מחאה: 14 אלף מוגבלים לא מקבלים שירות
עובדי הקרן למפעלי שיקום מטפלים בבעלי צרכים מיוחדים. בהפגנה מול הממשלה הם מחו על הלנת שכר, וסיפרו ש"אפילו נייר טואלט אי אפשר לקנות בחלק מהסניפים". נכים באו להזדהות. משרד הרווחה: פועלים לשלם משכורות לפני פסח
"אולי עיסוק ברווחה לא מביא רייטינג, אבל חובתו של שר הרווחה לדאוג לכך שאלפי נכים יוכלו להמשיך לקבל טיפול שמסייע להם להשתלב במעגל העבודה". כך הבהירה הבוקר (יום א') בלה מאיס, יו"ר ועד העובדים בקרן למפעלי שיקום שכ-200 מעובדיה מפגינים מול ישיבת הממשלה בירושלים. 700 עובדי הקרן, עמותה שהקים משרד הרווחה, משביתים את העבודה ב-72 סניפיה ומפעליה, שמספקים שירותי שיקום תעסוקתי לכ-14 אלף בעלי מוגבלויות.
לדברי מאיס, "המלחמה היא לא על תוספות שכר אלא על מקום העבודה שלנו שנותן פתרון לעשרות אלפי נכים במדינת ישראל. אני פונה לשר משה כחלון ומבקשת שיתערב ויסייע לנו, גם אם אנחנו לא חברת סלולר ולא חברת כבלים".
דיווחי חדשות נוספים ב-ynet על הנעשה ברווחה:
עובדים סוציאליים מיואשים: "חיים בהישרדות"
משרד הביטחון מאיים על נכים קשים בקנס
92 רשויות יצורפו לתוכנית לילדים ונוער בסיכון
זה מספר חודשים לא משלמים את שכרם של העובדים בזמן. הנהלת הקרן לא מפרישה כספים לקרנות הפנסיה שלהם. לדברי העובדים, הנהלת הקרן שנקלעה לאחרונה לקשיים תקציביים מסרבת לפתוח עמם במו"מ. בנוסף ל-700 העובדים ששכרם התעכב, כ-2,400 בעלי מוגבלויות שמועסקים בקרן לא תוגמלו על עבודתם בחודש פברואר. מדובר בכמה מאות שקלים לכל עובד.
משה שחם (53), כבד שמיעה שעבד עד לאחרונה במפעל מוגן של הקרן במשך 12 שנה, סיפר: "הקרן עזרה לי להשתקם. היום אני עובד בחוץ אחרי שעזרו לי למצוא עבודה". הוא הגיע להפגין "כי החברים שלי במפעל המוגן עדיין לא קיבלו משכורת, וכך גם העובדים שמטפלים בהם. אסור לפגוע בעובדים, הם מצילים את החיים של הנכים".
ותק של עשור: 5,000 שקל למשרה מלאה
משרד הרווחה הודיע הבוקר כי שר הרווחה התערב כדי להבטיח שעובדי הקרן יקבלו את המשכורות המעוכבות לפני הפסח. אך מאיס טוענת שמדובר בלעג לרש: "הבעיה היא לא רק המשכורות אלא מיליוני שקלים שלא הועברו ממשרד הרווחה, והובילו לקשיים תקציביים ולחובות של הקרן שלא מאפשרים לקנות אפילו נייר טואלט בחלק מהסניפים".
דנה, אחת העובדות: "יש לנו עובדים שעושים את עבודתם נאמנה כבר 10 שנים, ומשתכרים פחות מ-5,000 שקל בחודש למשרה מלאה. משרד הרווחה היה צריך לפקח על תפקוד הקרן ולהעביר כספים ונכשל בכך. מי שמשלם את המחיר הם העובדים ובעלי המוגבלויות שבהם הם מטפלים".
הקרן פועלת במימון משרד הביטחון והביטוח הלאומי, ופעילותה מתמקדת באבחון, ליווי וטיפול שיקומי, הכשרה מקצועית ושילוב בעבודה של אנשים בעלי מוגבלות, לקויות וחסמים תעסוקתיים. עובדיה מטפלים בנכים בגיל העבודה, דורשי הבטחת הכנסה ואבטלה, עולים חדשים עם מוגבלות או חסמים תעסוקתיים, נוער חריג, אנשים בעלי מוגבלות וצרכים מיוחדים.
ההסתדרות הכריזה על סכסוך עבודה לפני שלושה חודשים כשהנהלת הקרן התעלמה לדברי העובדים מדרישותיהם לפתוח במו"מ לחתימת הסכם קיבוצי.
הקרן שבה מועסקים פסיכולוגים שיקומיים וחינוכיים, עובדים סוציאלים, מורים, מדריכים, עובדי השמה ועובדי מינהלה, נקלעה לאחרונה לקשיים תקציביים. בסניפים מורגשת מצוקה כלכלית בשל סירובם של ספקים שונים להעניק אשראי נוסף לקרן בעקבות חובות הנאמדים בכ-13.5 מיליון שקלים.