עיריית בית שאן לנער חילוני: תלמד בתיכון דתי
תלמיד כיתה ז' שנדרש לכיתת חינוך מיוחד, לא לומד כבר חודשיים בבית שאן. העירייה מציעה לו השתלבות בכיתות ח'-ט', או לחלופין ללמוד בבית ספר דתי, ואף טוענת: זה גובל בעבירה
מ' בן ה-13 יושב בביתו שבבית שאן כבר חודשיים ולא הולך לבית הספר. הסיבה: הוא תלמיד כיתה ז' חילוני שזקוק לחינוך מיוחד, אבל הכיתה היחידה המותאמת לצרכיו פועלת בתיכון דתי. בנוסף, הציעו לאמו לשבץ אותו בתיכון הממלכתי בכיתת חינוך מיוחד המשלבת כיתות ח' ו-ט', אך אמו דחתה את ההצעה על הסף בטענה שהנער צריך ללמוד עם בני גילו, בכיתה ז'.
דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:
ההורים יוכלו להשוות: חופש מידע ברישום לבי"ס?
פרויקט השאלת ספרי לימוד: כמה זה חוסך לכם?
לפני כחודשיים עזבו בני המשפחה את ירושלים ועברו להתגורר בבית שאן. אחיו הצעיר של מ' שובץ מייד בבית ספר יסודי בעיר. אך כיוון שמ' סובל מבעיות רגשיות הוא זקוק ל"כיתה מקדמת" הפועלת במסגרת החינוך המיוחד. לתדהמת המשפחה התברר כי בכל מערכת החינוך הממלכתית בבית שאן אין כיתת חינוך מיוחדת המותאמת לילדי כיתה ז', ומאז שעברו דירה מ' אינו הולך לבית הספר.
אתמול שלחה העירייה מכתב לאם, ובו דרישה לפעול מיידית לשיבוץ הנער בבית הספר שכן העניין גובל בעבירה על החוק. אך היא מתעקשת: "אין לי שום כוונה להכניס אותו לכיתה שלא מתאימה לו. אנחנו משפחה חילונית ולא מקובל עלינו שהילד ילמד בתיכון דתי, ובטח שלא ילמד עם תלמידים שמבוגרים ממנו בשנה או שנתיים". לדבריה, "אנחנו רוצים לספק לו את המענה שלו הוא זקוק, ואם אין כזה בבית שאן - שהעירייה תדאג לשלב אותו במסגרת חינוכית מחוץ לעיר".
מעיריית בית שאן נמסר, כי בחטיבת הביניים של תיכון מקיף כללי אורט בית שאן קיימת כיתה מקדמת אחת, שבה לומדים כיום שמונה תלמידים, והיא מוגדרת כיתה מקדמת רב גילאית. הלימוד בה מותאם לרמת התלמידים באופן אישי ופרטני.
עוד הסבירו בעירייה: "במקיף הדתי קיימת כיתה מקדמת בכיתה ז' אך האם מסרבת לרשום את ילדה משום שמדובר בתיכון דתי. אתמול שלחנו מכתב שמורה לאם לפעול מיידית לביקור סדיר בבית ספר, משום שהעניין גובל בעבירה. אם הילד לא ישולב בהקדם נפעל על פי החוק".