נשנוש במשקל טונה: סלט טונה ביתי של אידי
כמה קל, ככה מענג - אידי ישראלוביץ' מציג את סלט הטונה הביתי שלו, שהוא שיר הלל לאשדוד ולטעמיה, עם אריסה, לימון כבוש וזיתים פרובנאסליים. טיפים ומתכון מנצח
רבים שואלים ומבקשים ממני שאגלה להם את סוד מתכון סלט הטונה הביתי שלי. מכיוון שהמתכון בסך הכל די פשוט בסופו של דבר, מדובר בשמחה כפולה - הוא גם נגיש מבחינת המרכיבים וגם מוכן בזריזות מרשימה.
עוד דגים בערוץ האוכל:
- מפגש ענקים: אידי משדך את האבוקדו לדגים
- לשחות בתוך מרק: רותי קינן מכינה צ'אודר דגים אירי
- בלי לגלגל: פשטידה שכולה סושי
המרכיבים השונים בסלט הטונה שלי מייצגים את חיבור הטעמים הים תיכוני שמתקיים בעירי אשדוד. זהו שילוב הרמוני בין אריסה פיקנטית ואדומה ללימון כבוש, טונה טרייה ולבנה וזיתים סגולים-שחורים, גדולים ועסיסיים, מהסוג שכה אהוב בפרובאנס.
אז איך מכינים סלט מושלם? לא תופתעו וודאי לגלות כי המרכיב החשוב ביותר בסלט טונה היא הטונה. כדאי לא להתפשר על הסוג והאיכות ולבחור בפילה טונה לבנה ובנתחים שמפוררים כמה שפחות. הטונה הלבנה מגיעה על פי רוב בצנצנות שקופות, כשנתחי הדג משומרים בשמן או בנוזל דליל יותר.
סלט טונה ביתי
מרכיבים:
1 קופסה קטנה (בת כ-100 גרם) של טונה לבנה 2 ביצים קשות
1 תפו"א מבושל במים
1 בצל סגול קטן
1 כפית צלפים
3 זיתים סגולים ביין מגולענים
1/4כפית אריסה
1 כפית ממרח לימון כבוש
4 כפות מיונז מובחר
קורט מלח
אופן הכנה:
- קוצצים את כל המרכיבים לכדי סלט. את תפוח האדמה רצוי ל-1X1 ס"מ ואת הזיתים רצוי לחתוך גס.
- מערבבים את המיונז עם האריסה וממרח הלימון הכבוש ומעבירים הכל לקערה. מערבבים בעדינות ומוסיפים שמן זית במידת הצורך.