דלק מהול במרצדס - פז תשלם 180 אלף שקל
בעל מכונית מרצדס S קלאס בשווי מיליון שקל, תידלק בנזין מהול בתחנת פז בירושלים שגרם להשבתת הרכב. בית המשפט קבע כי על פז לשלם לו 180 אלף שקל פיצויים
נזק למרצדס S קלאס - פיצוי של 180 אלף שקל. חברת הדלק פז חוייבה על-ידי בית המשפט המחוזי בירושלים, לפצות בעל מרצדס שמכוניתו ניזוקה בגלל דלק מהול. התובע יקבל סכום של כ-180 אלף שקל, כפליים מהפיצוי אותו הסכימה לשלם חברת פז במהלך המשפט.
עוד חדשות בערוץ הרכב של ynet
- טויוטה אבאלון חדשה - הקאמרי היוקרתית
הפרשה החלה ב-2008, כאשר רופא העיניים שמואל לוינגר נכנס עם המרצדס החדשה שלו, שמחירה עמד אז על כמיליון שקל, לתחנת הדלק "בר כוכבא" של פז בירושלים. מיד לאחר התדלוק נתקעה המכונית, כמו מכוניות רבות אחרות שתדלקו בתחנה. בבדיקה שנערכה התברר כי בדלק היה ריכוז גבוה של אתיל אצטט. הרכב הוכנס למוסך, אבל כל הנסיונות לתקן את המנוע עלו בתוהו.
לוינגר החליט לבסוף למכור את מכוניתו בעסקת טרייד-אין ליבואנית מרצדס, ולרכוש מכונית חדשה בתוספת של 293 אלף שקל. את הכסף הנוסף דרש מחברת פז כפיצוי. פז לעומת זאת טענה כי לא היתה הצדקה להחליף את הרכב, ואפשר היה לתקנו. היא כן הסכימה לפצות את לוינגר ב-53 אלף שקל עבור תיקונים שונים, בעוד 36 אלף שקל על ירידת ערך, וב-2,000 שקל בגין עוגמת נפש. בסך הכל הסכימה לשלם כ-91,400 שקל. לוינגר, באמצעות עו"ד נתן צורף, טען כי הנזק שנגרם לו עומד על 332,225 שקל, ותבע את פז בבית משפט השלום על סכום זה.
אלא שזה קבע כי יש להעמיד את גובה הפיצוי על יסוד ההפרש בין שווי הרכב בזמן ביצוע הטרייד-אין, לבין מחיר רכב משומש זהה (46 אלף שקל). מאחר ש-36 אלף שקל שולמו לו בגין ירידת הערך, קבע בית המשפט כי פז צריכה לשלם עוד 20 אלף שקל, מהם יש לנכות 2,000 שקל שכבר שולמו בגין עוגמת נפש.
לוינגר המאוכזב ערער על ההחלטה לבית המשפט המחוזי, וטען כי בית משפט השלום טעה באופן חישוב הנזק, וכי היה מקום לקבוע פיצוי המשקף את ההפרש שבין עלות רכב חדש, למחיר רכב ישן. בית המשפט המחוזי קיבל את הערעור באופן חלקי, וקבע כי הרכב היוקרתי שניזוק איבד מערכו כ-300 אלף שקל במהלך השנה הראשונה. בעקבות התדלוק בדלק המהול, נאלץ בעליו של הרכב לרכוש רכב חדש בתוספת עלות לא מבוטלת.
עם זאת, שלושת שופטי בית המשפט המחוזי בירושלים - מרים מזרחי, יורם נועם ומשה ברעם - קבעו כי המערער אינו זכאי למלוא ההפרש בין שווי המכוניות, שכן הרכב החדש הוא משנת ייצור מאוחרת יותר. עוד ציינו כי אם המערער היה רוכש רכב משומש דומה לרכבו שניזוק, זה היה רכב מיד שנייה שערכו פחות מזה של הרכב שהיה בבעלותו עד לתדלוק.
"בנסיבות אלה, וכאשר נכפה על המערער להחליף את רכב היוקרה כבר לאחר כשנה, בתקופה שבה צנח מחיר השוק בשעור ניכר, סבורים אנו כי יש מקום להגדיל את שיעור הפיצוי במידת מה מזה שנפסק בבית משפט השלום, ולהעמידו על 40 אלף שקל נוספים - מעבר ל-18 אלף שקל שנקבעו", קבעו השופטים, ומוסיפים כי על פז לשאת בכל הוצאות ההליכים המשפטיים, בצירוף ריבית והצמדה. וכך יגיע הסכום הנוסף שבו חוייבה פז בעקבות שני ההליכים המשפטיים לכ-90 אלף שקל.
בסך הכל נאלצה פז לפצות את ד"ר לוינגר בסכום של כ-180 אלף שקל.