לה קוצ'ינה דומיסטיקה: רביולי, קנלוני וקפלצ'ו
אחרי שלמדנו להכין את הבצק והעברנו אותו במכונת הפסטה, הגיע הזמן ללמוד כיצד ממלאים את הבצק, איך מקפלים לצורה הרצויה, מהו אורך זמן הבישול, ואם תהיתם במה כדאי למלא, מצורפים גם 3 מתכונים
מהבצק הנפלא שהכנו, ואחרי שלמדנו כיצד להעביר אותו במכונת הפסטה, ניתן להכין מיני פסטה ממולאת כמו רביולי, טורטליני או קנלוני במילויים שונים ככל שעולה על הדמיון. לפניכם הוראות הכנה לרביולי, קנלוני וקפלצ'ו ולאחר מכן 3 מתכונים למליות איתן ניתן למלא את כל אחת מהצורות.
עוד איטלקי בערוץ האוכל:
רביולי
- חותכים את יריעות הבצק שעבר במכונה לריבועים.
- מניחים בכל ריבוע מעט מהמלית, ומקפלים לחצי - ניתן לקפל לצורת ריבוע, משולש, חצי עיגול או כל צורה רצויה.
- מהדקים היטב את הקצוות. אם הבצק יבש, ניתן להרטיב אותו בעזרת הברשת ביצה טרופה. חשוב שהקצוות יהיו מהודקים היטב על מנת שהרביולי לא יפתח במהלך הבישול.
- למראה אחיד ניתן ליישר את הקצוות בעזרת סכין ישרה או גלגלת משוננת או אפילו ליצור דוגמא בעזרת מזלג.
- בישול: מומלץ לבשל את הרביולי בסמוך להכנתו. יש לבשל את הרביולי כ-4-5 דקות, בסיר גדול עם מים רותחים וכפית מלח.
- אחסנה: מומלץ לשמור את הרביולי בקירור עד יומיים מההכנה או במקפיא עד חצי שנה. לאחסנה מוצלחת סדרו את הרביולי בקופסת פלסטיק באופן אוורירי ולא צפוף קמחו היטב והפרידו בין השכבות בעזרת נייר פרגמנט.
קנלוני
- חותכים את יריעות הבצק שעבר במכונה למלבנים.
- בכל מלבן מניחים מלית באופן שווה בצמוד לדופן אחת שלו, ומגלגלים לצורת צינור.
- מניחים את הקנלוני בשכבה אחת בתבנית אפייה משומנת.
- בישול: את הקנלוני מומלץ לאפות בתנור עם רוטב בשמל.
- אחסנה: מומלץ לשמור את הקנלוני בקירור עד יומיים מההכנה או במקפיא עד חצי שנה. לאחסנה מוצלחת סדרו בקופסת פלסטיק באופן אוורירי ולא צפוף קמחו היטב והפרידו בין השכבות בעזרת נייר פרגמנט.
קפלצ'ו
- חותכים את יריעות הבצק שעבר במכונת הפסטה למרובעים.
- בכל מרובע מניחים מעט מלית במרכז הבצק ומקפלים לצורת משולש.
- מהדקים היטב את הקצוות. אם הבצק יבש כדאי להבריש אותו במעט ביצה טרופה.
- נניח שפיץ אחד של המשולש על גבי השפיץ השני. כדי ליצור צורה של טורטליני גדול. חשוב להדק היטב על מנת שלא יפתח בבישול.
- בישול: מומלץ לבשל את הקפלצ'ו בסמוך להכנתו. יש לבשל כ-4-5 דקות, בסיר גדול עם מים רותחים וכפית מלח.
- אחסנה: מומלץ לשמור את הקפלצ'ו בקירור עד יומיים מההכנה או במקפיא עד חצי שנה. לאחסנה מוצלחת סדרו בקופסת פלסטיק באופן אוורירי ולא צפוף, קמחו היטב והפרידו בין השכבות בעזרת נייר פרגמנט.
3 אופציות למליות מרשימות וקלות להכנה:
מלית 4 גבינות
המרכיבים:
200 גרם ריקוטה
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
50 גרם גבינת עיזים
50 גרם גבינת גאודה
מלח, פלפל
אגוז מוסקט
* ניתן להחליף את גבינת העיזים והגאודה בכל גבינה קשה אחרת שיש בבית
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב בקערה את כל החומרים וממלאים לפי ההוראות למעלה.
מלית תרד ריקוטה ופרמזן
המרכיבים:
200 גרם ריקוטה
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
200 גרם עלי תרד טרי נקיים וחתוכים לרצועות
1/2 בצל חתוך לקוביות, מטוגן עד לגוון זהוב
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל
קמצוץ אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את כל הרכיבים וממלאים לפי ההוראות למעלה.
מלית ריקוטה וסלק
המרכיבים:
200 גרם ריקוטה
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
סלק גדול אחד, מקולף
מלח, פלפל
קמצוץ אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
- מבשלים את הסלק במים רותחים עד לריכוך. מצננים ומגררים בפומפייה או חותכים לקוביות קטנות.
- מערבבים בקערה את כל החומרים וממלאים את הבצק לפי ההוראות שלמעלה..
- משה בראל הוא שף ובעלים של פסטה דלה קזה