צפו: מכונות "הזאב" החלו לכתוש מוקשים
כך נראית ראשית הדרך הארוכה לפינוי 700 אלף מוקשים, ביוזמת הילד דניאל יובל. ה"מיין וולף" רומס וכותש כל מה שעומד בדרכו
תיעוד ראשון, מבפנים, של מכונת הענק לפיצוץ מוקשים נגד אדם: הרשות הלאומית לפינוי מוקשים (רלפ"ם) במשרד הביטחון חשפה היום (ד') לראשונה כיצד מתנהל הפרויקט, לאחר שבועיים של הרצה בשטח. הרשות הוקמה בעקבות פעילותו של דניאל יובל בן ה-13, שאיבד את רגלו ברמת הגולן לפני כשנתיים וחצי כשעלה על מוקש.
מכונת ה"מיין וולף" (זאב המוקשים) החלה לכתוש, לרמוס ולפצח כל דבר שעמד בדרכה - מסבך גבוה, דרך ערימות זבל ישנות ועצים עקשניים, ועד לגולת הכותרת: מאות המוקשים שמסתתרים כבר 44 שנים מתחתם, בין השטחים החקלאיים של היישוב נאות הכיכר במועצה האזורית תמר, בקטע הדרומי של ים המלח.
עוד בצבא וביטחון
מדובר ב-240 דונמים ראשונים של שדה מוקשים מתוך סך של 130 אלף דונם (500 מתוכם ביהודה ושומרון) וכ-700 אלף מוקשים שצה"ל הגדיר אותם "בלתי חיוניים מבצעית", מרמת הגולן (כולל מהגבול עם סוריה ועד למורדות הכינרת), דרך נהר הירדן ועד לערבה ואילת.
המדינה תקצבה את פעילות המִנהלת שהוקמה אשתקד ב-27 מיליון שקל לשנה, סכום שיכתיב קצב של עשרות שנים להשלמת כל הפינוי, לפי עלות של 20-15 אלף שקל לדונם. "לכן גם פתחנו קרן תרומות בינלאומית שמיועדת לגופים ולארגוני שלום לסייע לנו בתהליך, וכבר קיבלנו תרומה של 50 אלף שקל מארגון אמריקני", הסביר ל-ynet סגן ראש מִנהלת הפינוי ומנהל אגף תכנון וביצוע,
אלוף-משנה (מיל') מרסל אביב, שאחראי על החברות הפרטיות שזכו במכרז.
בתשע החברות, כולן ישראליות, עוסקים במלאכה החריגה עובדים ישראלים לצד קרואטים, גרמנים, אמריקנים ואף אריתריאי אחד, שעסק בפינוי מוקשים באנגולה.
לא כל הפינוי יתבצע באמצעות מכונות ה"זאב". בחלק מהאזורים, בהתאם לכמות המוקשים ולסחף, הפינוי יהיה ידני - באחריות יוצאי סיירת יהל"ם של חיל ההנדסה הקרבית. בצה"ל, יש לציין, עוסקים בפיצוץ מוקשים נגד טנקים בלבד. "חיל ההנדסה יכול היה לבצע את המשימה הזו אבל זה היה עולה לו כסף רב", הסביר אביב, "השדות שיפונו יזוכו על-ידי הצבא ויוחזרו לבעליהם לצרכים השונים".