שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

י-ם: האם 200 תלמידי "עמל" יחלו ללמוד בזמן?

לאחר שנאלצו להיפרד מהמבנה ששימש את בית הספר במזרח הבירה עד כה, לא אישרה העירייה להשתמש במבנה חלופי שאיתרה "עמל". חבר מועצת העיר: "אם דבר כזה היה קורה בסקטור אחר, מזמן היו מקבלים את כל ההיתרים"

סימן שאלה גדול מרחף סביב פתיחת שנת הלימודים בבית הספר המקצועי "עמל" עטרות במזרח ירושלים. הסיבה: העירייה לא אישרה לרשת לפעול במבנה שאיתרה, והמליצה לפזר את התלמידים בבתי ספר אחרים.

 

פותחים שנה - דיווחים נוספים בחדשות ynet:

התלמידים יחזרו לחוטי ברזל ובטון רופף?

סבל בכיתה: חצי מהתלמידים בירושלים ללא מזגן

חם לבדואים: 17 בתי ספר לא מחוברים לחשמל

 

מדובר בבית ספר שבו לומדים 200 תלמידי כיתות י'-י"ב, כולם ממזרח העיר, בתוכנית לימודים הכפופה למשרד החינוך. זו כוללת הכשרה מקצועית שעתידה לסייע להם להשתלב בשוק התעסוקה, כמו לימודי מערכות ייצור ממוחשבות, פיקוד ובקרה, תקשוב וכדומה. אנשי הצוות החינוכי קיבלו לאחרונה הודעה כי בית הספר עומד להיסגר, כיוון שתקופת השכירות למבנה שבו פעל בית הספר עד כה הסתיימה, והרשת נאלצה להיפרד ממנו. תחת זאת לא ניתן לבית הספר אישור  מהעירייה לפעול במבנה שאיתרו אנשי "עמל".

 

מורה בבית הספר סיפר: "התחושות של התלמידים קשות. אנחנו נמצאים שניה וחצי לפני תחילת שנת הלימודים והנערים לא יודעים מה יעלה בגורלם. הם התרגלו למסגרת מסויימת ועכשיו עלולים לפזר אותם בגלל עניין טכני". לדבריו, "במקומות אחרים זה לא היה קורה - פוגעים דווקא במי שקשה לו. גם הצוות החינוכי של בית הספר יאבד את פרנסתו".  

 

גורם אחר בבית הספר דיווח כי "נעשתה פנייה לעיריית ירושלים בבקשה להסדיר את האישורים הדרושים להפעלת בית הספר במבנה חדש, אך עד כה האישורים לא ניתנו. הם גם לא הציעו מבנה חלופי". 

 

ברשת "עמל" אמרו כי הם מאוד מעוניינים בהמשך הפעלתו של בית הספר עטרות בירושלים, ופועלים באינטנסיביות מול כל הגורמים - משרד החינוך, העירייה וארגוני המורים. לטענתם, "הרשת פנתה שוב ושוב לעיריית ירושלים בבקשה למצוא מבנה חלופי לבית הספר. בסופו של דבר 'עמל' היא זו שהצליחה לאחר מאמצים רבים לאתר מבנה חלופי ופנתה לעירייה בבקשה להסדיר את האישורים המתאימים, אך לצערנו עד כה לא הוסדרו אישורים אלה".

 

ב"עמל" מזהירים כי "בהיעדר מבנה ראוי לא ניתן להפעיל את בית הספר. אנו מצפים שעיריית ירושלים תאשר להשתמש במבנה שאותר, או לחילופין שתמצא בדחיפות מבנה מתאים אחר שייעודו מוסד חינוכי". 

 

התלמידים מרגישים שאין להם עתיד

סעיד (17), תלמיד כיתה י"א בתיכון, אמר: "אני לא מבין למה פוגעים בנו. אנחנו צריכים לחכות עד פתיחת שנת הלימודים, ואם הוא לא ייפתח, פשוט נסתובב ברחוב. אין לנו מקום אחר, זו השנה האחרונה שלנו ללימודים. אנחנו מנסים לגשת לבגרויות בתקשוב אבל מי ייקח אותנו עכשיו בשנה האחרונה?". הוא הוסיף כי גם התלמידים ינסו לפנות לעירייה ואולי אף להפגין שם, ,אבל לא מתייחסים אלינו", לדבריו. 

 

הורה לאחד התלמידים בבית הספר הסביר כי "התלמידים מרגישים שאין להם עתיד. אף אחד לא יסתכל עליהם בלי מקצוע. זו בעיה גדולה, הם מיואשים. גם עלינו ההורים יש לחץ מאוד גדול. אנחנו לא יודעים מה לעשות עם הילדים". 

 

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "בית ספר 'עמל' עטרות הינו מוסד חינוך מוכר לא רשמית בבעלות הרשת, האחראית על כל ההיבטים הקשורים בהפעלת הבית ספר, לרבות נושא העסקת המורים". עוד נמסר כי המנהל החינוכי בתיאום עם רשת "עמל" ישבץ את כל תלמידי הבית ספר במסגרות חינוך אחרות. "אם הנהלת רשת 'עמל' תעמיד מבנה חלופי שיאפשר המשך פעילות במתכונת הנוכחית, ימשיכו תלמידי בית ספר ללמוד בו". 

  

"זה מאוד מקומם", אמר בתגובה ד"ר מאיר מרגלית, חבר מועצת העיר (מרצ). "הכול עניין של רצון לעזור. אם דבר כזה היה קורה בסקטור אחר, מזמן היו מקבלים את כל ההיתרים הדרושים. מדובר בבית ספר חיוני מאוד במזרח ירושלים ואין לו עוד מקבילה. יש לו ביקוש גבוה. אם הוא ייסגר - אין בעיר מסגרת הולמת לקלוט את התלמידים הללו. גם ככה יש מחסור עצום בכיתות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יזכו לפתוח את שנת הלימודים? (ארכיון)
צילום: מאור בוכניק
מומלצים