20 שנה לפיגוע בארגנטינה: "איראן זוממת עוד"
סגן שר החוץ דני איילון השתתף בטקס לציון 20 שנה לפיגוע בשגרירות בבואנוס איירס והזכיר כי הטרור האיראני ממשיך גם היום. "המתכננים והמבצעים של הפיגועים עדיין מסתובבים בחופשיות בעולם ואף זוממים חלילה את הפיגוע הבא"
השר יוסי פלד וסגן שר החוץ דני איילון השתתפו הערב (יום ו') בבואנוס איירס בטקס לציון 20 שנה לפיגוע בשגרירות ישראל בארגנטינה, בו נהרגו 29 בני אדם. "לצערנו הרב, המתכננים והמבצעים של הפיגועים עדיין מסתובבים בחופשיות בעולם ואף זוממים חלילה את הפיגוע הבא", אמר איילון בהתייחסו גם לפיגוע ב-1994 במרכז הקהילה היהודית - והפנה אצבע מאשימה לעבר איראן.
עוד בערוץ החדשות:
טורקיה קוראת לאזרחיה: צאו מיד מסוריה
ארה"ב לצפון קוריאה: הסיוע בספק אם תשגרו לוויין
הטקס התקיים ב"כיכר שגרירות ישראל", שהוקמה במקום שבו עמדה השגרירות עד לפיגוע שבו נהרגו דיפלומטים ישראלים ובני משפחותיהם, עובדי שגרירות מקומיים, אזרחי ארגנטינה ועוברי אורח. באירוע השתתפו גם בכירי הממשל המקומי ומאות מוזמנים, בהם קרובי הקורבנות הישראלים.
סגן שר החוץ ציין בנאומו כי מבצעי הפיגוע כשלו בניסיונם ליצור קרע בין ירושלים לבואנוס איירס. לדבריו, "ההתקפות האכזריות הללו יצרו ברית עולם בין שתי המדינות, ישראל וארגנטינה, במאבק משותף נגד הטרור האיראני והעולמי".
איילון הזכיר את מזימות הטרור שנחשפו בתקופה האחרונה בהודו, באזרבייג'ן, בגאורגיה ובתאילנד והבהיר: "מאחורי כל ההתקפות הללו עומדת איראן". הוא הזכיר את שר ההגנה האיראני, אחמד וחידי, כאחד האחראים לפיגוע לפני 20 שנה.
"חלק מהניסיונות הללו כוונו לעבר דיפלומטים שאופי שליחותם הוא דווקא לקדם
את השלום ולמנוע מלחמות ושפיכות דמים", אמר איילון, "בכך פוגעים האיראנים במזיד באחד הסמלים המרכזיים ליישוב סכסוכים בדרכי שלום. הנשק הגרעיני מהווה מבחינת איראן אמצעי להשגת הגמוניה אזורית במזרח התיכון, אם לא למעלה מכך, עובדה שעלולה לשנות את פני המפה האסטרטגית לחלוטין".
השר פלד אמר: "אז וגם היום מטרתם של לא מעט ארגוני טרור הייתה לפגוע במדינת ישראל, ביטחונה וביטחון אזרחיה. מאחורי מרביתם ניצבת איראן - המספקת תמיכה ומממנת את ביצועם של הפיגועים הללו. חימושה של איראן בנשק גרעיני הוא איום על העולם כולו ולא רק על מדינת ישראל. מפה אני קורא לקהילה הבינלאומית לגנות בתקיפות ולפעול נמרצות למניעת המשך התחמשותה של איראן בנשק גרעיני".
Read this article in English