דרמה באפריקה ישראל: איזי כהן סיים את תפקידו
המנכ"ל סיים את התפקיד לאחר 4 שנים בגלל חילוקי דעות עם בעל השליטה, לב לבייב. אברהם נובוגרוצקי, מנכ"ל אפריקה תעשיות, צפוי להחליפו בתפקיד. כהן היה זה שהוביל את אפריקה ישראל להסדר חוב עם המשקיעים המוסדיים
דרמה באפריקה ישראל: מנכ"ל החברה, איזי כהן, סיים במפתיע (ד') את תפקידו, לאחר 4 שנים, על רקע חילוקי דעות עם בעל השליטה בחברה, לב לבייב. אברהם נובוגרוצקי, שמכהן כיום כמנכ"ל אפריקה תעשיות צפוי להחליף את כהן בתפקידו אחרי שדירקטוריון אפריקה ישראל יאשר את המינוי.
- אפריקה ישראל: 27% זינוק ברווח בשנת 2011
- הרווח של אפריקה ישראל נחתך ב-80% ברבעון הראשון
- נדחתה תביעה נגד לבייב בגובה 2.5 מיליארד ש'
בשנה וחצי האחורונות ליווה כהן את אפריקה בתהליך ההתאוששות מהסדר החוב עם המשקיעים המוסדיים, אולם היחסים בינו לבין לב לבייב, בעל השליטה באפריקה, עלו על שרטון לאחר שליווה את קרן פרמירה במשא ומתן לרכישת השליטה בכלל ביטוח. ההישג העיקרי של כהן במהלך כהונתו היה לסייע לחברה להפחית את החובות הגדולים ולהביא אותה לצמיחה.
בשוק נשמעו הערכות לפיהן ימונה כהן לתפקיד בכיר במגדל לאחר רכישתה בידי שלמה אליהו, אך ככל הנראה מדובר בספקולציות שאינן מבוססות.
רק בשבוע שעבר נחל כהן כישלון מול המשקיעים המוסדיים ושוק ההון. אפריקה הציעה למחזיקי האג"ח להמיר 75% מסדרת האג"ח הארוכה בסדרה חדשה וקצרה יותר, בתמורה לוויתור על חלק מהריבית (באג"ח כ"ו ריבית משתנה ממוצעת של 7% ובאג"ח כ"ז הוצעה ריבית של 6.5%).
ההצעה נענתה על ידי 12.5% מהמחזיקים - מחצית מהמינימום שלו קיוותה החברה - ולפיכך ההצעה נפלה. סדרה כ"ו של החברה הונפקה במסגרת הסדר החוב אליו הגיעה אפריקה ישראל בשנת 2010. סדרת אג"ח נוספת שהונפקה אז, כ"ה, נפרעה על ידי החברה בפירעון מוקדם.
אפריקה הגיע מוכנה למשבר באירופה
במשבר 2008 בו קרסו חברות הנדל"ן והמוסדות הפיננסים ברחבי העולם, נאלצה אפריקה ישראל להתמודד עם עומס של פירעונות אג"ח בטווח קצר ועם משבר נזילות חמור, מצב זה אילץ את איזי כהן להתמודד עם סיטואציה לא פשוטה. כהן פנה אל המשקיעים המוסדיים ולשוק ההון שהכיר כה טוב מתוקף תפקידיו בחברת מגדל.למשבר החובות באירופה הגיעה קבוצת הנדל"ן של לב לבייב מוכנה, בין היתר בזכות כהן שדאג להביא את יתרות הנזילות של הקבוצה לשיא. הדוחות הכספיים שפירסמה הקבוצה ברבעון הראשון הצביעו על כך שיתרות הנזילות של הקבוצה זינקו ל-2.23 מיליארד שקל, לעומת 1.65 מיליארד שקל בתום 2011. זאת הודות למימוש נכסים בארה"ב וישראל. התקבולים הגדילו את יתרות הנזילות בדוחות הסולו (החברה עצמה) ל-849 מיליון שקל, לעומת 311 מיליון שקל ב-2011.