסד במרס 2011. לפי הנתונים שנמסרו, 5,542 מההרוגים הם אזרחים. 1,692 הם חיילים ואנשי כוחות הביטחון. כ-400 מההרוגים הם עריקים.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בלי טיסות מטען לאירופה. אשטון
צילום: AFP
נמשך הלחץ על משטרו. אסד
צילום: EPA
לחץ אירופי על כלכלת סוריה. שטרות סוריים ואמריקניים
צילום: רויטרס
מומלצים