תפסו ראש טוב על הבר
1,000 ברמנים וברמניות עברו באילת סדנאות שונות במסגרת אירועי האקדמיה לבירה. נפגשנו, על כוס בירה כמובן, עם כמה מהם לשיחה צפופה על מה עושה את המקצוע לנחשק, מה הופך ברמן למוצלח ואיך שורדים שנים רבות של מזיגה אחר מזיגה
האקדמיה לבירה, המתקיימת במסגרת פעילות גולדסטאר ברנז'ה זו השנה השמינית, הורידה לאילת כ-1,000 ברמנים וברמניות שבאו ללמוד, להשתלם ולשתות.
- גולדסטאר וקרלסברג מהחבית התייקרו ב-5%
- בירה לפנים: פסולת המשקה הופכת לקצף גילוח
- ההיסטוריה המקוצרת של הבירה
במסגרת האקדמיה, שנמשכה שלושה ימים במלון יו קורל ביץ', הוענק לראשונה אות מפעל חיים לברמנים מהוותיקים בישראל על פעילותם המקצועית רבת השנים, ההתמדה והאהבה למקצוע אותו בחרו והפכו לדרך חיים ועל היותם סמל ישראלי בתחום.
הברמנים השתתפו בסדנאות בירה בהן למדו כיצד למזוג בירה בצורה נכונה, מהו אופן הטיית הכוס, מהי כמות הקצף הנכונה, הגשת הבירה בצורה מדויקת ללקוח ועוד. בנוסף, קיימו תחרות בין הברמנים המובילים בישראל תחרות מזיגת בירה בעיניים עצומות.
לדברי נחום מאזה, מנהל הדרכות והבירולוג הראשי של טמפו הפעיל 30 שנה בתחום: "הברמנים והברמניות שמגיעים לאקדמיה נבחרים על פי מכירות גולדסטאר".
אתה אוהב בירה?
"מאוד. אפילו בבית אני ישן על כרית בירה", הוא אומר בחיוך ומוסיף "גם בלילה אני צריך לשמוע את הבירה נמזגת".
איך שורדים?
בדקנו עם מספר ברמנים על מה המהומה, מה עושה את המקצוע לנחשק, מה הופך ברמן למוצלח ואיך שורדים שנים רבות במקצוע.יובל סידס (32) מנהל בר ב"האומן 17" בירושלים, מברמן מגיל 21. "הגעתי למקצוע בגלל האווירה הדינמית. מדובר במקצוע הכי נחשק", הוא אומר.
איך שורדים כל כך הרבה שנים במקצוע?
"אם לא אוהבים את זה אין סיכוי לשרוד" אומר סידס שמנהל כיום את הבר במועדון. "יש ימים שאני מתגעגע להיות רק בבר, לעבוד, לשרת את הלקוחות, לפנק ולשתות עם הלקוחות במקום לנהל".
המיתוס שברמנים הופכים לאוזן קשבת זה נכון?
"לרוב כן אם כי תלוי באיזה סוג של בר עובדים. אם הבר איניטמי יותר אז ללקוחות קל יותק להפתח ולדבר עם הברמן אבל במקום דינמי זה יותר לתת שואו".
אפשר לחיות מהשכר?
"בהחלט. יש טיפים יפים אם יש דבר שאנשים אוהבים זה לפרגן לברמן טוב שעושה להם שמח, טיילתי הרבה בעולם בזכות הטיפים".
יש הצעות מנשים?
"כל הזמן. זה הדובדבן שבעבודה".
יש עתיד?
רועי דייג (28) מברמן במנצ'ילה בבאר שבע. הוא הגיע למקצוע מיד אחרי השירות הצבאי: "השתחררתי מהצבא וחיפשתי עבודה זמנית לעבוד ולחסוך. עשיתי קורס ברמנים ומאז אני לא מצליח להשתחרר מזה".
אתה רואה את עתידך במקצוע?
"האמת שכן".
ומה עם משפחה ילדים האם אפשר לשלב?
"כרגע אני רווק ורוצה להשאר כזה בשלב הזה אני מאמין שמי שטוב ואוהב את המקצוע יכול בהחלט לשלב את העבודה עם חיי משפחה".
הברמן כפסיכולוג. מה דעתך על האמירה הזו?
"לעתים קרובות יש סיטואציות בהן לקוח מגיע לבר לאחר שעבר חוויה לא נעימה - או עם חברה או סתם יום רע ומחפש סוג של אוזן קשבת. כמו שאומרים אלכוהול הוא סוג של פתרון להכל".
אתה אוהב לשתות?
"אני לא שותה בירה אבל אוהב להשקות את הלקוחות. להכין קוקטלים ועושה לי טוב אם שימחתי את הלקוח".
והשכר?
"אפשר לחיות ממנו. ככל שמתקדמים השכר עולה ויש טיפים. תלוי כמובן בברמן".
דווקא בגלל החברה
ניר מרום מסיאסטה בטבע בהוד השרון עובד בבר כבר 6 שנים בניגוד לחבריו הגיע מרום למקצוע דווקא בגלל החברה: "עבדתי במסעדה בבר קפה ואז חברה שלי פתחה את הסיאסטה. זו היתה ההזדמנות הראשונה שלי לעבוד עם אלכוהול. אם היא לא הייתה פותחת את המקום, יכול להיות שלא הייתי במקצוע. אחרי שהתנסתי הבנתי שזה כיף נטו לעשות לאנשים שמח ולא משנה באיזה מצב רוח הגיעו. אחרי 3 צ'ייסרים מצב הרוח עולה".
האם אפשר לשרוד במקצוע לטווח ארוך?
"אני מאמין כי המקצוע שייך לצעירים הרי אני לא הייתי רוצה שברמנית בת 60 תגיש לי כוס בירה ואני לא מאמין שהיית רוצה שברמן בן 60 יגיש לך? לא?".
ומה דעתך על השכר?
"מבחינת טיפים זה מתחלק. גילאי 21-18 משאירים קצת פחות בעיקר בגלל חוסר המודעות אבל הבוגרים יותר בעיקר מי שעבד במסעדנות מודעים והם משאירים יותר".
ראובן מאיר, בן 57, זכה לקבל במסגרת האקדמיה אות מפעל חיים. אביו של מאיר, נחום, הקים את המסעדה "מעיין הבירה" בחיפה בשנת 1950 כאטליז ובית חרושת לנקניקים. מאיר היה מגיע כל יום אחרי הלימודים לעזור במסעדה. במסגרת תפקידיו, שטף כלים, הגיש ללקוחות ומילא אחר הוראותיו של אביו.
"נולדתי לתוך זה", מספר מאיר. במסגרת עבודתו עם אביו למד את כל רזי המקצוע אך בעיר אהב לעבוד מאחורי הבר.
איך שורדים כל כך הרבה שנים במקצוע תוך ניהול חיי משפחה תקינים?
"לא עובדים הרבה שעות. שבתות וחגים סוגרים ובכלל, אני עובד כל יום עד השעה חמש ואחר כך מקדיש למשפחה את כל הזמן. פעם בשבוע בלבד אני פותח בשעות הלילה. נולדתי לזה וגם הבן שלי ממשיך בדרכי ".
האם אפשר להתקיים מהשכר?
"עובדה שאני 50 שנה במקצוע והמקום קיים ושורד כבר 62 שנה. מעבודה אי אפשר להיות מיליונרים אבל אפשר לחיות טוב".