שתף קטע נבחר

 

היסטוריה גרמנית: המבורג מכירה בחגי האיסלאם

בימים של ויכוח ציבורי על מקומו של האיסלאם בגרמניה, הפכה העיר הצפונית לראשונה המכירה בחגיהם של המוסלמים - כ-4 מיליון מתושבי המדינה

המבורג הפכה לעיר הראשונה בגרמניה המכירה באופן רשמי בחגים האיסלאמיים, כך שעובדים וסטודנטים מוסלמים יכולים כעת לחגוג אותם בבית במקום להגיע למקום העבודה או ללימודים.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

ההחלטה התקבלה במסגרת הסכם בין רשויות העיר שבצפון גרמניה לבין ארגונים מוסלמיים מקומיים. הסכמים דומים

קיימים בין העירייה לבין הקהילות היהודית והנוצרית בעיר.

 

ראש העיר המבורג, אולף שולץ, אמר כי הוא מקווה שההסכם ישמש דוגמה לערים אחרות בגרמניה. הרשויות מעריכות כי בהמבורג חיים כ-150 אלף מוסלמים. בסך הכול מונה אוכלוסיית העיר כמעט שני מיליון בני אדם.

 

הגידול בנוכחות הציבורית של התרבות האיסלאמית בגרמניה עורר בשנים האחרונות כעס מצד ארגונים שמרניים וארגוני ימין-קיצוני. משטרת ברלין נמצאת בימים אלה בכוננות על רקע חשש מאלימות בסוף השבוע, בעקבות כוונתה של מפלגת ימין-קיצוני לקיים הפגנות מחאה מחוץ למסגדים בבירת גרמניה.

 

לפני כמעט שנתיים עורר בגרמניה סערה ספר של בכיר בבנק המרכזי, שטען כי גרמניה עומדת בפני קריסה בשל המספר ההולך וגדל בה של מוסלמים חסרי השכלה המסרבים להתערות בחברה. הוא כתב אז כי קהילות הערבים והטורקים "עושות

את גרמניה לטיפשה יותר".

 

לפני כארבעה חודשים שוב סערה גרמניה, כשארגון מוסלמי המשתייך לזרם הסלפי הקיצוני פתח במבצע להפצת מיליוני ספרי קוראן ברחבי המדינה, במה שנתפש כמבחן לסבלנות הגרמנית. וולקר קאודר, יו"ר הקואליציה השמרנית של הקנצלרית אנגלה מרקל, אמר אז לעיתון מקומי כי "איסלאם אינו חלק מהמסורת ומהזהות שלנו בגרמניה ולא שייך לגרמניה".

 

בגרמניה חיים כיום כארבעה מיליון מוסלמים, מתוך אוכלוסייה של 80 מיליון תושבים. כמחצית מהם אזרחים גרמנים. רבים הגיעו מטורקיה בשנות ה-60 וה-70 ותרמו בעבודתם הפיזית לשיקומה הכלכלי של גרמניה.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העיר המבורג. 150 אלף מוסלמים
צילום: רויטרס
מומלצים