שתף קטע נבחר

 

סוזן מובארק - אאוט. המועמדים נגד גברת ראשונה

מערכת הבחירות לנשיאות מצרים נמצאת בעיצומה, המועמדים תוקפים זה את זה, אך כולם מסכימים על דבר אחד: "לא רוצים בתפקיד הגברת הראשונה. שרעיית הנשיא תמשיך בעבודתה כמו כל אזרח אחר ושתפעל בתחום החברתי"

כיצד ייראו החיים במדינה הערבית בלי "סוזי" מובארק? למועמדים לנשיאות התשובה לשאלה: מערכת הבחירות לנשיאות מצרים נמצאת בעיצומה וההתקפות ההדדיות בין המועמדים כבר החלו, באופן טבעי, אבל נראה שעל נושא אחד הם מסכימים ללא יוצא מן הכלל - התואר "הגברת הראשונה", שניתן לכל רעיית נשיא נבחר, לא יהיה עוד בשימוש אחרי הבחירות ב-23 במאי. עוד החליטו המועמדים כי אשת הנשיא צריכה להמשיך בחיים שניהלה בטרם עלה בעלה לשלטון.

 

חדשות נוספות מהעולם הגדול :

 

במסגרת תוכנית הטלוויזיה "המרוץ לנשיאות", שעלתה לאחרונה בהקשר של הבחירות במצרים, ניהלה רשת "אל-ערבייה" דיון בסוגיית הגברת הראשונה, שבמהלכו הוצגו עמדותיהם של חלק מהמועמדים הבולטים לנשיאות.

 

"החוקה לא מגדירה את תפקיד הגברת הראשונה". משפחת מובארק (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"החוקה לא מגדירה את תפקיד הגברת הראשונה". משפחת מובארק(צילום: AFP)

 

עבד אל-מונעם אבו אל-פתוח, המועמד האיסלאמיסטי המוביל, הסביר בדיון כי בחוקה המצרית לא מוגדר תפקיד "אשת הנשיא" ולכן רעייתו של הנשיא צריכה לחיות כמו כל האזרחים במצרים. אל-פתוח סיפר שאשתו היא רופאת נשים ושהיא צריכה להמשיך בעבודתה כמו יתר האזרחים. לדברי המועמד האיסלאמיסטי, "אין במצרים מונח שנקרא האדון הראשון ולכן לא צריך להיות מונח של גברת ראשונה. האדון הראשון במצרים הוא העם המצרי ונשיא מצרים הוא עובד ציבור של העם המצרי בתפקיד נשיא המדינה".

 

"המודל לחיקוי - אשתו של נאצר"

עמרו מוסא, שר החוץ לשעבר של חוסני מובארק ואחד המועמדים הבולטים שמוביל בסקרים, אמר כי התואר "הגברת הראשונה" הוא תואר שהושאל מארצות הברית.

לדבריו, כניסתה של רעיית הנשיא למשבצת הפוליטית או לעניינים הקשורים בשלטון היא טעות גדולה מאוד.

 

מועמד עצמאי נוסף שנדחק מאחורה בסקרים, חמדין סבאחי, הוסיף כי רעיית הנשיא צריכה לתפקד בחייה כפי שעשתה לפני שבעלה נכנס לארמון הנשיאות בקהיר. הוא הזכיר בהקשר הזה את אשתו של נשיא מצרים לשעבר, גמאל עבד א-נאצר, תחייה עבד א-נאצר, אשר היוותה דוגמה ומופת בהקשר הזה.

 

הבחירות בעיצומן והמועמדים תוקפים זה את זה. כרזות בקהיר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הבחירות בעיצומן והמועמדים תוקפים זה את זה. כרזות בקהיר(צילום: רויטרס)

 

על רקע עמדותיהם של המועמדים לנשיאות בסוגיית "הגברת הראשונה", אירחה רשת "אל-ערבייה" בתוכניתה את העיתונאית מנא רגב, שהמשיכה באותו הקו של המועמדים וטענה: "על רקע האירועים האחרונים במצרים, התברר כי ישנה רגישות בכל מה שקשור לרעיית הנשיא, שצריכה להיות פעילה בכל מה שקשור לפעילות בתחום החברתי והפילנתרופי".

 

"קשר צנוע עם הרחוב המצרי"

לדבריה של העיתונאית המצרייה, בתקופה הבאה צריכה רעיית הנשיא לשמור על קשר עם הרחוב בצורה הכי צנועה משום שאם המקורבים לה ירימו אותה גבוה מאוד, היא לא תראה את אלה שמתחתיה.

 

מי שמילאה תפקיד נוכח-נפקד בדיון הטלוויזיוני הייתה רעייתו של נשיא מצרים לשעבר, סוזאן מובארק.

 

לאחר המהפכה שהפילה את מובארק דובר רבות במצרים על כך שלסוזן היה תפקיד משמעותי בהחלטותיו של הנשיא לשעבר, הן בהחלטות שקשורות להורשת השלטון לבנה גמאל, והן בכל מה שקשור להחלטות שקיבל מובארק במהלך "מהפכת 25 בינואר". מסיבה זו, כנראה, בחרו המועמדים לנשיאות מצרים להרחיק את נשותיהם מהמרוץ ולא לקחו אותן עמם לסיורים במחוזות מצרים השונים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הייתה מעורבת בקבלת ההחלטות. סוזן מובארק
צילום: EPA
הודח במהפכת 25 בינואר. חוסני מובארק
צילום: AFP
אמו רצתה לסדר לו את הנשיאות. גמאל מובארק
צילום: AP
"זו טעות להשתמש בתואר שהושאל מארה"ב". עמרו מוסא
צילום: EPA
מומלצים