פרסום ראשון: יחימוביץ' מציעה לפזר את הכנסת
ברקע הסערה בקדימה, ל-ynet נודע כי יו"ר האופוזיציה מנצלת את המשבר בקואליציה כדי לקדם את היוזמה ולהכריז: "על הציבור להכריע כעת בקלפי בין הליכוד בראשות נתניהו ובין העבודה בראשותי". בפעם הקודמת שהעלתה יחימוביץ' את החוק, הולידה ההצעה תחילתה של מערכת בחירות
המשבר הפוליטי הקשה שאליו נקלעה הקואליציה סביב חוק הגיוס מחיה את היוזמה להקדמת הבחירות: ל-ynet נודע הערב (יום ג') כי יושבת ראש האופוזיציה, ח"כ שלי יחימוביץ', מתכוונת להביא מחדש להצבעה את הצעת החוק לפיזור הכנסת. בימים הקרובים תנסה יחימוביץ' לגייס עבורה רוב.
פירוק ועדת פלסנר - דיווחים קודמים ב-ynet:
הסטודנטים הולכים למחאה: ביבי ויתר על החיילים
ח"כים בקדימה מורדים: נתניהו רמס כבוד המפלגה
מופז הושפל ומחזיר: אין טעם לפגישה עם נתניהו
מדובר ב"אקדח שיונח על השולחן", אומרים מקורביה של יו"ר מפלגת העבודה. לדבריהם מהלך ממשלת האחדות לא מוכיח את עצמו,
הצדדים לא מגיעים להסכמות אפילו על תחילף לחוק טל שאמור להוביל לשווין בנטל הגיוס, ועל כן, מוטב לסיים את המשבר בבחירות.
בפעם הקודמת, שהעלתה יחימוביץ' יוזמה שכזאת, בפתיחת המושב הנוכחי של הכנסת, גרמה הצעתה לתסיסה גדולה במערכת והולידה תחילתה של מערכת בחירות. בהמשך, ומשאווירת הבחירות השתלטה על הכנסת, הוגשה גם הצעת חוק ממשלתית, אלא שאז וברגע האחרון נטרפו הקלפים עם הקמת ממשלת האחדות והצטרפותה של קדימה לממשלה.
הצעתה של יחימוביץ' לפיזור הכנסת מגיעה על רקע הסערה בעקבות הכישלון למצוא חלופה מוסכמת לחוק טל. בעקבות פרישת נציגי ישראל ביתנו, הבית היהודי והחרדים, הודיע אתמול ראש הממשלה בנימין נתניהו על פירוק ועדת פלסנר,
שניסתה למצוא פתרון לשוויון בנטל הגיוס לצבא. חרף פירוק הוועדה הודיע יושב ראש הוועדה, ח"כ יוחנן פלסנר, כי יציג מחר את מסקנות הוועדה כדי שהציבור והמערכת הפוליטית תשפוט.
מוקדם יותר הודיעו שלושה חברי כנסת מקדימה, שלמה מולה, נינו אבסדזה ורוברט טיבייב, כי הם יצביעו נגד עמדת הקואליציה וקראו לקדימה לצאת מהממשלה. "ממחר בבוקר אני רואה את עצמי כאופוזיציה ומצביע נגד הממשלה", הסביר מולה. "ראש הממשלה רמס את כבודה של קדימה והפך את ועדת פלסנר ללא רלוונטית, בכך שהוא בחר ללכת עם החרדים והמתנחלים".
לנוכח איומיו של המשנה לראש הממשלה, שאול מופז, שאמר כי אם לא ייושמו מסקנות ועדת פלסנר לקידום השיוויון בנטל תקדם קדימה יוזמה משלה, הודו בכירי הקואליציה כי קיים משבר חמור שאם לא ייפתר עד מחר, קדימה תפרוש מהקואליציה. המצב הוליד הערכות לפיהן אם הממשלה הרחבה מתפזרת, הסיכויים ללכת לבחירות על רקע חוק טל ותקציב המדינה החדש, גדלים משמעותית.
יחימוביץ', ששוהה בימים האחרונים בביתה בשל דלקת ריאות, קראה לנתניהו להפסיק את מה שכינתה "המהומה הנלעגת בקואליציה,
ולהצטרף ליוזמת העבודה ללכת ללא שיהוי לבחירות". את ההצעה תעלה יחימוביץ' בשיתוף יו"ר הסיעה ח"כ יצחק (בוז'י) הרצוג.
"הבחירות היו אמורות להתקיים בספטמבר ומהלך טבעי זה נמנע בשל התרגיל הציני ההישרדותי של הליכוד וקדימה אשר חברו לקואליציית ענק חסרת תועלת שאין ביכולתה לגבש הסכמה סבירה אפילו סביב חוק טל", הוסיפה מי שמציגה עצמה כמועמדת לקרוא תיגר על נתניהו. "על הציבור להכריע כעת בקלפי בין הליכוד בראשות נתניהו ובין העבודה בראשותי. על הפרק עומדות סוגיות כלכליות חברתיות אזרחיות ומדיניות ומגיע לציבור שסוגיות אלו יוכרעו שלא באמצעות דילים וקומבינות אלא על בסיס ערכי".
Read this article in English