נווה שלום: "הכתובת על הקיר - זה מעשה טרור"
ניקוב הצמיגים וריסוס כתובות הנאצה ביישוב המעורב לא הרתיעו את התושבים. "הכתם יישאר, אבל נישאר כאן ונמשיך בפרויקט שלנו", אמר מנהל ביה"ס הדו-לאומי והדו-לשוני, שגם קירותיו הושחתו. אחרים הזהירו: הממסד מגבה, זה לא 'עשבים שוטים'
"מה שעשו אצלנו זה מעשה טרור נגד השלום". כך אמר הבוקר (יום ו') אנואר דאוד, מנהל בית הספר היסודי הדו-לאומי והדו-לשוני בנווה שלום, שהושחת ורוסס בכתובות נאצה. "לא צריך לחכות עד שיהרגו מישהו כדי לפעול. הכתובת על הקיר והיא מלמדת על שנאה עצומה", הזהיר דאוד, לאחר שתושבי נווה שלום התעוררו למראה פשע שנאה ביישוב המעורב.
דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:
ימנים או שמאלנים, אתם חייבים ללמוד ערבית
נשיא סין לאחמדינג'אד: גלה גמישות ופרגמטיות
אחותי הקטנה, בת 105. שיא גינס במסיבת תה
אלמונים ניקבו לפנות בוקר צמיגים של 14 מכוניות ביישוב שבאזור לטרון, שבו מתגוררים יהודים וערבים. על כמה מכלי הרכב רוססו כתובות "מוות לערבים" ו-"ד"ש מהאולפנה". כתובות נאצה רוססו גם על בית הספר היסודי.
"אני מקווה שזה לא יפגע כאן באנשים ויגרום לפחד", הוסיף דאוד. "נמחק את הכתובת, אבל הכתם יישאר על הקיר. למרות זאת נישאר כאן ללא פחד ונמשיך בפרויקט שלנו, בית הספר הוא סמל לדו קיום ולאחוות עמים עבור כל מי שמאמין בשלום" הבטיח. לדבריו הצטרפה מיכל זק (54), תושבת היישוב: "אנחנו כאן למעלה מ-30 שנה. אירועים מהסוג הזה לא ירתיעו אותנו, להיפך. זה רק מחזק את הצורך לפעול בכיוונים שבהם אנחנו פועלים".
זק ביקשה "לשים לב ולא לקרוא לזה 'תג מחיר'. המונח הזה הוא מכבסת מילים, כי מה שנעשה כאן הוא פשע שנאה, ונדליזם, קריאה לאלימות ולהרג אזרחים. נורא חשוב שלא ניפול קורבן לתמונה שמי שמבצע את המעשים הנוראים הללו מנסה לצייר.
"צריך לזכור שמדובר בזליגה של האלימות שקיימת באופן יומיומי בשטחים הכבושים. זה לא משהו נקודתי, אלא חלק מהתמונה הכוללת בשטחים, שבה מתנחלים וגם חיילים פוגעים בפלסטינים. אלו לא 'עשבים שוטים', אלא חלק מתופעה שהממסד מגבה. תרבות של אלימות וגזל שהפלסטינים הם הנפגעים העיקריים שלה".
לדבריה, מקרי אלימות כאלה נרשמו עד כה בכפרים ערביים, אבל עכשיו הבחירה בנווה שלום איננה מקרית. "הקהילה שלנו מסמלת את האפשרות ההפוכה למציאות בישראל - חיים בשוויון ובשיתוף. אני לא מופתעת, כי מי שחושב שאפשר להשאיר את הגזענות והאלימות בצד אחד של הגבול טועה. אנחנו רואים עכשיו שהם פוגעים גם ביהודים, וזו לא פעם ראשונה".
דאוד מתכוון להפיק לקחים חינוכיים מהאירוע: "לשמחתנו זה נחסך מהילדים, כי היום בית הספר סגור. אבל ביום ראשון נדבר איתם ונסביר שיש אנשים בארץ הזו שלא מאמינים בדרך שלנו. הם נוקטים באמצעים שגויים כדי להפריע לעבודה שלנו. נאמר להם שהתשובה שלנו תהיה להמשיך בדרך שלנו ולהמשיך אותה יחד, יהודים וערבים".
אחד מבעלי כלי הרכב שהושחתו, יוני אשפר (37) סיפר כי "כשחזרתי בשתיים לפנות בוקר, הבחנתי ששער היישוב פתוח, אבל לא ידעתי שבבוקר אתעורר לקולות השוטרים כדי לגלות את מה שנעשה כאן. זו הרגשה לא נעימה, אבל צריך לזכור שהכתובות האלה נמצאות בכל מקום, לא רק ביישובים מעורבים. זה הפך למשהו שאנשים חיים איתו ועוברים עליו בשתיקה".
אשפר, שעובד בארגון זכויות האדם "גישה", אמר עוד כי "המסר
מיועד לממשלה ולמערכת החוק ומטרתו להטיל אימה, לומר לממשלה 'אל תתעסקו איתנו'. אני מקווה שהממשלה תבין את ההפך, שאי אפשר לעבור על מעשים כאלה לסדר היום. זו לא שובבות, זו אלימות ושנאה, ניסיון לכפות סדר יום מסוים על המערכת הדמוקרטית הישראלית באמצעות פחד".
בקואליציית ארגוני "שותפות שראקה" הגיבו בחריפות למקרה. "אנו מזועזעים מהאלימות הגזענית והמשתוללת בנווה שלום, ויש חשש שיש להתריע מפניו כי כתובות נאצה בדמות 'מוות לערבים' יתורגמו במהרה לאלימות שעלולה להגיע לכדי רצח", נמסר מהארגון. "אנשי הטרור היהודי בחרו שלא במקרה את נווה שלום - יישוב שמבוסס על שותפות יהודית-ערבית, כי עבורם יישוב כזה, כמו בית הספר הדו-לשוני בירושלים, מהווים איום על תפיסתם הלאומנית-יהודית ותקוותם כי ישראל תכלול יהודים בלבד".