שתף קטע נבחר

המותג האוסטרי ייעלם? ביתילי במו"מ עם קיקה

רשת הרהיטים ביתילי החלה במגעים עם נאמן קיקה ועם חברת אשטרום, המחזיקה ב-15%‬ מקיקה, לפתיחת חנויות במבנה הרשת הקורסת בנתניה. מכירת החיסול - ביום שני הבא

ביום שני הבא תחל ענקית הריהוט קיקה במכירת החיסול בחנות הקורסת בנתניה . כך עולה מבקשה שהגיש אתמול (א') נאמן החברה, עו"ד רוני בר ניר, לבית המשפט, לאחר שביקש לעבור מהקפאת הליכים לתהליך פירוק. במקביל פתח עופר איתני, מבעלי רשת הרהיטים ביתילי, במגעים עם נאמן קיקה ועם אשטרום, בעלת ‭15%‬ בקיקה ישראל ובעלת המבנה בו שוכן סניף קיקה בנתניה, לשכירת המבנה ולרכישת המלאי.

 

כתבות נוספות על קיקה בערוץ הצרכנות :

לקראת התנפלות? נאמן קיקה מבקש מכירת חיסול

 

בכוונת איתני לכנס תחת קורת גג אחת את כל רשתות הרהיטים בהם מחזיקה או שותפה משפחת איתני, ובראשן רשתות ביתילי, איי.די.דיזיין‭ ,‬כרמל לשטיחים ופרקטים והום פייג' ריהוט לצעירים.

 

איתני מעוניין שלכל אחת מהרשתות יהיה סניף במבנה ודן בנושא עם מוטי סלע, מנכ"ל אשטרום נכסים, וכן עם נאמן קיקה. במסגרת עסקת חבילה, איתני לא פוסל לרכוש גם את המותג קיקה, מתוך כוונה להציג אותו במתכונת מצומצמת על שטח תצוגה מוגבל, לצד שאר המותגים שבבעלותו.

 

"אין סיכוי שיהיה רוכש פוטנציאלי לחברה"

עו"ד בר ניר כתב בבקשתו: "בתום שבוע של פעילות אינטנסיבית הגעתי למסקנה כי אין סיכוי שיהיה רוכש פוטנציאלי לחברה, על הפסדיה האדירים ונכסיה המועטים יחסית לחובות‭."‬ בית המשפט אמור להעניק אישור להפעיל מיום שני הבא את החנות למשך חודש למכירת החיסול.

 

בתום המכירה אמור הנאמן להחזיר את המפתחות למשכיר הנכס, חברת אשטרום. הנאמן ישלם לאשטרום שכר דירה עבור חודש מכירת החיסול בשווי מופחת של 650 אלף שקל לחודש במקום ‭1.1‬ מיליון שקל ששילמה קיקה. עובדי קיקה עדיין לא פוטרו, כדי להעסיקם בתקופת המכירה. הנאמן אמר כי שכרם של העובדים ישולם על ידו גם עבור התקופה בה החנות סגורה.

 

"אני מעוניין במבנה, הוא מדהים, הן מבחינת המיקום והן מבחינת הארכיטקטורה", אמר איתני. לדבריו, "אני מעוניין להכניס למקום את כל המותגים של הקבוצה תחת קורת גג אחת‭."‬ בשלב זה מדובר בשיחות בלבד, וטרם הושגה הבנה לגבי מחיר השכירות. אשטרום, אגב, ניסתה לעניין בנושא גם את אלקטרה, בעלת רשתות אייס ושקם אלקטרה, אך זו לא גילתה עניין.

 

"לקיקה אין אפשרות להחזיר חובותיה", הפגנת עובדי קיקה מחוץ לסניף בנתניה (צילום: נמרוד גליקמן) (צילום: נמרוד גליקמן)
"לקיקה אין אפשרות להחזיר חובותיה", הפגנת עובדי קיקה מחוץ לסניף בנתניה(צילום: נמרוד גליקמן)

  

"קיקה היא לא מקרה מייצג"

איתני אינו חושש להפעיל את המבנה הספירלי הענק המשתרע על פני שלוש קומות. "קיקה היא לא מקרה מייצג של ענף הרהיטים", הסביר. "היה כאן כשל ניהולי וקונספט של סופרמרקט: זול ויקר בכפיפה אחת, מה שלא מתאים לארץ. עדיין יש בישראל קהל גדול שמחפש עיצוב ולא יפסיקו לקנות מוצרים ורהיטים לבית. לא צריך לעשות טרגדיה והיסטריה בכל הענף. לא כל פעם שמשהו קורס, הענף צריך להיכנס לשיתוק. עדיין יש צרכנים רבים שרוצים לקנות ולהתחדש, וגם אם לא קונים מערכות ריהוט שלמות, אפשר לחדש סלון עם פריט מעוצב‭."‬

 

בתוך כך, בסוף השבוע הודיעה ביתילי כי מעתה הצרכנים יוכלו לשלם מקדמה של ‭10%‬ בלבד עבור מוצרים ברשת, ואילו יתר התשלומים יבוטחו בערבות בנקאית של הרשת.

 

המטרה היא להפיג את החשש שנוצר אצל הצרכנים מרכישות בענף הריהוט, שספג לאחרונה מספר קריסות: רשת המטבחים דו איט, 5 נגרים וקיקה. הקריסות הותירו ציבור שהזמין ושילם מראש, ולא קיבל את המוצרים או את כספו.

 

הידיעה פורסמה במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
קיקה. בינתיים היא ריקה
צילום: עידו ארז
מומלצים