שתף קטע נבחר

 

הכנסת הצביעה על אי-אמון: "נתניהו, אכזבת"

לקראת פיזור הכנסת ה-18, העלו שש סיעות אופוזיציה הצעות אי אמון נגד ממשלת נתניהו. ראש הממשלה הותקף באופן אישי, וכך גם פעילות שריו. השר ארדן ביקש מהמבקרים: "קצת צניעות, תסבירו לציבור למה בתקופתכם קרה כך"

על רקע האצת התהליך לפיזור הכנסת ה-18 והקדמת הבחירות, התקיים הערב (יום ב') דיון בהצעות אי-אמון שהגישו שש סיעות במשכן נגד הממשלה. בעוד קדימה תקפה באופן אישי את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, וטענה שאיכזב את אזרחי ישראל בכל הנוגע לחקיקת חוק חלופי לחוק טל, הגיב הליכוד: "לא ידענו שהולכים לבחירות, זה יהיה האתגר שלנו בכנסת הבאה". בתום הדיון, נדחו ההצעות. ynet העביר שידור חי מהדיון.

 

לקראת בחירות - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

ח"כ יוחנן פלסנר (קדימה) תקף את פעילות הממשלה ופנה באופן אישי לנתניהו, "ראש הממשלה של כולנו, של מדינת ישראל. אכזבת. אותנו, את אזרחי ישראל הצעירים, את אזרחי ישראל המשרתים, הנושאים בנטל, שהם חלק מהמשחק, שעובדים, משלמים מסים, פורשים לפנסיה ומבקשים לחיות חיים בכבוד".

 

פלסנר ביקש לחוקק חוק חלופי לחוק טל, עוד לפני פיזור הכנסת הנוכחית, והוסיף כי "הכמיהה הציבורית קיימת, אנו לא מוכנים שהדיל והקומבינה שרקחת עם ש"ס מצד אחד ועם יחימוביץ' מצד שני תבלום את הציפייה של הציבור הישראלי לפתרון בסוגיה הזו".

 

המשנה לראש הממשלה, השר משה יעלון, פטר את הדברים הנוגעים לחוק טל ואמר כי ההארכה הקודמת של תוקף החוק נעשתה על ידי הממשלה הקודמת. "אנו רוצים להמשיך את יישום שילוב המגזר החרדי, זה בלי להתנפל על החרדים ובלי לעשות שיסוי נגדם, אלא בשיתוף פעולה עם מנהיגי המגזר. זה בידנו כמו שזה בנפשנו", הדגיש יעלון.

 

לדבריו, "לא ידענו שאנחנו הולכים לבחירות, התכוננו לחקיקה שתמשיך את חוק טל. מאחר וכעת אנו הולכים לפיזור הכנסת, זה יהיה האתגר שלנו בכנסת הבאה".

 

את הצעות האי-אמון הגישו סיעות קדימה, העבודה, חד"ש, רע"מ-תע"ל, בל"ד והאיחוד הלאומי. ההצעה של קדימה עוסקת בנושא "ממשלת נתניהו פוגעת בשוויון בנטל ומתחמקת מהחלת חובת גיוס לכול" ואילו ההצעה של סיעת העבודה עוסקת בנושא "כישלון ממשלת נתניהו בתחום החברתי, כלכלי ומדיני".

 

נתניהו יעלון בדיון קודם בכנסת. "בלי להתנפל על החרדים" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
נתניהו יעלון בדיון קודם בכנסת. "בלי להתנפל על החרדים"(צילום: גיל יוחנן)

 

הצעות האי אמון של חד"ש, רע"מ-תע"ל ובל"ד עוסקות אף הן בתחום המדיני והחברתי ואילו ההצעה של סיעת האיחוד הלאומי עוסקת ב"כישלונה של הממשלה בהכשרת ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון, כוונתה להרוס יישובים והקפאת הבנייה ביישובים העירוניים ובירושלים".

 

ח"כ מוחמד ברכה (חד"ש) סקר את נאומו של נתניהו אתמול בוועידת הליכוד. "לפני הביזיון אותו נחל נתניהו, הוא טרח לייצר לנו נאום של להטוטים, שבו הוא סקר כביכול את הישגי ממשלתו". ברכה פירט ביסודיות את הנאמר בנאום ואמר כי "היות ומדובר בראש הממשלה, אנו נתייחס לדבריו אחד לאחד, כי בכל זאת החיים שלנו הם לא קרקס, ומי שדיבר אתמול הוא ראש הממשלה ואנו נתייחס אליו כראש הממשלה ולא כלהטוטן, על אף הניסיון האקרובטי של נאומו".

 

לטענת ברכה, נתניהו היה "ראשון המתכחשים לנאום בר-אילן. הוא קבר את התהליך המדיני ומיישם את האג'נדה של הימין הקיצוני. ראש הממשלה התחיל בקדנציה הזו בתהליך קבירת התהליך". הוא תקף גם את טענותיו הכלכליות של נתניהו, והגדיר את הורדת המסים של ממשלתו כ"שם קוד להטבות לעשירים".

 

ח"כ יצחק הרצוג (העבודה) קשר את רציחתו של גדי ויכמן בבאר שבע בסוף השבוע ל"כשלון משמעותי של ממשלת נתניהו בהתמודדות עם הפשיעה. זה דבר שהממשלה הזו לא נתנה לו תשומת לב משמעותית בכלל", הסביר.

 

הרצוג התמקד בתחומים החברתיים, והדגיש כי "בכל הנושאים הללו אתה רואה תמונה חברתית מטרידה ומבהילה שמעוררת בכולנו בושה, כלימה ודאגה. שורת כשלונות בהרבה נושאים. המון אוויר חם, אין שום דבר שהאזרח מרגיש איתו טוב. אם כולנו נשלב ידיים, כל האנשים שהלכו במחאה להפגין, נראה מפה פוליטית אחרת לגמרי, שתביא גם את השוויון בנטל וגם את הצדק החברתי".

 

השר גלעד ארדן (הליכוד) השיב אף הוא בשם הממשלה, ואמר כי "זה מאוד נוח לבוא לאחר שלוש שנים בהן העולם כולו עבר תהפוכות ועליות ומורדות - לא כל כך עליות, יותר מורדות - בהן הכלכלות שנחשבו לאיתנות בעולם קרסו ומיליוני אנשים איבדו בתים. לפני שתוקפים אותנו אנשים שכיהנו כשרים, שבתקופתם אחוז האבטלה היה גבוה משמעותית, וגם הכיוון של אחוזי העוני היה כלפי מעלה, אני אומר: 'קודם כל תסבירו לציבור למה בתקופתכם קרה כך. קצת צניעות", ביקש ארדן

 



מוקדם יותר התכנסה ועדת הכנסת לדיון סוער במיוחד על-מנת לאשר את בקשת הממשלה להאיץ את אישור הצעת החוק לפיזור הכנסת. ח"כ משה גפני (יהדות התורה) נקרא לסדר שלוש פעמים והוצא מהדיון לא לפני שצעק: "רק חרדים יש לכם בראש. תטפלו בחינוך קודם. תלמדו מאיתנו איך מחנכים. יש אלימות, רוצחים ילדים ואצלכם כל הזמן חוק טל. נמאסתם". גם במהלך הדיון בכנסת, צעק גפני נגד העיסוק המוגבר, לטענתו, בחוק טל. "אין שום דבר אחר במדינת ישראל", התלונן.

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס הבוקר לאפשרות שהכנסת תפוזר. בפתח ישיבת הממשלה אמר נתניהו: "הייתי שמח מאוד אם היינו יכולים להשלים את הקדנציה עד תומה. נראה לי שהדבר הנכון לעשות הוא ללכת למערכת בחירות קצרה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ח"כ פלסנר
צילום: גיל יוחנן
השר יעלון
צילום: גיל יוחנן
ח"כ ברכה
צילום: נועם מושקוביץ
ח"כ הרצוג
צילום: נועם מושקוביץ
השר ארדן
באדיבות ערוץ הכנסת
מומלצים