פסטיבל הקרח בירושלים: אל תקבלו רגליים קרות
י-ם מארחת לראשונה את פסטיבל הקרח הבינ"ל שבו עשרות מיצגים מקרח, החל ממבנים מפורסמים בעיר, דרך שלגייה ו"דירה להשכיר" וכלה בבר אלכוהול למבוגרים. הקרח על חשבון הבית
ב-6 במרס זה מתחיל: פסטיבל עיר הקרח בירושלים. המיקום: מתחם תחנת הרכבת הישנה בסמוך לחאן הירושלמי. המתכון: 35 אמנים סינים, טונות של קרח המיוצר באשדוד ומובל לירושלים ואולם בגודל מגרש כדורסל. מזג האוויר: קר, קר מאוד, מינוס עשר מעלות קבוע.
עוד בירושלים בערוץ התיירות:
- מתחם נוטרדאם: כמו לנסוע לפריז, אבל בירושלים כנסיות בירושלים: הסיור שכמעט כל תייר עושה
- שביל ירושלים: להגיע לעיר הבירה דרך הטבע
אז מה יהיה לנו שם? כמובן שפסלים בנושא ירושלים הם אלה שייקדמו את הנכנסים אל המתחם. מי כמוני, שחשב שמינוס עשר מעלות קטן עליו - יוכל להתחרט, לקפל את זנבו (אם לא קפא כבר) ולקבל מעיל לחימום.
מגדל דוד נבחר לקבל את פנינו יחד עם חומות ירושלים העות'מאניות. לטורקים לקח חמש שנים לבנות את חומותיה של ירושלים באבן במאה ה-16 ואילו לסינים, שידוע כי בניית חומה גדולה עבורם זה דבר טבעי, לקח כחודשיים לעשות זאת בקרח. אפילו צריח המסגד שעל מגדל דוד מתנוסס והאמת, נראה אמיתי.
מיד לאחר שעוברים בשער קרח, הלא הוא שער יפו, ניתן לטפס על הכרכרה של מונטיפיורי. גלגלי הקרח ומושב הנהג מרשימים ביותר. בצמוד לכרכרה, טחנת הרוח של משכנות שאננים.
תאורה צבעונית המתחלפת מדי מספר שניות, משנה את גוני השתקפות הקרח ומוסיפה יופי למיצגים, אם כי קשה להכחיש כי הקיטש הסיני לא ניכר באווירה הכללית. בין פסלי הקרח תמצאו דובי פנדה (סינים כמובן), חיות כדוגמת האריה - סמלה של ירושלים, קרנפים, ברווזים ותיבת נוח המקראית - כשהכל על רקע גשר עץ, ממש כמו בגנים הסיניים, רק שכולו קרח המוביל את הקהל אל חלקו השני של האולם שבו פסלים של אגדות וסיפורי ילדים.
המיצג שיקבל את פנינו. מגדל דוד בפסטיבל הקרח (צילומים: רון פלד)
דירה להשכיר, אבל קפואה
את עיניי משך בניין קרח צבעוני, שלקח לי כמה שניות להבין כי מדובר בספר "דירה להשכיר". התרנגולת והסנאית עומדים בחלונות ובהחלט לאה גולדברג ז"ל זוכה כאן לעדנה הראויה.
- מבשר את החורף: לטייל בעקבות אירוס הסרגל
- "הטיול בטבע הפך לבריחה": המלצות לפינות חמד בצל המלחמה
- עששיות וציפורים: טיולים ופעילויות חינם בחנוכה של החברה להגנת הטבע
- "סוף-סוף כתבה שלא קשורה למלחמה": יצאנו לבדוק את השיפוץ בעין ג'ונס
- "לקח לי הרבה זמן לצאת מהבית": בלוגרית הטיולים חוזרת לשטח, ויש לה גם המלצה לימים אלה
קרוסלת קרח נראית כמו לקוחה מקרקס שעליה ניתן לעלות, כמו גם מכוניות וחיות אחרות שניתן לשבת עליהן. לאחר שאמרתי שלום לשלגייה (ששמה עולה בקנה אחד עם פסטיבל הקרח ומזג האוויר), הגעתי אל פסל קרח מגלשתי עם שתי לשונות שעליהן ניתן להתגלש בניחותא. הפסל הוא העתק מדוייק ומוצלח של פסל המפלצת המפורסם (גן רבינוביץ) שבדרום-מערב העיר.
המבוגרים לא היססו לרגע ויחד עם שאר הילדים במתחם עלו והתגלשו, כשעל פניהם, מלבד החיוך, ניתן היה להבין שישבן בגי'נס על מגלשת קרח זה קר, קר מאוד.
אין צורך לקרר את הוודקה. בר משקאות מקרח
למעוניינים בדרינק, הקרח על חשבון הבית
לסיום ניסיתי לקנח בוודקה על הבר, שכולו עשוי קרח. חשבתי לעצמי שקצת חימום בטמפרטורה שכזו ודאי לא יזיק, רק שידי הקפואה סירבה בשלב זה לתפקד. לבוש חם חובה, כבר הזכרנו?
עלות הכניסה 65 שקל לאדם בהזמנה מראש בלבד (ללקוחות ישראכרט 35 שקל), כאשר על הכרטיס נקובה שעה ספציפית לביקור, וכל זאת כדי למנוע לחץ וצפיפות. ייתכן אף שיאריכו את תקופת הפסטיבל מסוף חודש אפריל, כפי שתוכנן, לחודש נוסף.
סמוך לאולם הקרח הענק, יוקמו גם אולם החלקה על הקרח, מתחם ייחודי להופעות וכן בית קפה הכולל מתחם מיוחד לילדים - כל זאת עבור אלפי המבקרים שמצפים להם מהארץ ומחו"ל.
עיריית ירושלים וחברת אריאל, יוזמות הפרוייקט, מקוות כי האירוע יהווה את יריית הפתיחה למסורת עתידית של פסטיבל קרח שנתי בעיר.
- לפרטים נוספים על עיר הקרח בירושלים