שתף קטע נבחר
 

מגרגרים וזוכים: ביקור בתחרות לחובבי יין

לאחר שלושה חודשי מיונים מפרכים, אלפי מתמודדים, עשרות שופטים והמון המון יין, הגיעה תחרות פרס ירדן 2012 לידענות בתחום היין לסיומה. ביקרנו בתחרות ובדקנו מה ואיך בוחנים המתמודדים ולא פחות חשוב - מה חושבים החברים של המתחרים כשהם מרחרחים בעניין את היינות ומתפלפלים עליהם

26 מתמודדים מתוך אלפים עברו את שלל המיונים העיוניים והמפרכים שנמשכו 3 חודשים והתחרו השבוע במקצה הגמר של פרס ירדן, בתחרות היין היוקרתית הבודקת ידענות בתחום היין. מטרת התחרות, שמתקיימת כמעט 20 שנה היא לקדם את תרבות היין בישראל.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עוד בערוץ האוכל:

לבן בכוס: יינות לבנים מומלצים  

העונה הוורודה: מתכוני סלק

פפריקש לליל קריר: 3 מתכונים הונגרים

 

התחרות מתקיימת בשלושה מסלולים: מלצרי יין, חובבי יין ומסלול לחובבי יין צעירים, הקרוי על שם עיתונאי היין שהלך השנה לעולמו, דניאל רוגוב. בשלב המיונים הסופי עברו המתמודדים בחמש תחנות ידע שעסקו בנושאי ייצור יין, גידול ענבים ויינות עולם. מלצרי היין התחרו גם בתחנות השירות (התאמת אוכל ליין, תפריטי יין, טקסי פתיחת ומזיגת יינות שונים, כשרות וכדומה) וניתוח יין.

 

הזוכים והחובבים. הזוכים בקטגוריית חובבי היין (צילום:  גיל גבעוני) (צילום:  גיל גבעוני)
הזוכים והחובבים. הזוכים בקטגוריית חובבי היין(צילום: גיל גבעוני)

 

בגמר התחרות, שהתקיימה במסעדתו של רפי כהן, רפאל, זכו אבירם כץ (ממסעדת "טוטו") בקטגוריית מלצרי היין, יורי בירן, אלחנן פיין וליאור קורן (בסדר יורד) בתחרות החובבים ומרים בן-יהודה, אביב פרנקל והדר סלקטר (בסדר יורד) בקטגוריית החובבים הצעירים.

 

הצעירות והחובבות. הזוכות בקטגוריית חובבי היין מתחת לגיל 40 (צילום:  גיל גבעוני) (צילום:  גיל גבעוני)
הצעירות והחובבות. הזוכות בקטגוריית חובבי היין מתחת לגיל 40(צילום: גיל גבעוני)

 

לכל כתבות היין והאלכוהול של ערוץ האוכל

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מריחים וזוכים. פרס ירדן 2012
צילום: shutterstock
צילום:  גיל גבעוני
אבירם כץ, הזוכה בפרס הראשון בקטגוריית מלצרי היין
צילום: גיל גבעוני
מומלצים