הכי הרבה מילואימניקים - מיהודה ושומרון
בזמן שמערך המילואים נאבק על מעמדו, מפרסם צה"ל נתונים מעודכנים על אודותיו. רק 5% מהאוכלוסייה משתתפים בשירות מילואים משמעותי ובגזרת המשרתות חלה עלייה. ויש גם 720 מילואימניקים שנולדו באיראן, 30 בפיליפינים וחמישה בבחריין
שומרים על הבית גם לאחר השירות הסדיר: צה"ל פרסם היום (ד') נתונים שנתיים על אודות מערך המילואים, לקראת יום ההוקרה השנתי שנדחה ונערך החודש. מהנתונים עולה כי האזור שממנו מגיעים הכי הרבה מילואימניקים באחוזים הוא לא ממש האזור שבו מתגוררים הכי הרבה יהודים. מהנתונים עולה כי באזור יהודה ושומרון עומד מספרם של משרתי המילואים על 34 אחוז.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
אב הנער שנהרג מסל: 'זה פשע, רשלנות העירייה'
מכה למשטרה: צ'רלי אבוטבול שוחרר למעצר בית
מורסי הדיח את מושל צפון סיני וראש המודיעין
באזור הצפון עומד מספר המשרתים במילואים על 29 אחוז, במרכז 28 אחוז, בירושלים 28 אחוז ובדרום על 27 אחוז. יצוין כי מדובר באחוז שנמדד לפי מספר הנקראים לשירות מילואים. עוד נמסר כי 69 אחוז מהמשרתים הם לוחמים - עדות נוספת לסוג השירות הסדיר של צעירים מהפריפריות לעומת המרכז. עוד מלמדים הנתונים כי רק חמישה אחוזים מהאוכלוסייה שיכולה לבצע מילואים לפי חוק, גיל ומצב בריאותי, אכן משתתפים בשירות משמעותי (שבוע בשנה בממוצע). יצוין כי לצבא אין צורך במרבית המועמדים הפוטנציאליים לשירות במילואים.
יחד עם זאת, למעלה מ-80 אחוז מאלו שהצבא שולח צו מילואים לבתיהם, מתייצבים לשירות. בצבא מעריכים כי בשעת חירום יגיע אחוז ההתייצבות לסביבות 110 אחוז. על-מנת
לשפר את מוטיב הלכידות ביחידות המילואים שנפגע אנושות בשנים האחרונות מאז שונה חוק המילואים והקטין את כמות ימי המילואים, הגדילו השנה בצה"ל את כמות ימי המילואים – מגמה שתימשך בשנה הבאה.
נתון מעודד נוסף מגיע ממערך המשרתות: 14 אחוז מהנקראים למילואים מתחילת השנה הן נשים, לעומת שמונה אחוזים בלבד בשנת 2008. 50 אחוז מכלל משרתי המילואים הם נשואים ו-19 אחוז נולדו בחו"ל. 1,200 מהמשרתים נולדו בגאורגיה, 720 באיראן, 30 בפיליפינים וחמישה נולדו בבחריין.
הגיל הממוצע למפקדים: 31
עוד העלו הנתונים כי 22 אחוז מהמילואימניקים עצמאיים
והגיל ממוצע של מפקד במערך המילואים הוא 31. בנוסף, 72 אחוז מכלל המילואימניקים הם בעלי השכלה על-תיכונית ו-91 אחוז ממפקדי מערך המילואים הם בעלי השכלה תיכונית לעומת 40 אחוז באוכלוסייה הכללית.
"מסקר מקיף שעשינו עולה כי 50 אחוז מהמעסיקים במשק לא מוכנים להעסיק משרת במילואים, ואני מבין אותם", אמר קצין מילואים ראשי, תת-אלוף שוקי בן-ענת. "מדובר במגזר שאתה לא נולד אליו בניגוד למגזרים אחרים, והריבון צריך להבין שהוא רשאי וצריך להשתמש במשאבים כדי להקל על המשרתים. אתוס המילואים מתרוקן וצריך לשמור עליו ולתת לו יכולת להתמודד. ההטבות באגרות שמקבלים המשרתים הם בסדר, אבל זה ייראה כמובן מאליו, כי לדברי המילואימניקים זה לא ממצב את מעמדם".