חברות הצנחנים: "הצבא פוגע בנשים, לא הפצ'ולי"
בנות זוגם של חיילים מהפלוגה המסייעת לא מייחסות חשיבות רבה לקמע שנאסר לשימוש: "דווקא כשמנסים להוציא את זה מהצבא נגד רצון החיילים, מעלים את חשיבות הפצ'ולי". ותיקי הפלוגה כבר מתארגנים לפעולות מחאה
סערת הפצ'ולי עדיין לא שככה: בעקבות האירועים בפלוגה המסייעת של הצנחנים, שבה הוחלט לאסור שימוש בקמע שעל פי המיתוס מכיל נוזל מסוים מגוף האשה, מתארגנים ותיקי הפלוגה המשוחררים למחאה נגד המח''ט במוצב זרעית, ביום א'.
המסייעת כמרקחה - דיווחים אחרונים בחדשות ynet:
קמע הפלוגה נפסל: הצנחנים מאיימים במרד
צה"ל התהדר בסמל: "אל תיגעו לי בפצ'ולי"
מחאת הפצ'ולי: "חיילים הפכו רהיטים במוצב"
ספק אם בעקבות סוגיית הפצ'ולי יפרוץ מרד כלשהו, אך ברור לכל שהתליון שעונדים החיילים על צווארם לא מעורר כבוד כלפי בנות המין השני. עם זאת, בנות זוגם לא ממהרות לפרש את הסוגיה באופן חד משמעי. "כשחבר שלי עלה לפלוגה הוותיקה הוא לא התלהב מכך שתהיה לו שרשרת, אלא שמח להיכנס למסייעת. בעיניי, בצבא יש תחושה כללית של פגיעה בנשים. לא הפצ'ולי גורם לזה". כך סיפרה ל-ynet א', חברתו של אחד מחיילי הפלוגה.
כבר יותר מ-30 שנה שבקבוקון ה"פצ'ולי" מלווה את לוחמי מסייעת 202. כל לוחם וגם כמה מאנשי הסגל נושאים על החזה את סמל הלוחמים. בחטיבת הצנחנים ניסו ב-20 השנים האחרונות לבטל את הנוהג מספר פעמים, אך החיילים הביעו את מורת רוחם ואף מרדו - והפצ'ולי חזר לשטח.
ג'ולי אוחיון (31), אשתו של נמרוד זה שש שנים, הכירה אותו בעת שירותה הצבאי כשהייתה מש"קית בביסל"ח, והוא היה לוחם במסייעת. לדבריה, "הכרתי את האגדה על הפצ'ולי עוד לפני שהכרתי את נמרוד, והאמת שלא ייחסתי לה כל כך הרבה חשיבות. התייחסתי לזה בצחוק, כסוג של אגדה, לא כמשהו פוגע. באופן אישי לי זה לא הפריע, נמרוד לא עשה מזה עניין. אבל אם מישהו אחר היה מנסה להשוויץ בזה, זה היה יכול להיות מאוד מעצבן".
אוחיון הסבירה כי "הכול תלוי בדרך שבה מחזיקים את זה ומתייחסים לחפץ. אם מייחסים לו חשיבות מינימלית, מסתובבים איתו ומכירים את האגדה סביבו ולוקחים את זה ברוח טובה, זה בסדר. אבל אם מישהו היה מתרברב ומתחיל לחשוב כאילו הדברים והסיפורים אמיתיים, אני מניחה שזה היה יכול להיות מציק ולא לעניין".
היא הודתה כי קשה לומר מה נכון יותר לעשות, להוציא את הפצ'ולי מהצבא או להשאירו, "אבל אם הצבא היה פותח גדוד חדש, ברור שהייתי אומרת שלא כדאי להכניס אליו מסורת כזו. מצד שני, אני לא יודעת אם צריך לעשות מזה כזה עניין כמו לאחרונה. לא בטוח שצריך להוציא את זה מהצבא בכוח, אולי היה נכון יותר לשנות את המהות של זה".
א', חברה של חייל במסייעת זה ארבעה חודשים, המשרתת גם היא בצה"ל, סיפרה: "שמעתי מהתקשורת שהייתה לחיילים בפלוגה בעיה עם הקצינים. אחר כך שאלתי את חבר שלי אם הם יעשו מרד והוא אמר שלא נראה לו. גם לדעתי לא יתפתח שם מרד. הם חבר'ה טובים שנבחרו להגיע לצנחנים, לא מדובר בחיילים בעייתיים.
"כבחורה הפצ'ולי לא פוגע בי, לא שמעתי על זוגות שנפרדו בגלל הדבר הזה. דווקא כשמנסים להוציא את זה מהצבא ולעשות דברים נגד רצונם של החיילים, זה מגביר את החשיבות של הפצ'ולי וגורם ליותר התנגדות", הסבירה. לדבריה, אם לא היה מתעורר הד תקשורתי, "אני לא חושבת שמישהו היה שואל מה זו השרשרת הזו".