פיתוח חדש: ג'ל למניעת הריון - לגברים
חוקרים אמריקנים פיתחו ג'ל המכיל את ההורמונים טסטוסטרון ופרוגסטין המעכבים את יצירת הזרעונים. התוצאה: ירידה משמעותית בספירת הזרע אצל מרבית הנבדקים - ומניעת הריון
האם בעתיד לא יהיה עוד צורך בקונדום למניעת הריון? ייתכן שהיום הזה אינו רחוק. מחקר חדש מצא כי ג'ל למניעת הריון,
המכיל את ההורמונים טסטוסטרון ופרוגסטין, הצליח להפחית את ספירת הזרע אצל הגברים שהשתתפו במבדק. הממצאים הוצגו באחרונה בכנס פוריות שנערך ביוסטון שבארצות הברית.
סקר: כ-50% מהנוער עושה סקס בלי אמצעי מניעה
במקום גלולות: אמצעי מניעה קבועים למניעת הריון
קראו עוד על אמצעי מניעה :
- אמצעי מניעה: קונדום לנשים, גלולות לגברים
שני האמצעים למניעת הריון העומדים כיום לרשות הגברים הם קונדום וכריתת צינורות הזרע. הג'ל החדש מכיל כאמור שילוב של ההורמון הגברי טסטוסטרון וגרסה סינתטית של ההורמון הנשי פרוגסטין, הקרויה נסטורון.
שילוב ההורמונים בג'ל מעכב את הבקרה ההורמונלית הדרושה ליצירת הזרעונים באשכים. את הג'ל מורחים על העור, הוא חודר לגוף ומפחית את ספירת הזרע, ובכך מקטין את סיכויי ההריון.
כל החידושים באמצעי מניעה
אמצעי מניעה: קונדום לנשים, גלולות לגברים
לירון סיני
הקונדום לנשים שהגיע לארץ מביא עימו עצמאות על אמצעי המניעה. אך האם הוא באמת יכול לשמש כתחליף לקונדום הגברי? ומתי נזכה לגלולות למניעת הריון עבור הגברים? מומחה עונה ועוזר לעשות סדר במאבק הנצחי בין הסדינים
המחקר בג'ל מומן על ידי המכון האמריקני הלאומי לבריאות הילד ונערך על יד המכון למחקר ביו-רפואי בלוס אנג'לס ואוניברסיטת וושינגטון.
במחקר השתתפו 56 גברים, אשר חולקו לשלוש קבוצות: האחת קיבלה ג'ל המכיל טסטוסטרון ומינון נמוך של ג'ל פרוגסטין, השנייה קיבלה ג'ל טסטוסטרון וג'ל פרוגסטין במינון כפול, והשלישית קיבלה ג'ל פלצבו שאינו מכיל חומר פעיל.
הג'ל נמרח בשתי נקודות: המרכיב המכיל טסטוסטרון נמרח על הזרוע, והמרכיב המכיל פרוגסטין נמרח על הבטן. הנבדקים נתבקשו להמשיך ולמרוח את הג'לים מדי יום במשך שישה חודשים.
אצל כ-89% מהגברים שקיבלו את שילוב הג'לים הפעילים במינון הגבוה נמצאה ירידה בספירת הזרעונים לכדי 1 מיליון זרעונים למיליליטר ופחות מכך, בהשוואה ל-23% גברים שטופלו בג'ל ללא חומר פעיל. לצורך ההשוואה, ספירת זרע תקינה היא כ-15 מיליון זרעונים למיליליטר.
תופעת הלוואי בשל השימוש בג'ל הייתה הופעת פצעוני אקנה בקרב 21% מהנבדקים. עם זאת, עדיין לא ברור מה הן ההשלכות לטווח הארוך של השימוש בג'לים, ואם הירידה בספירת הזרע הפיכה.
כעת מתכוונים החוקרים להרחיב את המחקר למספר גדול יותר של משתתפים, שישתמשו בג'ל לתקופות ממושכות יותר.
הג'ל חודר לגוף ומפחית את ספירת הזרע
צילום: shutterstock
מומלצים