"לפני 7 שנים כלל לא ידעתי על קיומו של מחשב"
"את ילדותי העברתי עם משפחתי וחברי בעיר אדיס אבבה. בבוקר למדנו בבית ספר שהיה רק עבור יהודים ואחר הצהריים היינו נפגשים כל החברים ומשחקים בגומי בשכונה. החיים היו פשוטים. לא ידעתי מה זה מחשב, פלאפון או אינטרנט. היום אני פותרת תקלות במחשב בעצמי". אגרנש טאפרה (16) מספרת
נולדתי באתיופיה לפני 16 שנים וכשהייתי בת 9 עליתי עם משפחתי לארץ ישראל. כילדה שמעתי מהורי סיפורים קסומים על ארץ ישראל, המלאה בעושר, ביתם של היהודים.
את ילדותי העברתי עם משפחתי וחברי בעיר אדיס אבבה. בבוקר למדנו בבית ספר שהיה רק עבור יהודים ואחר הצהריים היינו נפגשים כל החברים ומשחקים בגומי בשכונה. החיים היו פשוטים. לא ידעתי מה זה מחשב, פלאפון או אינטרנט. טלוויזיה הייתה לבעל הבית שלנו אז לעיתים הצצתי.. זה היה נפלא. מדי פעם האחים הגדולים
כשנחתנו בארץ ישראל, הייתי מאוד מבולבלת, הכול היה שונה ואחר ממה שהכרתי. היינו צריכים להכיר וללמוד הרבה דברים חדשים אבל לא לקח לי הרבה זמן ולמדתי את השפה. למדתי עברית בעיקר דרך הטלוויזיה שאליה הייתי צמודה. להורים שלי היה קצת יותר קשה, אבל אני הייתי עם ילדים בביה״ס כל היום והם גם לימדו אותי. אחרי כמה שנים בבאר שבע עברנו לפתח תקווה, חיפשתי מה לעשות אחר הצהריים וחברה מבית הספר סיפרה לי על עמותת "פידל".
עמותת פידל פועלת כדי לתת לכל ילד וילדה יוצאי אתיופיה בישראל לממש את מלוא הפוטנציאל האישי שלהם. העמותה הקימה מרכזי נוער עבור בני נוער יוצאי אתיופיה, מסגרת בלתי פורמלית לפעילות בשעות אחר הצהריים והערב בה הם נהנים ממגוון חוגי העשרה.
בני הנוער זוכים לא רק לפעילויות העשרה אלא גם ללימודי מחשבים (קורס טכנאי PC ) המתקיימים בזכות סיוע כלכלי של "ביטוח ישיר", וסיוע טכנולוגי - השגת תוכנות מחשב רלוונטיות שהעניק ארגון אנפיטק מידע וטכנולוגיה לעמותות, שמטרתו לסייע לארגונים חברתיים לעשות שימוש מיטבי בטכנולוגיות מידע ותקשורת, באופן המשרת את מטרותיהם ולקיים עשייה חברתית בצורה אפקטיבית.
יתרון ומקפצה בתחום
לפני ארבעה חודשים נפתח במרכז קורס טכנאי PC. היום, שאני כל יום במחשב באינטרנט ובפייסבוק, זה כבר עולם שאני מכירה. אפשר להגיד שאני ילדה סקרנית ובעיקר אוהבת מחשבים וביקשתי לקחת בו חלק. לאחר מיונים ארוכים שעברתי התקבלתי לקורס. אנחנו נפגשים (כמעט כולם רבים, אני ועוד אחת, הבנות היחידות) פעמיים בשבוע במרכז ולומדים.
הערכים החשובים של העמותה הם חדשנות וטכנולוגיה. קורס המחשבים עבור בני הנוער משמעותי ביותר לא רק כתעסוקה לשעות הפנאי אלא גם יכול לשרת אותנו כמקצוע לעתיד. בעולם של היום המחשב הוא כוח משמעותי.
הקורס אליו הצטרפתי מיועד לבני נוער המבקרים במרכז הנוער ותושבי פתח תקווה. מטרת הקורס היא לחשוף אותנו, בני נוער יוצאי העדה האתיופית לעולם הטכנולוגי כחלק מצמצום הפער שיש ביננו לבין ילידי הארץ. הקורס נותן לנו יתרון ומקפצה בתחום יחד עם תקווה אמיתית לפתיחת הזדמנויות בצבא ובאזרחות.
כל משתתף או במקרה שלי משתתפת, שמסיים את לימודיו בקורס בהצלחה זכאי לגשת לבחינות גמר, למצליחים במבחנים אלו מוענקת תעודת טכנאי pc.
מערכי השיעור מורכבים משיעורים עיוניים ושיעורי מעבדה מעשיים, בהם אנחנו לומדים מהיסוד את לימודי טכנאי ה-pc - מהכרת רכיבי המחשב ועד התקנת ושימוש בתוכנות. כל התוכנות במרכז והרשיונות עבורם נתרמו על ידי חברת מיקרוסופט והתקבלו על ידי אנפיטק ומיזם ה"כלבו" אותו היא מפעילה שמאפשר לעמותות להשיג כלי תוכנה מהמתקדמים ביותר בעלות סמלית, ושבלעדיהם היה קושי לקיים את הקורס.
אני מאד מתרגשת מההשתתפות בקורס. אחרי כל המיונים, ברור לי שהרבה לא התקבלו ושאני צריכה להוכיח את עצמי. לפעמים אני מפחדת שלא אצליח אבל יודעת ומאמינה שיעזרו לי אם יהיה לי קשה. מה שבטוח זה שאני אתאמץ כי חשוב לי להצליח בשביל עצמי, בשביל העתיד שלי ובשביל המשפחה.
- לפרטים נוספים, תרומות והתנדבות הכנסו לאתר הבית של עמותת פידל
או באתר גיידסטאר
, אתר העמותות של ישראל.