נער הגוגו שלי: מתכונים עם משמשים
הצבע הכתום-צהוב שלהם מעורר תשוקה, בעיקר להיכנס למטבח ולהכין מהם משהו. מיכל וקסמן מצרפת את המשמשים לסלט חריף-מתוק של קינואה, סלט ירוק עם 2 סוגי רוטב ויניגרט וגם לעוגה שממש קל להכין
יש לי פטיש אמיתי למשמשים. עונתם הקצרצרה גורמת לי להתגעגע אליהם רוב השנה, וגעגועים הם כידוע מרכיב מחמם לב ובונה תשוקה בכל מערכת יחסים.
עוד מפירות העונה בערוץ האוכל:
ראשונים מופיעים הבלדי הקטנים, הבהירים, עם הסומק הקל בלחיים. רכים ומבלבלים במראה הצנוע שלהם אבל מהפנטים בבושם שטמון בבשרם המתוק והעסיסי.אחריהם יבואו הכתומים הרגילים. חלקם טעימים כשהם רכים ובשלים, חלקם דווקא עדיפים במוצקתם. כך או כך רוצה אותם בסלט, בעוגה, בעוגיות, בריבה, בתבשילי בשר, צלויים בתנור עם סוכר או גבינה חריפה. לא יכולה לאכול מספיק מהם!
סלט חריף-מתוק של קינואה ומשמשים
טרנד הקינואה נרגע קצת סופסוף ובכל זאת מדי פעם חוזרת אליה על שלל יתרונותיה הבריאותיים ומרקמה הנעים והמתאים כל כך גם לסלטים קרים. אם נמאס לכם ממנה אפשר להכין את הסלט הזה גם עם בורגול או עם קוסקוס מלא שאיננו דק במיוחד.
המרכיבים:
2 כוסות קינואה מבושלת בטמפרטורת החדר4-5 משמשים כתומים ובשלים אבל עדיין יציבים
1 פקעת שומר קטנה או 1 מלפפון ירוק צעיר ומוצק
1 פלפל ירוק חריף פרוס דק
1 בצל ירוק רק העלים, פרוסים
עלים מ-2 גבעולי נענע טריים, קצוצים גס
מיץ מ-1/2 תפוז סחוט טרי
מיץ מ-1/2 לימון סחוט טרי
מלח גס
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מבשלים את הקינואה (מלהיטים אותה בשמן, מוסיפים כוס וחצי מים על כוס קינואה. מבשלים מכוסה 12-15 דקות. מכבים אש ומשאירים לעמוד מכוסה 10 דקות נוספות. מקררים לטמפרטורת החדר).
- חוצים את המשמשים, מוציאים את הגוגואיםופורסים את החצאים לפרוסות דקות.
- חוצים את השומר או המלפפון ופורסים גם אותם לפרוסות דקות.
- מערבבים קינואה, שומר או מלפפון, פלפל חריף, בצל ירוק ונענע.
- מוסיפים מיץ לימון ותפוז. ומערבבים.
- מוסיפים מלח ושמן. ומערבבים.
סלט ירוק עם משמשים בשני סוגי ויניגרט
בנוסף לכל יתר תכונותיהם המשובחות, פירות הקיץ יכולים להפוך סתם סלט ירוק של חסות עם כל מיני עלים לקערת קיץ מפתה ומלאת רעננות שאי אפשר להפסיק לאכול. משמש הוא התוספת המועדפת עלי לסלט שלי, אבל אם אין, גם אפרסק או נקטרינה יעבדו מצוין.
המרכיבים:
לסלט:
קערת סלט גדולה מלאה בתערובת של לבבות חסה חתוכים או קרועים לפיסות גדולות, עלים צעירים של רוקט או גרגיר נחלים, עלי בייבי תרד, אנדיב או חסות צבעוניות. בקיצור מה שמתחשק או מה שיש במקרר באגף העלים
4-5 משמשים בשלים אך מוצקים, ללא גוגואים, חצויים ופרוסים לפלחים דקים
1 בצל פרוס דק מאוד
עלים שלמים מ-2 ענפי נענע טרייה
לוויניגרט חרדלי:
1/2 כפית חרדל דיז'ון
1 כף חומץ יין לבן
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1/2 כפית סוכר
קורט מלח גס
4 כפות שמן זית
לוויניגרט לימוני:
מיץ וקליפה מגוררת מ-1/2 לימון
קורט כפית מלח גס
1/2 כפית סוכר
1 כף שמן שומשום
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מערבבים את פרוסות המשמש והבצל עם החסות ושאר הירוקים.
- מערבבים את כל מרכיבי הוויניגרט בצנצנת ומנערים היטב לקבלת מרקם חלק ואחיד. יוצקים על הסלט כמה שאוהבים (שימו לב לא לשפוך יותר מדי רוטב. בדרך כלל כף או שתיים יספיקו לקערית נדיבה של סלט), מערבבים ומגישים מיד. אם נשאר ויניגרט שלא השתמשתם בו אפשר לשמור במקרר כמה ימים עד הסלט הבא.
עוגת משמשים קלי קלות של אמא שלי
העוגה הזאת היא הכי פשוטה להכנה ומבחינתי יש לה טעם עז של ילדות מאושרת בניחוחות משמש אפוי, שהוא לכשעצמו אושר גדול מאוד.
המפגש בין הבצק לפרי הבשל שמתרכך באפייה מניב עוגה רכה ולחה. אם אתם מעדיפים את שלכם יבשה ויציבה יותר, הפחיתו את כמות המשמשים.
המרכיבים:
1 ק"ג משמשים בשלים ללא גוגואים, חתוכים לרבעיםעלים של 4-5 ענפי תימין לימוני טרי (לא חובה)
4 ביצים
1 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
2 כוסות + 2 כפות קמח תופח
1/2 1 כוסות סוכר + 2 כפות לפזר מעל העוגה
אופן ההכנה:
- מרפדים תבנית בנייר אפייה. אני השתמשתי בתבנית מלבנית גבוהה שגודלה 20X35 ס"מ. אפשר גם לפצל לתבניות אינגליש קייק ארוכות. קחו בחשבון שהעוגה עולה והשאירו לפחות 1/4 מהתבנית ריק על מנת לאפשר לה לעלות מבלי לגלוש החוצה.
- בקערת המיקסר מערבבים ביצים, סוכר, עלי תימין, מיץ תפוזים ושמן זית עד שנוצרת תערובת תפוחה וקרמית.
- מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מפזרים כ-1/3 מכמות המשמשים בתחתית התבנית עם רווחים ביניהם.
- יוצקים עליהם 1/2 מתערובת הבצק עד כדי כיסוי.
- מפזרים שכבה נוספת של משמשים ויוצקים עליהם את שארית תערובת הבצק.
- את המשמשים הנותרים מפזרים למעלה ומטביעים בלחיצה עדינה בתערובת הבצק. העוגה תתפח בזמן האפיה והמשמשים יכוסו כך שאין צורך להתאמץ יותר מדי להטביעם בבצק.
- מפזרים על הכל 2 כפות סוכר ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך 45-50 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי.
- לכל הטורים של מיכל וקסמן
- לבלוג האוכל
של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"