המכשולים בדרך למדליה: היריבות של לי קורזיץ
אלופת העולם בדגם ניל פרייד תנסה להביא לישראל את מדליית הזהב האולימפית השניה בהיסטוריה. סגניתה הפולניה, אלופת אירופה מספרד, האיטלקיה הוותיקה והבריטית שתהנה מיתרון ביתיות ינסו למנוע זאת ממנה
- לונדון 2012
- העמוד האולימפי המיוחד של ynet ספורט
על מנת להגיע להישג תצטרך קורזיץ לא רק להתעלות, אלא גם להתגבר על היריבות אותן היא מכירה היטב מתחרויות קודמות. אלו הן המתחרות הגדולות של הגולשת הישראלית, אשר ינסו להקדים אותה במאבק על המדליות.
סופיה קלפצ'קה (פולין)
בת 26, זכתה במדליית הזהב באליפות העולם ב-2007 ובכסף אחרי קורזיץ' בפרת' 2011 וקדיס 2012. זוהי האולימפיאדה השלישית שלה, אחרי שהיא דורגה במקום ה-12 (אז בדגם מיסטרל) באתונה 2004 ושביעית בבייג'ינג.
- סוריה מציגה: טבח בבית, חלומות בלונדון
- איראן: "הפרסום שנתחרה בישראלים שטני"
- המשטר באיראן מזיק והספורטאים אוכלים אותה/ טור
כשהיתה בגיל הנוער העניקה קלפצ'קה לארצה ארבע זכיות באליפות העולם. בנוסף לעיסוקה בספורט היא גם מנחה תוכנית צדקה בטלוויזיה הפולנית. נשואה ואם לבת.
מרינה אלבאו (ספרד)
בת 27, זכתה במדליית זהב באליפות העולם בווימות' 2009, כסף באליפות העולם באיטליה 2007, ארד באליפות העולם בפרת' 2011 (אחרי קורזיץ וקלפצ'קה)
ובמדליית ארד באליפות העולם לנוער ב-2004. כמו כן זכתה בחמישה תארי אליפות אירופה (האחרונה בפברואר 2012 בפורטוגל), מהם ארבעה רצופים בין 2007 ל-2010, כולל זו שנערכה בישראל ב-2009.
אלבאו, שהגיעה למקום הרביעי בביג'ינג 2008, השיגה את המקום בסגל האולימפי של ספרד לאחר שניצחה במאבק מול בת ארצה בלנקה מאנצ'ון. באליפות העולם שנערכה השנה בקדיס, מרחק שעתיים נסיעה מביתה שבסביליה ובה זכתה קורזיץ', היא סיימה עשירית בלבד.
על יתר המתחרות היא אמרה: "בשבילי היריבה הכי חזקה היא קלפצ'קה, כי היא היחידה שניצחה אותי במקום הזה. היא דומה לי בזה שהיא רבגונית
וכמוני מסתדרת בכל התנאים.
"לעומת זאת לי קורזיץ, למרות שזכתה בשתי אליפויות העולם האחרונות, טובה מאוד ברוחות חזקות אבל מתקשה ברוחות חלשות. הפולניה ואני תמיד הולכות קדימה בכל התנאים. יהיה קשה מאוד לנצח אותה, אבל אם לא אבצע טעויות קשות אני יכולה לעשות את זה. יש לי הזדמנות לזכות במדליה ואני הולכת על זה כי יכול להיות שזה לא יחזור. זו ההזדמנות של החיים שלי".
אלסנדרה סנסיני (איטליה)
גולשת ותיקה בת 42, שתתחרה בפעם השישית במשחקים האולימפים. נטלה את מדליית הזהב בדגם מיסטרל באולימפיאדת סידני 2000, כסף בבייג'ינג 2008 (ניל פרייד) וארד באטלנטה 96 ואתונה 2004 (שניהם במיסטרל).
זכתה השנה במקום השלישי באליפות העולם בקדיס, אחרי קורזיץ וקלפצ'קה. לפני כן זכתה בזהב במאר דל פלטה 2000, איזמיר 2004 (שניהם בדגם מיסטרל), טרובולה (איטליה) 2006 ואוקלנד 2008. במדליית כסף היא זכתה באליפויות העולם שנערכו ב-1997, 2002 (שניהם במיסטרל) ו-2010.
"לכל תחרות אני מגיעה על מנת לזכות, אבל הפעם זה יהיה הרבה יותר קשה כי היריבות מאוד חזקות", אמרה סנסיני לקראת התחרות. "גם מזג
האוויר מאוד קר, המים קפואים ויורד הרבה גשם. יש שם המון עננים שגורמים לראות לא טובה ומשפיעים על האסטרטגיה. אהיה חייבת להסתגל לכל התנאים וזה לא יהיה קל".
על המתחרות: "אחת היריבות הקשות שלי תהיה הפולניה שהיתה לה עונה מצוינת, וחוץ ממנה יש גם את הספרדיה, הישראלית והאנגליה. יש גם גולשות טובות אחרות שיכולות למצוא את עצמן על הפודיום. למרות שזו האולימפיאדה השישית שלי, תמיד יש קשיים חדשים עמם אתה צריך לדעת להתמודד".
בריוני שואו (בריטניה)
וולשית בת 29, שמתגוררת בווימות' מאז 2001. סיימה השנה במקום הרביעי באליפות העולם בקדיס, אחרי שהחלימה מזיהום בחזה שתקף אותה
למרות שתהליך ההחלמה מהמחלה פגע בהכנותיה לאולימפיאדה נשמעה שואו אופטימית. "יש לי את היכולת לזכות הפעם במדליית הזהב ואני מתכוונת לזה", אמרה בראיון ל"סאן" והסבירה: "אני כבר מנוסה מבייג'ינג וזה יעזור לי. אני אוהבת את הרגעים הגדולים וככל שזה גדול יותר זה טוב יותר. זה האינסטינקט התחרותי שבי. יש לי רגעים של גאונות, אבל אצטרך להיות יציבה ולשמור על הראש שלי מול יריבות חזקות. אני צריכה להיות במקום הנכון מהבחינה המנטלית".
כשנשאלה לגבי יריבותיה אמרה שואו: "אני אוהבת את התחרותיות. היריבות הגדולות שלי הן בנות שמגיעות מפולין, ספרד, ישראל, איטליה, צרפת וסין.
המדליות יחולקו בין הבנות האלה ואני מקווה להשאיר להן רק את הכסף והארד". על יתרון הביתיות: "יעזור לי שאני מכירה את המקום. הספורט שלנו בנוי מתנאים שמשתנים דוגמת כיוון הרוח, טמפרטורה והגאות באוקיאנוס האטלנטי שמגיעה למפרץ".
על מצבה הבריאותי סיפרה שואו בראיון לאתר "קנט": "אני כבר אחרי המחלה ואחרי התקופה של נטילת האנטיביוטיקה, אבל הגוף שלי שילם מחיר. מעולם לא חליתי במחלה כזו בעבר ולמרות שאני בסדר עכשיו, אני כל הזמן מצטננת. למרות שחליתי שמרתי על יכולת להתחרות כשאני במיטבי וההכנה הבלתי מספקת לא תשפיע. אני כבר מנוסה ואילו הייתי טירונית הייתי נבהלת מזה".
שרלין פיקון (צרפת)
בת 27, סיימה במקום השביעי באליפות העולם האחרונה בקדיס, אבל לפני כן זכתה במדליות הארד באליפויות העולם שהתקיימו ב-2009 ו-2010.