ביה"ד הוציא צו מניעה לשביתת מאבטחי השרים
יותר ממאה מאבטחי שרים המועסקים בחברת "מיקוד" הכריזו על שביתה החל מהיום (ב') בבוקר, לאחר שהמו"מ על תנאי העסקתם התפוצץ. החברה הגישה בקשה למנוע את השביתה, ובית הדין לעבודה הורה למאבטחים להגיע לעבודה כרגיל
170 מאבטחי השרים המועסקים בחברת "מיקוד" , הודיעו אמש (א') על שביתה ללא הגבלת זמן, לאחר שהמשא ומתן על תנאי שכרם לא צלח. אולם, ברגע האחרון בית הדין לעבודה בתל-אביב הוציא צו מניעה לשביתה.
כתבות נוספות על מאבטחים ועל שרים :
- מאבטחי השרים: "70 שעות רצופות, 22 ש' לשעה"
- מאבטחי השרים תובעים: לא קיבלנו שעות נוספות
- ועדת הכספים עדכנה את רשימת הטבות השרים
ההודעה על השביתה שתוכננה הגיעה מספר שבועות לאחר שהסתדרות העובדים הלאומית והמאבטחים בה הם מאוגדים, הכריזו על סכסוך עבודה. לטענת המאבטחים, שכרו של מאבטח עומד על שכר הזהה לשכר מינימום. מיד לאחר ההכרזה על סכסוך העבודה לפני מספר שבועות זימן הממונה על הסכמי השכר במשרד התמ"ת, שלמה יצחקי, את ההסתדרות הלאומית וחברת "מיקוד" בהם הם מועסקים, לתיווך.
מאז, התקיימו מספר מפגשים בתיווך התמ"ת. אתמול אמורים היו אמור להיחתם הסכם לשביעות רצון הצדדים. ואולם, בפגישה שהתקיימה הפתיעו, לטענת ההסתדרות הלאומית, נציגי חברת מיקוד וביקשו תוספת זמן בכדי להמשיך במגעים עם משרד האוצר. בתגובה, דחו המאבטחים את בקשת החברה והודיעו על פתיחה בשביתה החל מהיום (ב'). חברת "מיקוד" מיהרה להגיש בקשה לצו מניעה שיעצור את השביתה, ובית הדין בתל-אביב נענה לבקשה עד לדיון שיתקיים במהלך היום.
בשב"כ, שמנחה את חברות האבטחה שמעסיקות את מאבטחי השרים, הודיעו מוקדם יותר כי הם עוקבים אחרי ההתפתחויות, ונראה שבכל מקרה האבטחה האישית לא אמורה להיפגע.
ממשרד ראש הממשלה נמסר בתגובה כי "אין המדובר במאבטחי שירות הביטחון הכללי אלא המאבטחים הנמצאים באחריות הקב"טים של משרד הממשלה השונים. הנושא מוכר ומטופל. רמת האבטחה לא תיפגע".
"70 שעות עבודה רצופות"
בדיון סוער שנערך לאחרונה בוועדת העבודה של הכנסת בעניין תנאי העבודה של המאבטחים, טענה עו"ד בטי מצר-לוי בשמם כי "מעסיקים אותם בניגוד לחוק שעות עבודה ומנוחה. הם מבצעים 12 משמרות בחודש עד 70 שעות עבודה רצופות במשמרת אחת, בשכר של 22 שקל לשעה. פחות משכר המינימום הקבוע לשעה. שעות נוספות הם מקבלים רק בחגים, לא עבור עבודה בשבתות".
המאבטחים טל פלד וכפיר רוקח הוסיפו בפני חברי הוועדה: "ארבע וחצי שנים השכר שלנו עומד בעינו, ללא תוספות ודמי נסיעה. בנוסף, אנחנו נדרשים לעבור הכשרה קשה מאד במשך 12 שבועות, ולהתאמן 17 יום בשנה ללא תשלום נוסף. אנחנו מלווים את השד לדיונים ליליים וגם אחר כך לא עוצמים עין כאחראים על הזקיף בשער בית השר. לא ידוע על שיפורים משמעותיים במכרז החדש בו זכתה החברה הקבלנית שייכנס לתוקף השבוע".
המאבטחים תבעו 14 מיליון שקל
בחודש אוגוסט האחרון הגישו 81 מאבטחי שרים תביעה בסך 14 מיליון שקל לבית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב. התביעה מכוונת נגד המעסיק הישיר של העובדים, מיקוד, ונגד מזמין השירות - מדינת ישראל. העובדים טוענים בתביעה כי עבדו לא קיבלו שעות נוספות.
על פי התביעה, המאבטחים עובדים ללא הפסקה במשך ימים שלמים, לעתים אף יומיים או שלושה. בתביעה נטען כי לא שולמו להם על כך שעות נוספות וזכויות נוספות וכי מדובר, לכאורה, בהפרה של חוק שעות עבודה ומנוחה וגם של חוקים סוציאליים.
בנוסף, המאבטחים טוענים כי לעתים לא שולמו להם דמי חופשה, הבראה, ימי מחלה, חגים, תעריפי שבת ותשלום על משמרות וימי אימון. לפי התביעה, המאבטחים הוותיקים יותר מקבלים שכר לפי היקף עבודתם, אך מאבטחים שהחלו לעבוד מאז שנת 2009 מקבלים שכר יומי גלובלי גם על יום עבודה של 25 שעות.
בהכנת הכתבה השתתף אטילה שומפלבי