תינוקת חלתה בשחפת, 100 ילדים זומנו לבדיקה
באיכילוב אבחנו אתמול תינוקת בת 6 שבועות, בת להורים מאריתריאה, כחולה בשחפת ריאתית. על מנת להימנע מסיכון מיותר זימנו כמאה ילדים והוריהם לבדיקה. באיכילוב הדגישו שהסיכוי להדבקה נמוך
תינוקת בת שישה שבועות אובחנה אמש (יום ד') כחולה בשחפת ריאתית. התינוקת, בת להורים מאריתריאה, אושפזה בטיפול נמרץ ילדים בבידוד, וקיבלה טיפול למחלתה.
בעקבות האבחון הודיעו הרופאים מאיכילוב למשרד הבריאות על חשש להדבקתם של כל מי שייתכן שנחשפו למחלה. לאחר דיונים בין בין הגורמים המקצועיים במשרד הבריאות ובבית החולים הוחלט שאף על פי שהחשש להידבקות הוא מזערי, אם יש ספק אין ספק וכ-100 ילדים והוריהם זומנו טלפונית לצורך בדיקה ומעקב.
מבית החולים נמסר שעל מנת לא ליצור עומס ותורי המתנה ממושכים, להורים ניתנה אפשרות לבחור את היום והשעה המתאימים להם, ולקבוע לכל אחד תור לבדיקה. בבית החולים הדגישו שמי שלא קיבל טלפון מבית החולים לא צריך לחשוש ואינו צריך להגיע לבדיקה.
זו לא הפעם הראשונה שבית החולים מזמן הורים וילדים לבדיקה מחשש להידבקות במחלות שנדמה שכבר נעלמו. רק לפני כשבועיים זומנו הורים וילדיהם למחלקה האונקולוגית להיבדק ולהתחסן מחשש שנערה בת 14 הדביקה אותם בחצבת. בחודש שעבר הזהיר משרד הבריאות מפני התפרצות חצבת בקרב מהגרים מאריתריאה ופתח במבצע חיסונים למהגרי העבודה מאפריקה.
ראש שרותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, אמר שמשרד הבריאות מחסן את כלל התינוקות בישראל, כולל ילדי מהגרי העבודה, באופן שגרתי. "עכשיו, במבצע החיסונים,
נבדוק מי בקרב המבוגרים מחוסן ומי לא ונחסן. אחת הסיבות העיקריות להידבקות היא החיים בצפיפות שמאפיינים את אוכלוסיית מהגרי העבודה".
פרופ' יהודה כרמלי ראש היחידה לזיהומים בבית החולים איכילוב אמר ש"ההדבקה בשחפת היא מהאם, דרך השיליה. מי שיש לה מחלה אקטיבית עלולה להדביק את העובר שלה וזה מה שקרה כאן. אבל הסיכון להידבקות של כל אותם ילדים והורים הוא מזערי". לדבריו, מבדיקות שנערכו לאם היא כבר אינה חולה בנגיף, ולכן האפשרות השנייה היא שהתינוקת עלולה להדביק אחרים, אולם בשל היותה בת שבועות ספורים, הסיכוי לכך קטן מאוד.