שתף קטע נבחר
 

אטיאס הקפיא הליכי פינוי דיירים מהדיור הציבורי

אגף האיכלוס במשרד השיכון הורה לחברות המשכנות לעצור את הליכי הפינוי ולבחון את הנושא מחדש. לטענת שר השיכון, ההוראה ניתנה לאגף לפני האירוע שבו הצית את עצמו משה סילמן, שנפטר היום מפצעיו

משרד הבינוי והשיכון הקפיא את פינוי כל הדיירים לגביהם הוצא צו פינוי מדירות הדיור הציבורי, כך עולה ממכתב שהעביר בימים האחרונים הממונה על תחום האיכלוס במשרד, ישראל שוורץ לראשי החברות המשכנות כמו עמידר, עמיגור וכדו'.

 

 

שר השיכון, אריאל אטיאס אישר בשיחה עם כלכליסט לפני כניסת השבת, כי מדובר בהוראה שלו לאגף האיכלוס במשרד, אותה העביר לשוורץ לפני כשבועיים, עוד לפני האירוע שבו הצית עצמו משה סילמן, שנפטר היום מפצעיו. נזכיר כי סילמן טען במכתב שחילק לבאי ההפגנה שבה הצית את עצמו, כי נותר ללא קורת גג לאור החלטת המדינה. 

 

"הכוונה היא לעצור ולבחון את הליכי הפינוי לאחר שהשתכנעתי כי ישנן בעיות בהתנהלות החברות המשכנות בתחום זה", אמר השר.

  

בניין של עמידר ביפו

לדבריו, החברות המשכנות פועלות בצורה שווה נגד חייבי תשלום עבור דירות דיור ציבורי, ונגד מי שפלשו באופן לא חוקי לדירות הללו. "אנשים שפולשים לדירות כאלה הם ללא ספק אנשים במצוקה, אולם אין זה אומר שאפשר להם ליטול ממי שמגיע להם דירות דיור ציבורי את הזכות לדירה כזו", אומר השר.

  

לדבריו, "יש אנשים שלא משלמים באופן קבוע את התשלום שנקבע להם עבור הדירות שבהן הם גרים בדיור הציבורי. צריך לפעול לשם כך שהם ישלמו מפני שהכסף הזה משמש לטיפול השוטף בדירות הציבוריות, אך צריך להבדיל באופן הטיפול בין מי שחייבים כסף בשל מצוקה ספציפית למי שפלשו לדירות ומונעים העברתן לכאלה שמחכים בתור זמן רב".

 

נתונים שפרסם משרד השיכון בתקופה האחרונה מעלים כי ההמתנה לדירות דיור ציבורית נמשכת במקרים רבים שנים ארוכות והמשרד נאבק תקופה ארוכה להגדלת מספר הדירות בתחום זה. המדינה הפסיקה לבנות דירות דיור ציבורי כבר לפני עשור ומאז קטן מספר הדירות עקב החלטה למכור אותן. הליך שנמשך שש שנים עד שנפסק בהוראת אטיאס בשנה שעברה.

 

אטיאס מנסה כבר תקופה ארוכה להביא לאישור תוכנית, לפיה כל קבלן שיבנה על קרקע של המדינה יאלץ להשאיר בידי המדינה 5% מהדירות בכל בניין שיועברו לדיור הציבורי, או ישלם סכום שווה לדירות הללו כדי שירכשו על ידי המדינה דירות במקום אחר.

 

נציין כי במקביל מנהל אטיאס מאבק בשבועות האחרונים מול משרד האוצר לשם הגדלת תקציבו לטיפול בדירות דיור ציבורי. אטיאס דורש סכום של 900 מיליון שקל לטיפול במה שהוא מגדיר, "דירות שמסכנות חיים של מי שגר בהן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איראל אטיאס שר השיכון. בעיות בהתנהלות החברות
צילום: גיל יוחנן
מומלצים