נדחתה הצגת הסדר הטיעון לבכירי הרכבת
משפחת אחת ההרוגות בתאונת הרכבת שאירעה ב-2006 בבית יהושע הביעה התנגדות להסדר הטיעון, שבמסגרתו אמורים היו להימחק אישומים נגד בכירי הרכבת. השופט דחה את הדיון
הצגת הסדר הטיעון בין הפרקליטות לרכבת ישראל ובכיריה, בנוגע לתאונת הרכבת שאירעה בבית יהושע ביוני 2006 - לא צלחה היום (ד') בבית המשפט המחוזי בפתח תקווה. בתאונה נהרגו חמישה בני אדם ונפצעו עשרות.
נגד מנכ"ל הרכבת עופר לינצ'בסקי, סמנכ"ל הפעלת ותחזוקת תשתיות ברכבת הראל אבן, והממונה הארצי בתחום דרכים והסדרי תנועה יובל בלום הוגשו בתחילה כתבי אישום בעוון גרימת מוות ברשלנות. הסדר הטיעון אמור היה להיות מוצג היום, אך עו"ד אור ממון ביקש לדחות את ההליך. זאת כיוון שאחיה של מיטל כהן שנהרגה בתאונה, דרור ואתי, הביעו את התנגדותם להסדר.
עו"ד ממון הסביר לשופט זכריה כספי כי פרטי ההסדר נמסרו למשפחות אך חלקן העדיפו לא להגיע לפגישות. אתי ודרור כהן מעוניינים למנוע מההסדר לצאת אל הפועל, בטענה שלא ייתכן כי הרכבת אשמה במחדל ובכיריה לא ישלמו את המחיר. עו"ד ממון ביקש תוספת זמן מהשופט, כדי לנסות לשכנע את בני המשפחות לקבל את הסדר הטיעון ולהציגו בבית המשפט במועד מאוחר יותר.
לאור העובדה שבני משפחת כהן הביעו התנגדות, ובשל מורכבות ההסדר המוצג שכולל אפשרות של מחיקת אישומים לגבי כמה מהנאשמים, החליט השופט כספי לדחות את הדיון. "ברצוני לשמוע את דברי המשפחות בנפש חפצה", אמר.
מחיקת אישומים שלמים
במסגרת ההסדר אמור היה להימחק לגמרי האישום נגד מנכ"ל הרכבת דאז, עופר לינצ'בסקי והממונה על הבטיחות ברכבת, יובל בלום. זאת בשל קשיים ראייתיים להוכיח את אשמתם, משום שיהיה קשה לייחס להם בעיות שהחלו ברכבת שנים רבות לפניהם.
עבירת גרימת המוות ברשלנות שיוחסה להראל אבן, סמנכ"ל בתפקיד בכיר ברכבת, אמורה הייתה להימחק. על פי ההסדר, הרכבת תודה בכתב האישום המקורי עם תיקונים קלים, ותקבל את העונש המקסימלי - הקנס הכספי הגבוה ביותר על פי חוק בגין חמישה מקרים של גרימת מוות ברשלנות.
במרץ 2010 הואשמו בבית המשפט המחוזי בפתח תקווה כמה מבכירי הרכבת בעבירות של גרימת מוות ברשלנות וגרימת חבלה ברשלנות.