הערב העצרת בת"א: "למעמד הביניים נמאס"
הנואמים בעצרת שתתקיים אחרי צאת השבת במוזיאון תל-אביב אומרים כי ראש הממשלה לא כולל את מעמד הביניים בשיקולים שלו. בועז נול: "אם לא ייצאו לרחובות, נקבל עוד גזירות כי הממשלה הזאת תבין שאנחנו באמת עם של פראיירים"
אנשי המחאה החברתית ומחאת הפראיירים מאחדים כוחות ומקווים שהערב (מוצאי שבת) יגיעו המונים לעצרת שתתקיים ברחבת מוזיאון תל-אביב בשעה 20:30, כדי למחות נגד הגזירות הכלכליות האחרונות ועל נושא אי גיוס חרדים לצה"ל. המארגנים צופים כי רבבות בני-אדם יגיעו להפגנה, שתהיה הגדולה ביותר הקיץ. הפגנה נוספת של פעילים חברתיים שלא הסכימו להתחבר עם ה"פראיירים", תצא ב-20:00 מרחבת הבימה לרחוב קפלן. ב-21:00 יעצרו משתתפיה בקריית הממשלה, ושם מתכוונים המארגנים להעביר את הלילה בשקי שינה.
עוד על המחאה החברתית ומחאת הפראיירים:
יוצאים לרחוב: "נתניהו נלחם בנו"
שובת רעב ב-42 מעלות בצל: "חי מ-2,200 שקל"
הפריפריה והדלק: 'חושב פעמיים אם לנסוע לרופא'
הנואמים בעצרת המרכזית יהיו: סתיו שפיר, איציק שמולי, בועז נול, קארין אלהרר, זוהרה ברגר צור, ערן וינטרוב וקופטן חלבי, ראש עמותת החייל המשוחרר הדרוזי. בעצרת המרכזית ברחבת מוזיאון תל-אביב ישירו דני בסן ויזהר אשדות את השיר "ככלות הקול והתמונה", שמתוכו מוכרת במיוחד השורה "מתי בפעם האחרונה עשית משהו בשביל מישהו?". בנוסף יופיע עידן רייכל. מארגני העצרת גם מפיקים קליפ מחאה של השיר, והוא יופץ באינטרנט.
אלהרר, מנהלת מערך הקליניקות המשפטיות באוניברסיטת בר-אילן, שצפויה לנאום הערב אמרה ל-ynet: "חשוב שכולם יגיעו להפגנה, כי משהו לא טוב קורה במדינה
שלנו. לכולנו יש אחריות למתרחש ולכולנו ביחד כקולקטיב יש יכולת לשנות. אנחנו רוצים לחיות בחברה שהיא מוסרית, צודקת ושוויונית וזה ממש לא המצב. לכן, אנחנו צריכים להגיע ולשלוח מסר חשוב להנהגה: סדר העדיפויות הלאומי חייב להשתנות".
עידן מילר, יו"ר המחנה המשותף, הוסיף: "הגזירות הכלכליות השרירותיות והבריחה מההבטחה המפורשת והאחריות הציבורית בנושא השוויון בנטל - הן לא פחות מבגידה של ראש הממשלה בציבור הישראלי". הוא הוסיף כי "למעמד הביניים הישראלי נמאס שלא סופרים אותו, שהוא לא נלקח בחשבון בשיקולים הפוליטיים של ראש הממשלה. הערב אנחנו מאחדים כוחות לעצרת משותפת כדי להפוך את מעמד הביניים לכוח אזרחי-פוליטי. כוח ששום ראש ממשלה בעולם לא יוכל להתעלם ממנו".
"הממשלה אדישה"
"שמענו הרבה מאוד אנשים שמבטיחים שיגיעו, ולא מעט אנשים מיואשים, שהיו בהפגנות בקיץ שעבר וחושבים שכלום לא יעזור, שהממשלה תישאר אדישה גם אם כל עם ישראל ייצא לרחוב", אמר בועז נול, מראשי תנועת "המחנה המשותף" וממארגני העצרת. "הציבור הישראלי כבר מרגיש שהממשלה כל כך מנותקת עד שהיא אפילו לא מקשיבה, אבל דווקא לכן כולם חייבים להגיע וליצור מחדש גל מחאה שיכריח את הממשלה להתחבר נחדש לעם. אחרי הכול, אם הציבור לא ייצא לרחובות, נקבל עוד ועוד גזירות כי הממשלה הזאת תבין שאנחנו באמת עם של פראיירים. אם נצליח לאחד כוחות, נצליח לבטל את הגזירות כמו שבסופו של דבר, אחרי הרבה מאוד מאבקים והפגנות, הצלחנו לבטל את חוק טל".
קופטן חלבי אמר לפני העצרת, כי העדה הדרוזית שותפה מלאה של מדינת ישראל מאז שנת 1955. "צעירי העדה משתחררים מצה"ל ומרגישים מקופחים. אי שילובם בחברה הישראלית יוצר תסכול רב בקרבם". הוא הוסיף כי "לצערי אנחנו 'מככבים' רק בזרועות הביטחון ולא בגופים כלכליים, עסקיים, חברתיים וכדומה".
"לכן", הוא הסביר, "נושא האי-שוויון בכללותו הוא נושא רגיש, כואב ומרכזי עבור כולנו בעדה. אנו כולנו מאמינים שמדינת ישראל והעומדים בראשה
חייבים לקחת לידיהם את נושא השוויון בנטל - הן החברתי, הן הכלכלי והן הביטחוני, ולכן אנחנו גאים לקחת חלק בעצרת הערב".
מנכ"ל ארגון לתת, ערן וינטרוב, שגם הוא ינאם בעצרת, הוסיף: "אי אפשר להמשיך יותר ככה, כש-800 אלף ילדים חיים בסיכון, וללא סיכוי לעתיד, כי הם פשוט שקופים עבור מקבלי ההחלטות. אי אפשר להמשיך כשיותר מ-200 אלף משפחות סובלות מאי ביטחון תזונתי ולא מסוגלות לדאוג לעצמן למזון הבסיסי הדרוש לקיום מאוזן ותקין. אי אפשר להמשיך ככה יותר, כשבשנתיים האחרונות עלו מחירי החשמל, הדיור, המים, הלחם והחלב, וכשיש גזרות כלכליות הראשונים לשלם הם שוב החלשים".
מארגני העצרת אמרו כי לא ייתנו לפוליטיקאים לנאום, אך הם מוזמנים להגיע למקום. במייל השבועי שלה לפעיליה כתבה יו"ר העבודה, ח"כ שלי יחימוביץ': "הגאונות הבלעדית של נתניהו: להפוך גם את המסים הצודקים למעוותים. ויש גם מסים צודקים, חכמים, פרוגרסיביים ושוויוניים - כמו מס הכנסה, שאמור בתאוריה לקחת הרבה ממי שיש לו, קצת ממי שיש לו קצת, וכלום ממי שאין לו כלום. אבל נתניהו באופן גאוני וייחודי רק לו, הצליח לעוות גם את המס הצודק כך שרק מעמד הביניים ישלם אותו. העלאה מיידית במס הכנסה למי שמשתכר 9,000 שקל עד 42 אלף שקל, ואפס העלאה למי שמרוויח יותר מזה".
אמש הגיעו פעילי ארגוני המחאה השונים לצומת קניון עזריאלי, ושם הם חילקו לעוברים ולשבים כרוזים הקוראים להם להגיע להפגנה במוצאי שבת.