שתף קטע נבחר

חדשות הספרות: נחשפו המועמדים לפרס בוּקר

וגם - חוק הסופרים עבר בקריאה ראשונה, פרס חדש לספרות ילדים, יהלי סובול במפגש תיאטרלי וספר ביכורים לשי פניגר

אז מה היה לנו השבוע

הרשימה הארוכה לפרס מאן בוּקר לשנת 2012 נחשפה. שמות מוכרים ומוערכים כדוגמת זיידי סמית, מרטין אמיס ואיאן מקיואן לא נבחרו למועמדות הפרס השנה, אך בין המועמדים ניתן למצוא את הילרי מנטל, שספרה "וולף הול" זכה בפרס הבוקר ב-2009. הרשימה כוללת ארבעה ספרי ביכורים, וככלל, השופטים השנה העדיפו ספרים של יוצרים חדשים ובתי הוצאה עצמאיים. עוד מועמדים לפרס: ניקולה ברקר, דבורה לוי, אליסון מור, סם תומפסון ואנדרה ברינק.

 

הצעת החוק להגנת הספרות והסופרים בישראל עברה אתמול (ד') ברוב קולות בקריאה ראשונה בכנסת. בעד הצעת החוק, שהניחה על שולחן המליאה, שרת התרבות לימור לבנת, תמך רוב קולות של 33 ח"כים. להצעת החוק התנגדו שני ח"כים בלבד - אריה אלדד ומיכאל בן ארי

 

"הרוח של אניה". זוכה פרס אייזנר (עטיפת הספר) (עטיפת הספר) (עטיפת הספר)
"הרוח של אניה". זוכה פרס אייזנר (עטיפת הספר)

 

פרס חדש לספרות ילדים. אתר "דףדף" לספרות ילדים, מזמין כותבים ומאיירים בתחום ספרות הילדים העברית להגיש מועמדות לפרס "דףדף לספרות ילדים". הפרס שיעמוד על סכום של אלפי שקלים, יוענק ליוצר בעבור ספר לילדים, שראה אור בשנת תשע"ב. המועד האחרון להגשת מועמדות הינו 2 באוקטובר, 2012. תקנון הפרס יפורסם באתר.

 

אנתולוגיה חדשה של ספרות עברית בעריכתו של הסופר ירון אביטוב ראתה אור בדרום אמריקה. שמה של האנתולוגיה "Los pajaros no cantan en Auschwitz", ובתרגום לעברית: "הציפורים לא מזמרות באושוויץ". האנתולוגיה עוסקת בנושא השואה, ומופיעים בה שירים מאת 57 משוררים ומשוררות, סופרים וסופרות ישראלים. ביניהם: חנה סנש, ק. צטניק, לאה גולדברג, אברהם שלונסקי, לאה איני, עודד פלד, סיון ליברכט, חגי דגן, יחזקאל נפשי, אלמוג בהר, עדנה נוי, רות אלמוג, הרצל חקק, נתן אלתרמן, טוביה ריבנר, גיל הראבן, רבקה קרן ואחרים.

 

"הרוח של אניה", ספר הביכורים מאת המאיירת ורה ברוסגול (בעברית ראה אור בהוצאת הכורסא וידיעות ספרים), זכה בפרס אייזנר היוקרתי תחת הקטגוריה "הנובלה הגרפית הטובה ביותר לשנת 2012 לבני הנעורים". בטקס, שנערך זו השנה ה-24, הוענקו פרסי אייזנר ליצירות בינלאומיות בתחום הקומיקס בפסטיבל הקומיק-קון השנתי בסן-דייגו.

 

פרס אייזנר הוא הפרס החשוב ביותר בקרב תעשיית הקומיקס, הניתן להישגים יצירתיים בספרי קומיקס אמריקנים ומכונה גם "האוסקר של תעשיית הקומיקס". מוקדם יותר השנה נבחר "הרוח של אניה" לספר הטוב ביותר על ידי איגוד ספריות הילדים האמריקאיות והופיע ברשימת הספרים הטובים ביותר של "סקול לייבררי ג'ורנל".

 

אירועים קרובים

מחר (יום ו'), תיערך מסיבת השקה לחנות הספרים האינטרנטית "קומיקס ישראלי עצמאי"- חנות המרכזת ספרות מאוירת ישראלית למבוגרים, בהוצאה עצמית. בהשקה ימצאו דוכנים, ספרים, פוסטרים, ומוזיקה טובה. הספרים ימכרו ישירות מהיוצרים, במחירים נמוכים. בנוסף, ספרי קומיקס חדשים יראו אור לראשונה באירוע. היוצרים המשתתפים: זאב אנגלמאיר, הדר ראובן, איריס בירן, ישראלה טל, ההורים של לב אפור, קרן כץ, הילה נועם, חגי גילר, אמיתי סנדי, שלומי צ'רקה ועדי אלקין. 27.7.12 בשעה 13:00. בר אוגנדה, סמטת בית הבד 5, תל-אביב. הכניסה חינם.

 

ביום ב', 30 ביולי, תיערך שעת סיפור ופעילות לילדים בעקבות הספר "פנימה יפה פי כמה" מאת ינוש (הוצאת מודן). את האירוע תנחה רות שטרן-קליין, אשר תקריא את הסיפור ולאחר מכן, תקיים פעילות יצירתית הקשורה לנסיעות ולחזרה הביתה. האירוע מתאים לגילאי 4-6. בשעה: 17:00. המגדלור, רחוב הרכבת 4, תל אביב. דמי השתתפות: 15 ש"ח.

 

קבוצת התיאטרון "אורתו-דה", בניהולו האומנותי של ינון צפריר, פותחת בסדרת מפגשים ספרותיים-תיאטרליים רב תחומיים המתכתבים עם אירועים ומאורעות חשובים בלוח השנה העברי. המפגש הראשון, בבימויו ובעריכתו של אבי גיבסון בר-אל ובהנחיית הסופרת שהרה בלאו, יתקיים בין תשעה באב לט"ו באב (1 באוגוסט), ויוקדש לנושא "בין אהבה למלחמה".

 

במפגש הספרותי-תיאטרלי יתארחו הסופר והמוזיקאי יהלי סובול, בעקבות ספרו "אצבעות של פסנתרן", המתאר את תל אביב לאחר המלחמה הבאה וכן מבקר הספרות, ד"ר אריק גלסנר שיספר על אהבה ומלחמה בספרות העברית והעולמית. במהלך הערב יועלו קטעים בימתיים מתוך ספרו של סובול, בביצוע שחקנים מהסטודיו למשחק ניסן נתיב. וכמו כן, תועלה יצירת מחול תיאטרלית של אביגיל רובין שנוצרה בהשראת כתביו של זגמונד פרויד, העוסקים בתשוקת האדם להרס. יום ד', 1.8.12, בשעה 20:00. "הנסיך הקטן", מדרחוב נחלת בנימין 18, תל-אביב. כניסה: 20 שקלים. 

 

חם מהתנור

ספרו החדש של חן קלינמן, "ילידית של הקיים", ראה אור לאחרונה בהוצאת "עמדה". קלינמן מספר כי מדובר ב"ספר פואטי שעיקרו הגות, הגות הכתובה פרגמנטים שמצטרפים לכדי מהלך גדול אחד. הספר משובץ בשירים, כאשר רובם מתארים, מלווים ומתווים סיפור אהבה. השירים והפרגמנטים עוסקים בנושאים מטפיסיים מרכזיים כמו עצמי, חלוף, מציאות, קדושה ונצח".

 

קלינמן מוסיף כי הספר נכתב "מתוך תחושה ספונטנית ומתוך הבנה מושכלת שיש צורך בכתיבה דקלרטיבית יותר המבקשת לומר ולהתוות עולם המתרחב וחורג אל הרליגיוזי והאמוני במובנם הרחב ביותר, וכל זאת מבלי למצמץ ומתוך דגש על חיוב המציאות והטוב הגלום בה. שירי האהבה בספר הם שנתנו לו את טביעת צורתו הראשונית והוציאו אותו לדרך".

 

המלצת השבוע

ספר הביכורים של שי פניגר, "חורף – קיץ" (מטר) ראה אור לאחרונה.

מדובר ברומן התבגרות, שבמרכזה דמות שובת לב של נער המנסה למצוא את מקומו בעולם ולהתמודד, בין השאר, גם עם זהותו המינית. פניגר בחר להמליץ על ספרו של ג'ון אירווינג, "העולם על פי גארפ" (הוצאת כנרת זמורה-ביתן). "יש כמה ספרים שאני חוזר אליהם עוד פעם ועוד פעם," הוא מסביר. "מערכות יחסים כאלה, שגם אם לא מדברים המון זמן, עדיין מוצאים את נושאי השיחה בקלות ברגע שמתראים. אחד מהם הוא 'העולם על פי גארפ'".

 

"זהו סיפור משפחתי מפותל שבמרכזו הסופר ט.ס. גארפ, אמו הפמיניסטית הרדיקלית ג'ני פילדס, אשתו וילדיו, עליהם הוא מנסה לגונן כמעט באובססיביות, והחיים, שכרגיל נכנסים באמצע והורסים לכל מיני אנשים את התכניות. הספר כולל כמה רגעים קלאסיים", הוא מוסיף, "כמו סיפור הריונה של ג'ני פילדס, הסיפור הקצר 'פנסיון גרילפרצר' שעליו תהילתו של גארפ, ובאמצע, כרגיל אצל אירווינג, שזורים איזה דב, וינה, ותאונות לא שגרתיות. אפילו הסרט מעולה."

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שהרה בלאו. תנחה סדרת מפגשים ספרותיים-תיאטרליים
צילום: איריס נשר
לאתר ההטבות
מומלצים