שתף קטע נבחר
 
צילום: shutterstock

רילוקיישן להולנד: בגלל הטבת המס

בירת הולנד היא מוקד משיכה למיליוני תיירים בשנה, אבל היא גם מקום שיכול להציע לא מעט מקומות עבודה ולא רק למי שדובר הולנדית. האם משתלם לישראלים לעבוד בהולנד? ובכן, תלוי אם הם בעלי מומחיות ייחודית המזכה בהטבת מס

אמסטרדם הינה אחת מבירות התיירות השוקקות בעולם ומשמשת גם כמוקד סחר מהגדולים בתוך אירופה. כיום, ישנן לא מעט משרות שממתינות לאיוש במסגרת רילוקיישן להולנד, בעיקר לתפקידי ניהול מכירות, ניהול פרויקטים, מנהלי תמיכת לקוחות טכניים ומנהלי כספים.

 

כתבות נוספות בנושא רילוקיישן :

 

בטרם תפסלו על הסף את האפשרות לבחון זאת בשל מגבלת שפה, דעו כי קיימים לא מעט תפקידים גם למי שאינו דובר הולנדית, מה גם שרוב השילוט הינו דו לשוני ומרבית האוכלוסייה דוברת אנגלית רהוטה.

 

בטור זה, נבחן הצעה עבור מנהל תיקי לקוחות היוצא מטעם עבודתו לרילוקיישן להולנד, שמשכורתו הממוצעת בישראל הינה סביב 22,000 ש"ח + רכב .

 

אמסטרדם בחורף (צילום: AP) (צילום: AP)
אמסטרדם בחורף(צילום: AP)

 

אשרות עבודה

בעלי דרכון אירופאי יוכלו בקלות לעבוד בהולנד במסגרת תקנות האיחוד האירופאי. למי שאינו נמנה על קבוצה זו, תהליך קבלת אשרת עבודה מצריך הצגת מומחיות נדרשת במדינה על פי רשימות של הממשלה.

 

יחד עם זאת, לעובדים בעלי מומחיות ייחודית, אשר אינם בעלי דרכון של האיחוד האירופי, הולנד מגדירה הטבת מס ייחודית (30% Ruling), שמאפשרת לקזז 30% מגובה המסים הנדרשים במדינה אל מול הוצאות מקובלות (כגון: ריהוט, תיווך דירה, שילוח וכו') או כהטבה אוטומטית ללא צורך בקבלות. משך ההטבה הינו לתקופה של 24 חודשים.

 

אמנת מס ואמנת ביטוח לאומי

בין ישראל להולנד קיימת אמנה למניעת כפל מס, כמו גם אמנת ביטוח לאומי - אמנה ייחודית שנחתמה מול קומץ מדינות ברחבי העולם, בהן תנאי הביטוח הלאומי, גובה התשלום והיקף הכיסוי דומים לאלה הקיימים במדינת ישראל.

 

המשמעות עבור העובד היא שזה אינו חייב בתשלום ביטוח לאומי בישראל, אלא רק בדמי ביטוח בריאות ממלכתי, כל עוד הוא משלם ביטוח לאומי בהולנד.

 

שכר ועלויות מחייה

חבילת השכר השנתי תורכב משכר שנתי של כ-90,000 אירו וכן תנאים סוציאליים. בנוסף לשכר, מספק המעסיק ביטוח רפואי פרטי.

 

אמסטרדם. צבעונית ותוססת (צילום: zak mc) (צילום: zak mc)
אמסטרדם. צבעונית ותוססת(צילום: zak mc)

 

דיור

היצע הדיור באמסטרדם הינו מגוון ורב: אמנם, שכר הדירה באזורים המרכזיים בעיר גבוה, אולם ניתן לגור בפרברים של העיר, אשר מציעים סביבה שקטה ומחירי דירות שינועו בין 900-1200 אירו, כתלות במיקום, באבזור ובגודל.

 

לרוב, החברות יציעו תמיכה בשלב המעבר עצמו (בעיקר בשל קשיי השפה), סיור ראשוני טרום המעבר, דיור זמני לתקופה של 30-90 יום, סיוע במציאת מגורים, ורישום ברשויות המקומיות.

 

עלויות תחבורה

שירותי התחבורה הציבורית באמסטרדם מתפקדים באופן יעיל ביותר אולם רבים בוחרים להצטייד בזוג אופניים ולדווש. עלות השימוש ברשת התחבורה הציבורית המרשתת את העיר נעה סביב כ-200 אירו לחודש, ומחושבת בהתאם למרחק הנסיעה.

 

חוקי עבודה ותנאים סוציאליים

הולנד הינה מדינה עם מעטפת חוקים סוציאליים נרחבת וזהה ברובה לישראל. יחד עם זאת, פיצויי פיטורין לא ישולמו לעובד במקרה של סיום עבודה מטעם החברה אלא מהביטוח הלאומי ורק במקרה של שהייה במדינה ודרישת קצבה. על כן, העוברים לרילוקיישן נדרשים לוודא כי מסגרת ההעסקה שלהם מכסה תשלום פיצויי פיטורין.

 

ביטוח רפואי

חרף קיומה של מערכת בריאות ציבורית במדינה, המגיעים לרילוקיישן מחוייבים כחלק מתהליך הוצאת אשרת עבודה להוכיח כי ברשותם ביטוח רפואי פרטי המכסה אותם.

 

מזון

סל קניות ממוצע לאדם יעלה כ 600 אירו לחודש.

 

מס הכנסה

שיטת המיסוי בהולנד הינה פרוגרסיבית, כנהוג בישראל. העובד נדרש לשלם את מיסיו על הכנסות המופקות בהולנד בלבד. שיעור המס נע במדרגות שבין 2.3% ל- 52%. דרגת המיסוי הגבוהה בהולנד היא הגבוהה בעולם. מעבר למיסוי בגין הכנסה, חלה על העובד חובת תשלום ביטוח לאומי.

 

תשלומים המוגדרים כבונוסים ימוסו בהולנד לפי רמת המיסוי הגבוהה ביותר, ועל כן, רוב מסגרות השכר יבוססו על שכר חודשי ולא על תשלומי בונוס גבוהים.

 

עובד שאינו בעל דרכון אירופאי ומוגדר כבעל מומחיות מיוחדת, יהא זכאי כאמור לפטור של כ- 30% במיסוי בגין הכנסתו – עניין ממנו לא ניתן להתעלם.

 

בהתאם לכך, משכר של 7500 אירו בחודש ינוכו ממשכורת העובד הרווק, תשלומי חובה סוציאליים ומסים בגובה של כ-43% וההכנסה נטו תעמוד על 4211 אירו , לאחר הטבת המס לפי תקנות 30% תעמוד ההכנסה נטו על 5381 אירו.

 

בילויים

אמסטרדם מציעה מגוון בילויים: מהופעות חיות ובתי קפה, למועדוני ענק ומסיבות וכמובן לרבות "הקופי שופס" המושכים אליהם תיירים רבים. עלות כניסה למועדונים תנוע בין 15 – 35 אירו לאדם, כתלות במקום.

 


אמסטרדם Vs. תל-אביב

אמסטרדם Vs. תל-אביב
  עלות לחודש באמסטרדם עלות לחודש בתל-אביב
עלויות מחיה וכלכלה לרווק 600 אירו 500 אירו
אחזקת רכב ודלק/נסיעות 200 אירו כלול במקום העבודה
שכ"ד- דירת 2 חדרים 900 אירו 800 אירו
סה"כ הוצאות לחודש (משכר העובד) 1,700 אירו 1,300אירו
שכר נטו לאחר ניכוי חובה ומסים 5,381 אירו (לאחר הטבת 30% מס) 2,679 אירו
הכנסה חודשית פנויה לאחר הוצאות 3,681 אירו 1,379 אירו
חיסכון סוציאלי (ביטוח מנהלים וקרן השתלמות) ללא 880 אירו

 

אז האם רילוקיישן לאמסטרדם משתלם בשורה התחתונה? אין ספק כי כל עוד הרילוקיישן נעשה תחת אשרת מומחה המזכה בהטבת מס משמעותית, המדובר על מהלך משתלם שמאפשר לעובד לחוות עיר תוססת וייחודית.

 

הכותבת היא מנכ"לית רילוקיישן ג'ובס , העוסקת ביעוץ והשמה בתחום הרילוקיישן


פורסם לראשונה 21/04/2012 18:12

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אמסטרדם
צילום: רויטרס
עינת גז
צילום: פוטו פרג'
מומלצים