בירה לפנים: פסולת המשקה הופכת לקצף גילוח
יצרנית המשקה באדוויזר שבארצות הברית ממירה את הפסולת שנוצרת במהלך ייצור המשקה לחומצות שמשמשות בתעשיית התרופות, הקוסמטיקה, הגומי והבדים. כך תופסים ראש סביבתי
אם חשבתם ששמעתם כבר הכל בתחום המיחזור - חישבו שוב: ענקית הבירה הבינלאומית אנהאוזר-בוש (Anheuser-Busch), השיקה פרויקט במסגרתו פסולת הבירה שלה משמשת לייצור קצף גילוח, סבונים ועוד מגוון מוצרים עם שימושים מסחריים.
עוד בערוץ כלכלה ירוקה :
-
מיחזור פסולת אלקטרונית - המהפכה בפתח?
- פחות פסולת ממסעדות - רווח לכיס ולסביבה
- דה-מרקטינג: אנשי השיווק שתאהבו לאהוב
אנהאוזר-בוש האמריקאית, שמיצרת בין השאר את המשקה באדוויזר, היא חברת בת של מבשלת הבירה הגדולה בעולם, Anheuser-Busch InBev הבלגית, שמחזיקה ב-25% מהשוק העולמי.
במסגרת הפרויקט, הפסולת שנותרת לאחר ייצור הבירה, מומרת לחומצות קרבוקסיליות, המשמשות בתעשיית התרופות, מוצרי קוסמטיקה, מוצרי היגיינה אישית ומגוון מוצרים נוספים דוגמת גומי, בדים ותמיסות. ההליך מתבצע באמצעות התססה, בדומה להכנת הבירה, כאשר בקטריה שנמצאת בחומר מבצעת את רוב הפעולה ואין צורך במקורות אנרגיה חיצוניים רבים.
הפרויקט מתבצע במשותף עם חברת Blue Marble Bio, שמפתחת טכנולוגיות של אנרגיות מתחדשת מחומרים כימיים, במטרה להחליף את השימוש בדלקים מזהמים. החברה החלה לבחון את מיחזור הפסולת של ענקית הבירה לפני כשנה, ובימים אלה מגדילה את ההיקף במפעל שלה בעיר מיסולה שבמונטנה.
לא מספיק לחסוך במים
בנוסף וכתוצר לוואי של ההליך, מופק גם ביו-גז, שמשמש לייצור חשמל. אולם בעוד ששימוש בביו-גז הופך לנפוץ במבשלות בירה ומפעלי מזון - ההליך שפיתחה Blue Marble Bio ייחודי יותר בשל התמקדות בייצור חומצות קרבוקסיליות. חומצות אלה יכולות לסייע לתעשיה הכימית, במעבר מנוסחות מבוססות דלק למקורות אנרגיה מתחדשת.
אך כדי שזה יקרה, צריך להצליח לייצר את החומצה בהיקף תעשייתי ובמחיר תחרותי, בלי להשתמש בתהליכים שצורכים דלקי מאובנים או אדמות יקרות.
יוזמה זו מאפשרת לדחוף את המונח "בירה ירוקה" צעד אחד קדימה, מעבר לחיסכון במים, הפחתת פסולת והתקנת מתקנים שמאפשרים שימוש באנרגיה מתחדשת. Anheuser-Busch מצידה, נהנית מהוזלה של עלויות הטיפול בפסולת בחצי וירידה בפליטות גזי החממה.
בנוסף, המהלך מספקת ל-Anheuser-Busch מוניטין ירוק, כפי שהצהירה בהודעה על השותפות החדשה: "אנחנו ממשיכים לחפש אחר דרכים להפחית את השפעתנו הסביבתית, באמצעות הפחתת השימוש באנרגיה ובמים, שיפור איכות פסולת המים שאנחנו שולחים לרשויות המקומיות, והפחתת ההשפעה הסביבתית של מוצרי הלוואי שלנו. המרת הפסולת שלנו לכימיקלים ירוקים שכרגע מיוצרים מדלקי מאובנים, זה מהלך שמתאים ליעדים אלו".