שתף קטע נבחר

 

הפושע הסרבי קרדז'יץ' זוכה מאישום של רצח עם

בית הדין בהאג זיכה את מנהיג הסרבים בבוסניה לשעבר מאחד משני האישומים שהוגשו נגדו בגין רצח עם, אך סירב לבטל עוד 10 אישומים נגדו בהם רצח עם נוסף ופשעי מלחמה. "התביעה לא הציגה מספיק ראיות לכוונת הנאשם לבצע רצח עם"

בית הדין לפשעי מלחמה של האו"ם בהאג זיכה היום (יום ה') את רדובן קרדז'יץ', מנהיג הסרבים בבוסניה לשעבר, מאחד משני האישומים שהוגשו נגדו בגין רצח עם. השופטים קבעו שהתביעה לא הציגה מספיק ראיות כדי להרשיעו בסעיף זה ושלא נמצא כי לקרדז'יץ' הייתה כוונה לבצע רצח עם. המקרה הנדון אירע ב-1992.

 

 

עוד חדשות בעולם :

 

עם זאת, השופטים סירבו לבטל עשרה אישומים נוספים שעומדים נגד קרדז'יץ', בהם רצח עם נוסף שבו נרצחו ב-1995 8,000 מוסלמים, הידוע בשם "הטבח בסרברניצה" - הטבח הקשה ביותר שאירע באירופה מאז מלחמת העולם השנייה.

 

פיקחו על רצח המוני וגירוש עשרות אלפי בוסנים-מוסלמים. קרדז'יץ' ומלאדיץ' (צילום: AP) (צילום: AP)
פיקחו על רצח המוני וגירוש עשרות אלפי בוסנים-מוסלמים. קרדז'יץ' ומלאדיץ'(צילום: AP)

 

8,000 גברים וילדים מוסלמים הוצאו להורג ביריות. סרברניצה (צילום: איי פי) (צילום: איי פי)
8,000 גברים וילדים מוסלמים הוצאו להורג ביריות. סרברניצה(צילום: איי פי)

 

כתב האישום נגד קרדז'יץ' כולל כמיליון עמודים והסעיפים המרכזיים שבהם מאשימים אותו בפיקוח על רצח המוני וגירוש עשרות אלפי בוסנים-מוסלמים ב-1991-1992 וכאמור באחריות לטבח בסרברניצה ב-1995. הוא כופר בכל האישומים נגדו.

 

מלחמת בוסניה הייתה אחת המלחמות שנבעו מהתפרקות יוגוסלביה הגדולה בתחילת שנות ה-90'. בשטחים נרחבים של המדינה לשעבר התגלעו עימותים בין בני קבוצות אתניות שונות, בעיקר סרבים, קרואטים ובוסניאקים מוסלמים, שהידרדרו לא פעם לפשעי מלחמה איומים שבהם היו מעורבים - לפי ארגונים בינלאומיים - כל הצדדים.

עם זאת, חלקם של הסרבים בהם היה לפי עדויות משמעותי מכול.

 

הטבח בעיירה סרברניצה שבמזרח בוסניה אירע במהלך שני לילות ביולי 1995: לוחמיו של המפקד הסרבי רטקו מלאדיץ' הוציאו להורג ביריות 8,000 גברים ונערים מוסלמים, טמנו אותם בקברי המונים וניסו לטשטש ראיות. הטבח המחריד היה הזרז המשמעותי ביותר לסיום מלחמת בוסניה, שהעולם נמנע מלהתערב בה עד אז באופן מספק. מלאדיץ', שנתפס בשנה שעברה אחרי מצוד של שנים, עומד בימים אלה לדין בבית הדין הבינלאומי בהאג.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נותרו עוד 10 אישומים. קרדז'יץ'
צילום: AP
גם הוא נאשם בהאג. מלאדיץ'
צילום: FP/COURTESY OF THE ICTY
מומלצים