שתף קטע נבחר

 

כנגד ארבעה בנים דיבר עולם הטניס

רפאל נאדאל, רוג'ר פדרר, נובאק ג'וקוביץ' ואנדי מארי שולטים בשנים האחרונות בספורט הלבן. לכבוד פסח, ארבעת הטניסיאים המופלאים לובשים חג. מי החכם? מי הרשע? מי התם? ומי הבן שאינו יודע לשאול?

בשנים האחרונות הפך משחק הטניס לאחד מענפי הספורט הפופולאריים ביותר בעולם, ויש לכך סיבה. מי שנתנו את הדחיפה לענף אצל הנשים בסוף שנות ה-90 ותחילת שנות האלפיים הן בעיקר האחיות וויליאמס יחד עם מרטינה הינגיס, מריה שראפובה, קים קלייסטרס וז'סטין הנין. בצד השני של הכביש הסיפור היה שונה.

 

חג פסח שמח גם באזור המגזין של ynet ספורט:

 

פיט סמפראס ואנדרה אגאסי הם ללא צל של ספק אגדות בענף, אבל דעיכתם עם כניסת המילניום יצרה חלל שאיפשר לטניסאים חביבים פלוס כמו גוסטבו קוורטן, לייטון יואיט ואנדי רודיק, לקבל במה ולזכות בטורנירי גראנד סלאם. הכל היה טוב ויפה, עד שב-2003 פרץ לתודעה רוג'ר פדרר, ואחריו גם רפאל נאדאל, נובאק ג'וקוביץ' ואנדי מארי.

 

פדרר, נאדאל, מארי וג'וקוביץ'. כנגד ארבעה בנים... (צילום: AFP, רויטרס, AP) (צילום: AFP, רויטרס, AP)
פדרר, נאדאל, מארי וג'וקוביץ'. כנגד ארבעה בנים...(צילום: AFP, רויטרס, AP)

 

ארבעת המופלאים של עולם הטניס דומיננטיים כמעט בכל טורניר בשנים האחרונות. לכבוד חג הפסח שנמצא בעיצומו, וכהומאז' להגדה שסופרה בימים אלו, קיבל כל אחד מהטניסאים תואר. אז בואו נתחיל. כנגד ארבעה בנים דיבר עולם הטניס:

 

חכם - רוג'ר פדרר

הגאון השווייצרי, מה הוא אומר? "בעבר חשבתי שהכל זה טקטיקה וטכניקה, אבל כל משחק הפך למנטלי ופיזי. אני מנסה לגרום לעצמי להישאר רגוע וחיובי, תחת לחץ אני יכול לראות דברים מאוד בבהירות". (פדרר לאחר זכייתו בטורניר דובאי ב-2007).


הכירו את ארבעת הבנים

הכירו את ארבעת הבנים
  דירוג גיל יד גובה מספר תארים גראנד סלאם סך פרסים בקריירה מאזן ב-2012
ג'וקוביץ' 1 24 ימין 1.88 מ' 30 5 36,206,641 מיליון דולר 2:20
נדאל 2 25 שמאל 1.85 מ' 46 10 46,789,842מיליון דולר 3:17
פדרר 3 30 ימין 1.85 מ' 73 16 69,746,521 מיליון דולר 3:23
מארי 4 24 ימין 1.90 מ' 22 0 20,200,873 מיליון דולר 4:17

 

פדרר פרץ לחיינו בקיץ 2003 עם זכיה נהדרת בטורניר ווימבלדון, ומאז הוא לא עוצר. 16 תארי גראנד סלאם מספרים את

הסיפור לבד, אבל גם הם

לא ממחישים את גל המעריצים שגרר "פדרר אקספרס". ונכון, כל ארבעת הטניסאים שלנו אינטילגנטיים, אבל בקוורטט בולט פדרר בחוכמת המשחק שלו.

 

אסטרטגיית המשחק משתנה אצלו בכל פעם, תלוי מי היריב שממול. הקואורדינציה, בה השתמש בילדותו גם בכדורסל ובדמינטון, הפכה אותו למעצמת טניס, כזאת ששברה כל שיא, כולל עמידה בראש הדירוג העולמי במשך 237 שבועות רצופים. חוץ מזה, הוא הטניסאי המבוגר מתוך הארבעה (בן 30). האצילות, הסטייל, הטכניקה והניסיון הופכים את פדרר בטבעיות לבן החכם של עולם הטניס.

 

צפו בארבעת הבנים משתעשעים להם במשחק צדקה 

 

רשע - רפאל נדאל

השור הספרדי, מה הוא אומר? "כשיש שחקן טוב ממך, הדבר היחיד שאתה יכול לעשות הוא לעבוד, לנסות למצוא פיתרונות ולחכות קצת לזמן שלך. אני מתכוון לחכות, אני אחכה לפעם השישית. אם בפעם השישית זה לא ילך אני אחכה לשביעית. זו הרוח של הספורט" (נאדאל, 5 ביולי 2011, אחרי חמישה הפסדים רצופים לג'וקוביץ').

 

פדרר נהנה משנתיים של שליטה אבסולוטית בענף, עד שרפא פרץ ברולאן גארוס ב-2005 והראה לעולם איך צריך לשחק על חימר. על שאר המשטחים לקח לו זמן להשתוות לשווייצרי הקפוא, עד שב-2008 הגיעה הזכיה המיוחלת בטורניר ווימבלדון. בגמר ניצח נאדאל את יריבו המושבע, בעזרת אוסף חבטות עוצמתיות שהדהימו את הצופים ברחבי העולם (אגב, מדובר בטניסאי שמשתמש ביד שמאל, עוד יתרון עצום על האחרים).

 

רפאל נאדאל. כמויות של killer instinct (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
רפאל נאדאל. כמויות של killer instinct(צילום: רויטרס)

 

נכון, נאדאל הוא לא בן אדם רע מחוץ למגרש, אפשר אפילו להגדיר אותו כבחור מנומס ונחמד. אבל על המגרש, בזמן משחק, הצופה יכול לחוש

באדם אחר. האחיין של מיגל אנחל נאדאל, שחלם בילדותו להידמות לדוד ולהפוך לשחקן כדורגל, הפגין לאורך השנים כמויות של קילר אינסטינקט, תכונה שיריביו יכולים רק לחלום עליה.

 

ואם כבר נדבקנו לתדמית ה"רעה" של נאדאל, אז עד הסוף. החוסן הפיזי של הבחור ממיורקה גרר בחודשים האחרונים האשמות מצד התקשורת הצרפתית כי הוא משתמש בסמים, אליהן הגיב נדאל: "אני עובד 1,000 שעות בכל יום מ****". זה גם לא הפריע לו להצטלם לקליפ די פרובוקטיבי עם שאקירה (מה פיקה יגיד?). האגרסיביות, העוצמה, הפיזיות, והכותרות שמחוץ למגרש הופכות את נאדאל לבן הרשע של עולם הטניס.
היריבות במספרים

היריבות במספרים
המטצ'-אפ בקריירה בטורנירי גראנד סלאם
ג'וקוביץ' - נאדאל 14-16 לנאדאל 3-5 לנאדאל
ג'וקוביץ' - פדרר 10-14 לפדרר 4-5 לפדרר
ג'וקוביץ' - מארי 5-8 לג'וקוביץ' 0-2 לג'וקוביץ'
נאדאל - פדרר 10-18 לנאדאל 2-8 לנאדאל
נאדאל - מארי 5-13 לנאדאל 2-6 לנאדאל
פדרר - מארי 7-8 למארי 0-2 לפדרר
 

תם - אנדי מארי

הילד הסקוטי, מה הוא אומר? "כולם שנאו את מוחמד עלי בהתחלה. הם קראו לו 'שחצן', אבל הוא האמין שהוא הטוב ביותר. אין לי בעיה עם מישהו שנשמע 'שחצן'. אם אתה רוצה להגיד: 'אני הטוב ביותר ואני הולך לנצח', ואתה אכן עושה זאת, אז זה בסדר. אם לא, אז זה סיפור אחר". (אנדי מארי, 2 בספטמבר 2007).

 

במקרה של מארי אפשר לטעון לחוסר מזל. טניסאי צעיר ומוכשר, שיכול היה לגעת בכל הפסגות האפשריות. מה לעשות שהוא נולד בזמן הלא נכון, כשיש מסביבו שלושה טניסאים כל כך טובים?! כמו נאדאל, גם למארי היה קונפליקט, טניס או כדורגל, כשהתגלה על ידי ציידי כישרונות של גלאזגו ריינג'רס בגיל 15. הסקוטי עשה את בחירתו, והשאר היסטוריה.

 

החכם והרשע אולי יריבים על המגרש, אבל ב"אזרחות" זה נראה אחרת

 

בגיל 20 הוא נכנס לטופ 10 בדירוג ה-ATP, ושנתיים מאוחר יותר דורג שני בעולם (למשך שבועיים). הישגים נאים בתחום אי אפשר לקחת ממארי,

הם קיימים בשפע. אבל צל גדול מעיב על סיפור ההצלחה - 0 תארי גראנד סלאם. לשלושה גמרים הוא הגיע, אבל הפסיד בשלושתם. בריטניה, שתלתה בו את תקוותיה לזכייה של שחקן מקומי בווימבלדון, נותרה עד היום מאוכזבת.

 

תדמית הלוזר של הטניסאי ארוך הגפיים גברה בתחילת השנה, באוסטרליה הפתוחה: בחצי הגמר הוא כבר הוביל על ג'וקוביץ' 1:2 במערכות, אבל הפסיד והודח. בגמר של טורניר מיאמי האחרון הוא שוב נוצח, ע"י הבן הרביעי ברשימה. טוב, הוא בסך הכל בן 24, אנחנו מחכים לאכול את הכובע. ביש המזל, תדמית המפסידן והגיל הצעיר הופכים את מארי לבן התם של עולם הטניס.

 

נובאק ג'וקוביץ'. יכולת על אנושית, בתוספת חוש הומור משובח (צילום: AP) (צילום: AP)
נובאק ג'וקוביץ'. יכולת על אנושית, בתוספת חוש הומור משובח(צילום: AP)

 

זה שאינו יודע לשאול (רק לקחת) - נובאק ג'וקוביץ'

הסופרמן הסרבי, מה הוא אומר? "אני שחקן טניס מקצועי. אני בטוח שכמוני, כל שחקן טניס יגיד: 'אנחנו חיים בשביל המשחקים המכריעים הללו'. אנחנו מנסים להקדיש את חיינו לספורט הזה, כדי להגיע למצב שאנחנו משחקים שש שעות בשביל תואר גראנד סלאם" (ג'וקוביץ', לאחר הניצחון המדהים על נאדאל באליפות אוסטרליה הפתוחה 2012).

 

"שניים רבים, השלישי לוקח". כשחשבנו שראינו הכל אחרי קרבות ה"קלאסיקו" בין נאדאל ופדרר ושאלנו את עצמנו מה עוד יכול להפתיע אותנו, ב-2008 הגיח לחיינו טניסאי סרבי בשם ג'וקוביץ'. היה בו משהו שנראה מגושם, אבל זכיה באוסטרליה הפתוחה של אותה שנה הייתה דריסת הרגל לה הוא קיווה. שנתיים של דשדוש היו השקט שלפני סערת 2011.

 

צפו בנובאק ג'וקוביץ' מבצע חיקוי בלתי נשכח לשראפובה ולנאדאל

 

את השנה שעברה סיים נולה עם מאזן של 6:70 ושלושה תארי גראנד סלאם. בדרך הוא גם שבר את שיא הפרסים הכספיים בעונה אחת, כשגרף לקופתו 12 מיליון דולר! הסרבי שיגע את עולם הטניס, וספג שבחים מאגדות כמו סמפראס ("אחד מההישגים הגדולים בכל ענפי הספורט") ובוריס בקר ("אחת מעונות הטניס הטובות בכל הזמנים").

 

ואם שכחנו לרגע למה אנחנו אוהבים טניס כל כך, ג'וקוביץ' דאג להזכיר לנו את הסיבה עם יכולת על אנושית בגמר אוסטרליה הפתוחה 2012 כשממול עומד נאדאל. כל זה, ואפילו לא דיברנו על כמה צבע הכניס לחיינו ג'וקוביץ'

מחוץ למגרש (אגב, חיקוי אדיר של שראפובה). ההומור, אהבת המשחק, ההתעלות במאני טיים ויכולת השיא גרמו לג'וקוביץ' להפוך לבן שאינו יודע לשאול (רק לקחת).

 

דויד פרר, ג'ו ווילפריד צונגה, תומאס ברדיך, ינקו טיפסרביץ', מארדי פיש וחואן מרטין דל פוטרו כבר לא יקחו חלק בהגדה, גם לא בטופ "ארבע מי יודע". ונסכם במילותיה של נעמי שמר: "ביום בהיר ונהדר, יצאו מתוך ההגדה, חכם תם, רשע גדול וזה שלא ידע לשאול". חג שמח.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים