ילדה בבית - והתינוק נשאר מחובר 30 שעות לשליה
אנשי מד"א הופתעו: הוזעקו לטפל ביולדת במרכז הארץ וגילו שהלידה התרחשה כבר לפני 30 שעות - ושהתינוק עדיין מחובר לשליה באמצעות חבל הטבור, מדווח "ידיעות אחרונות"
צוות מגן דוד אדום שהוזעק אתמול בצהריים לאחד מיישובי מרכז הארץ ציפה להיתקל בעוד מקרה של יולדת שלא הספיקה להגיע לחדר הלידה. מה רבה הייתה הפתעתם לגלות שבמקרה זה הלידה כבר התרחשה כ30- שעות קודם לכן - אבל התינוק השליו שמולם עודנו מחובר לשליה של אמו באמצעות חבל הטבור.
כתבות אחרונות על הריון ולידה:
- בלי תפרים: איך תמנעי חתך בלידה?
השליה, שיצאה מגופה של היולדת במהלך הלידה, הונחה בתוך קערה - והתינוק שכב על מזרן לצידה, כשהוא לבוש היטב. האם, בשנות ה30- לחייה, סיפרה לפרמדיקים של מד"א כי סירבה לחתוך את חבל הטבור כיוון "שהשליה עדיין מזינה את התינוק".
לדבריה, זאת הלידה השלישית שלה ב"שיטת לוטוס," שבה נהוג שלא לחתוך את חבל הטבור והשליה מיד לאחר הלידה כמקובל, אלא משאירים אותם מחוברים לתינוק עד שהם מתנתקים באופן טבעי.
הפרמדיקים בדקו את האם והתינוק, ולמרות שכל המדדים נמצאו תקינים הם הסבירו ליולדת כי ייאלצו לנתק את התינוק מחבל הטבור בצורה סטרילית, כדי למנוע סיבוכים אפשריים. היולדת והתינוק הועברו לבית החולים להמשך בדיקות בתנאים סטריליים ובקרוב ישוחררו לביתם.
לדברי ד"ר רפי סטרוגו, מנהל אגף רפואה במד"א, למרות הדיווחים על כך שקיים טרנד של לידות בשיטת לוטוס, זאת הפעם הראשונה שבה נתקלו במקרה שכזה. "קיים דיון בספרות המקצועית בנוגע לעיתוי החיתוך של חבל הטבור, אבל מדובר על 30 דקות אחרי הלידה לכל היותר. רופאים בודדים תומכים באימהות שבוחרות להמתין 72 שעות עד שהשליה וחבל הטבור מתכווצים ונושרים מעצמם.
"צריך לזכור שכמו בכל מקרה של חלק נמקי שמחובר לגוף - גם פה קיים סיכון להתפתחות של זיהום."
לדברי מנכ"ל מד"א, אלי בין, יש עלייה במספר הלידות המתרחשות בבית או באמבולנס - בין היתר בעקבות רצון האימהות לחסוך מזמן ההמתנה בחדר הלידה. "כדי להימנע מסיכונים מיותרים אנחנו ממליצים להזמין צוות רפואי מיומן בזמן," אמר.