שתף קטע נבחר

 

ניצולים הפגינו בת"א: "ליטא מגמדת את השואה"

המפגינים המתינו לשר החוץ הליטאי, שאמור היה להגיע לכנס עסקי בתל-אביב, והניפו כרזות. "לליטא ממשלה שמנהלת מאבק להפוך את השואה לרק עוד טרגדיה", אמר אחד המארגנים

כ-15 בני אדם, בהם מספר ניצולי שואה, הפגינו הערב (יום ב') נגד ביקור של שר החוץ של ליטא בתל-אביב מכיוון שלטענתם הוא התבטא בעבר בצורה אנטישמית, וכן בשל ניסיונה של ממשלת ליטא "לגמד את זכר השואה", כהגדרתם. הם הניפו כרזות בעברית ובאנגלית, ולאחר כשעה וחצי שבהן לא חלף האורח הזר במקום, הם התפזרו.

 

קומץ מפגינים מחה נגד ביקור של שר החוץ של ליטא בתל-אביב

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עוד בחדשות ynet:

 

שר החוץ הליטאי, אודרוניוס אז'ובאליס, אמור היה להגיע לכנס עסקים מסחרי במלון דן פנורמה בתל-אביב. ד"ר אפרים זורוף, מנהל מרכז שמעון ויזנטל, ציין כי "הוא אורח כבוד של קבוצות ישראליות הקשורות לעסקים כאן. זה אדם שהתבטא בצורה אנטישמית בעבר ויצא נגד הצעת חוק שהייתה אמורה לסייע ליוצאי ליטא לקבל רכושם בחזרה".

 

ליטא מגמדת את זכר השואה, טענו המפגינים בתל-אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ליטא מגמדת את זכר השואה, טענו המפגינים בתל-אביב(צילום: מוטי קמחי)

 

לדבריו, "לליטא ממשלה שמנהלת מאבק להפוך את השואה לרק עוד טרגדיה מבין רבות. מטרתו של מאבק זה להשוות בין הנאצים לקומוניסטים, כלומר הם משווים בין מי שבנה את אושוויץ לבין מי ששחרר אותו. אותנו זה מקומם מאוד ולכן אנחנו מפגינים".

 

המפגינים עזבו עוד לפני שהשר עבר במקום (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
המפגינים עזבו עוד לפני שהשר עבר במקום(צילום: מוטי קמחי)

 

עו"ד יוסף מלמד (87), ניצול שואה שהפגין במקום, אמר ל-ynet: "בזמן השואה הייתי בן 17 בגטו ולאחר מכן לחמתי כפרטיזן ביערות קרוב לווינה ברוסיה הלבנה. לאחר המלחמה אני ומספר חברים, שאינם עוד בין החיים,

אספנו עדויות ופרסמנו רשימה של 3,000 שמות ליטאים שאנו טוענים ששיתפו פעולה עם הנאצים".

 

לטענתו, "התברר שחלק מהשמות ברשימה נחשבים לגיבורים בארצם ואותי האשימו בהעלאת האשמת שווא ואף נחקרתי על כך על ידי שוטרות, שהגיעו לביתי וסיפרו לי על הכוונה לתבוע אותי. הדברים שכתבתי בדוקים, אני מוכן אם יהיה אי פעם משפט להישפט פה, רק לא לחזור לליטא".

 

מרסל ג'ולייט שאול שיימן, ממארגנות הכנס, אמרה בתגובה כי "מדובר באירוע לחגיגת עשרים שנה ליחסי ישראל-ליטא. זכותם של המפגינים להפגין, ההשקפה שלנו שאנו הולכים הלאה, לא שוכחים את השואה ומה שהיה, אבל מעודדים קרבה כרגע בין העמים".

 

את תגובת שגרירות ליטא לא ניתן היה להשיג עד לשעת פרסום הידיעה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לחם כפרטיזן ובא להפגין. עו"ד יוסף מלמד
צילום: מוטי קמחי
מומלצים