למי כדאי להיכנס להשקעה באירופה?
נכון - משבר הוא הזדמנות לקנות בזול. אך זכרו: מי שאינו מומחה פיננסי, ובוודאי שאין לו כיסים עמוקים, ייטב לו שישאיר את כספו בשוק הישראלי ויוותר על הרפתקאות ביבשת הגריאטרית. ואם בכל זאת אירופה - איזו מדינה הכי אמינה להשקעה?
כלכלת העולם עוברת מספר טלטלות, שהגיעו לשיאן בחודשים האחרונים. המשקיע הסביר עשוי למצוא את עצמו במבוכה ובלבול: גוש האירו במצוקה, מניות הסלולר בישראל קורסות בעקבות הרפורמה, ויציבות אי.די.בי נמצאת בסימני שאלה.
טורים נוספים של שלמה מעוז:
- מחפשים השקעות: מה עושים עם 100 אלף שקל?
- יושבים על הגדר: מה לעשות עם הכסף לדירה?
- חוסכים לילדים: מה עדיף - דירה או השכלה?
נתחיל עם המשבר שפוקד את היבשת האירופאית
עד לא מזמן, חשפנו את הכספים שלנו לכלכלות האירופאיות ללא חשש. אולם, כל עוד אירופה ממשיכה לשגות באשליות ואינה פועלת באופן מספק לייצוב כלכלתה, הרי שעל המשקיע הסביר להימנע מלחשוף את כספו לשוק האירופאי. בעת הזו, יש להעדיף את שוק המניות בארה"ב ובבריטניה (שנמצאת מחוץ לגוש האירו) ואם בכל זאת רוצים להשקיע בתוך הגוש, כדאי להתמקד בגרמניה - המדינה היחידה שמפעילה תכנית התייעלות ממשית ולכן מתנהלת בהצלחה יחסית ואף ממשיכה לשלוט ביבשת.
עם זאת, שימו לב שגם אם אתם מחליטים להשקיע בתעודת סל אירופאית בחשיפה לגרמניה, דאגו שהתעודה תהיה נקובה בשקלים ולכן לא תהיה חשופה לשינויים במטבע האירו. בכל מקרה, מומלץ שלא יותר מ-3%-7% מתיק ההשקעות שלכם יהיו חשופים לגרמניה באופן ישיר.
ככלל, בבואכם להשקיע, חרטו על לוח לבכם שהאפס הוא תמיד גדול יותר ממספר שלילי. ולכן, מי שאינו מומחה פיננסי, ובוודאי מי שאין לו כיסים עמוקים, ייטב לו שישאיר את כספו בשוק הישראלי ויוותר על הרפתקאות של השקעות ביבשת הגריאטרית, כפי שאני נוהג לכנותה בשנים האחרונות.
ומה באחד העם?
לפני שבועיים התפרסמו בישראל נתוני האינפלציה והצמיחה (האינפלציה לחודש אפריל הייתה 0.9% כמצופה, הצמיחה ברבעון הראשון הייתה 3% ואילו הצריכה הפרטית גדלה בשיעור של 4.2%) שני הנתונים היו מעל התחזיות ומהם אנו למדים על המשך דשדוש בתקופה הקרובה. לפיכך, אני ממליץ למשקיע הישראלי להקדיש לא יותר מ-70% מתיק ההשקעות במרכיבים מניתיים תוך חלוקה שווה בין הארץ לבין חו"ל.
בבואכם לקנות מניות תל אביב, שימו לב לסקטורים הבאים: הבנקים בארץ נסחרים במכפיל הון אטרקטיבי שנע בין 0.7% (לאומי, פועלים) ועד 0.4% (דיסקונט), למרות הסיכונים בהידרדרות המשבר באירופה ולמרות שבנק ישראל עלול להקשיח את דרישות ההון מהבנקים, אני מוצא את הסקטור אטרקטיבי בשערים הנוכחיים.
בנוגע לשוק התקשורת, שעובר בימים אלה טלטלה גדולה, כדאי לדעתי להתמקד במניית בזק שהגיעה לרמת מחירים אטרקטיבית ואף מחלקת דיבידנד למשקיעיה.
בחו"ל - שימו לב לסקטור התרופות
בדרך כלל אני לא ממליץ על תעודות סל ספציפיות, אבל הפעם אני רוצה להסב את תשומת לבכם לתעודת סל בשם ixj הנותנת חשיפה לסקטור התרופות העולמית, בינהן:
Johnson & Johnson 7.7%, Pfizer 7.5%, Novartis 6.3%, merck 5.1%,roche 5%, glaxosmith 5% ,abbot 4.3%, sanofi 3.5%.
אג"חים: אי.די.בי לבעלי לב חזק בלבד
באג"חים הקונצרנים אני ממליץ להגדיל חשיפה לאג"חים של ביקום (חברת בת) ואינטרנט זהב (חברת אם של ביקום, ונכדה של בזק). כמו כן, יש לנצל ירידות באג"חים של אלוני חץ ( סדרה 6), גזית גלוב (סדרה 3 ו-9), אמות (סדרה 3) ובריטיש ישראל (סדרה 3).
לאוהבי סיכון בלבד, שימו לב לאג"חים של אי.די.בי פיתוח ואחזקות. למרות הימים הקשים שעוברים על הקבוצה, החברה הצליחה למכור 50% מכלל תעשיות לאיש העסקים לן בלווטניק, בשווי הגבוה ב-40% משווי שוק שלה.
הכותב הוא כלכלן ראשי של קבוצת אלפא אחזקות פיננסיות של אלפא בית השקעות
אין לראות בכתוב הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך והוא אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם