שתף קטע נבחר

 
צילום: רויטרס,  EPA

סרט מצרי: המשפחה החצויה בבחירות

אמא רוצה את מועמד האחים המוסלמים מורסי, אבא שעובד במשרד הפנים בוחר בשפיק. והבת? היא מחרימה את ההצבעה

הכול נשאר במשפחה. סיפור הסיבוב השני של הבחירות לנשיאות מצרים מתבטא במחלוקת במשפחת אבו אל-אנוואר, שבדומה לעשרות מיליוני מצרים בוחרת כעת מי ישיט את הספינה שנקראת "ארץ הנילוס". כמו ברחובות מצרים, גם בתוך הבית אין תמימות דעים לגבי המועמד המתאים.

 

דיווחים אחרונים ממצרים ב-ynet:

הפרלמנט המצרי פוזר, "האחים" רוצים משאל עם

מצרים בוחרת נשיא: "לא נהפוך לאיראן שנייה"

אובמה לא מבין ערבית / פרשנות

 

אחמד שפיק, מצד אחד, מזוהה עם משטר הנשיא המודח מובארק באופן מובהק ומאמין במדינה חילונית. מהצד השני, מוחמד מורסי, מועמד האחים המוסלמים, מייצג את השאיפה לשלטון שינהג על פי ההלכה המוסלמית ושיוקיע את כל מה שקשור למשטר הישן.

 

המשפחה החצויה. אמא רוצה מורסי, אבא עם שפיק ()
המשפחה החצויה. אמא רוצה מורסי, אבא עם שפיק

 

רשת "אל-ערבייה" דיווחה אתמול (שבת) כי הבחירות פילגו את האחדות במשפחות רבות שבהן התעוררו חילוקי דעות קשים, והביאה את סיפורה של משפחת אבו אל-אנוואר. אב המשפחה הוא מהתומכים של שפיק, בעוד האם תומכת מובהקת של מורסי.

הצלע השלישית, בתם, החליטה בשונה מהוריה להחרים את הבחירות.

 

האם, אום-נאדר, היא עקרת בית שמצפה בכיליון עיניים לניצחון מועמד "האחים", כי לדבריה מורסי "מציית לאל שלנו". בעלה, עובד מדינה במשרד הפנים, הבהיר: "זה לא שאני לא מצביע למורסי כי אני פוחד מהאיסלאמיסטים, כי שפיק גם מוסלמי". לדבריו, הוא פשוט לא מאמין להם: "האחים המוסלמים זכו ברוב בפרלמנט ואמרו שהם לא יציגו מועמד לנשיאות, אבל בסופו של דבר חזרו בהם וכן הציגו מועמד".

 

פתיחת הקלפיות בשבת בבוקר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

למרות ויכוחים לא מעטים בנושא, נראה שלפחות בבית הכול ברוח טובה. האב, על פי "אל-ערבייה", כמו רבים מתומכי שפיק, רואה באיש שהיה ראש ממשלה תחת מובארק פתרון ליציבות ולביטחון במדינה בזמן שהיא זקוקה להם במיוחד. האם ושאר תומכיו של מורסי מאמינים כי הוא יוכל לטפל טוב יותר בתופעות השליליות בחברה המצרית.

 

את הבת, ששמה לא צוין, בעצמה אם לתינוק, כל זה לא ממש מעניין. לא אבא ולא אמא מצליחים לשכנע אותה - ובדומה למצרים מאוכזבים רבים, אינה מתכוונת בכלל לסור לקלפי. "כל אחד מהמועמדים רוצה לחמוד את המדינה ולהחזיק בה", היא טוענת.

 

קלפי בקהיר. "האחים המוסלמים בכלל הבטיחו שלא יציגו מועמד" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
קלפי בקהיר. "האחים המוסלמים בכלל הבטיחו שלא יציגו מועמד"(צילום: AFP)

 

בסיבוב השני והמכריע מצביעים עשרות מיליונים. 150 אלף אנשי כוחות ביטחון שומרים על הסדר ביומיים המתוחים. תוצאות רשמיות אמורות להתפרסם רק כמה ימים אחרי סיום ההצבעה,

אולם בבחירות לפרלמנט ובסיבוב הראשון בבחירות לנשיאות הן דלפו כבר למחרת ההצבעה, ולא מן הנמנע שכך יהיה גם הפעם.

 

הבחירות נערכות ברקע ההחלטה הדרמטית של בית הדין העליון לחוקה, שפסל ביום חמישי שליש מחברי הבית התחתון של הפרלמנט - רובם ככולם אנשי "האחים המוסלמים" וזרמים איסלאמיים קיצוניים יותר, והורה למעשה על פיזורו. אתמול מימש זאת ראש המועצה הצבאית השלטת, הגנרל מוחמד חוסיין טנטאווי, וכעת עדיין לא ברור לאן תוביל המחלוקת המתמשכת על השליטה במדינה בין המועצה, האחים המוסלמים והרחוב.


פורסם לראשונה 16/06/2012 22:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טופס ההצבעה בבחירות
צילום: רויטרס
מורסי. "מציית לאל שלנו"
צילום: AP
שפיק. יציבות
צילום: EPA
מומלצים