לא למדו באוניברסיטה - וחויבו לשלם דמי אבטחה
תלמידי תואר שני בבן גוריון, הלומדים בבסיס צבאי, טוענים כי אף שכף רגלם לא דרכה מעולם בקמפוס בבאר-שבע הם חויבו לשלם 418 שקלים דמי אבטחה. האוניברסיטה: תשלום חובה לכולם
האם אוניברסיטה יכולה לגבות תשלום מסטודנטים בעבור שירות שהיא לא מספקת? באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע גובים דמי אבטחה בסך 418 שקלים מ-60 סטודנטים, אף שכף רגלם מעולם לא דרכה בקמפוס. מדובר בסכום מצטבר של יותר מ-25 אלף שקלים.
עוד בחדשות ynet:
מדובר בסטודנטים ללימודי חוץ של האוניברסיטה, הלומדים בחדר הדרכה מיוחד בבה"ד 10 בבסיס הצבאי צריפין. כאשר הבחינו הסטודנטים, העושים את התואר השני שלהם ללימודי מנהל מערכות בריאות, כי הם נאלצים לשלם על דמי אבטחה אף על פי שהם לומדים בבסיס צבאי, הם פנו לאוניברסיטה בדרישה לבטל את התשלום, אולם טענותיהם נפלו על אוזניים ערלות.
לטענתם, גם את הרישום לאוניברסיטה הם ביצעו בבסיס הצבאי, ומעולם לא הגיעו ללמוד בכיתות הקמפוס בבאר שבע, ולו לשעה אקדמית אחת. בפנייה ששלחו למדור חשבונות סטודנטים הם טענו כי הבחינו בתשלום לאחר שהגיע לידיהם שובר לתשלום, וזאת לאחר שמרבית הסטודנטים סיימו לשלם את מלוא התשלום בגין שכר הלימוד. הם הוסיפו כי כלל לא ידעו שעליהם לשלם את דמי האבטחה, שכן מימון האבטחה והשמירה מוטל על צה"ל ולא על האוניברסיטה.
מכתב הבקשה לביטול דמי האבטחה נשלח מטעם עורכי הדין זיו בר-און וענת אברהמי. "אני מקווה שייעשה צדק והסטודנטים ישלמו על דברים בגינם הם מקבלים תמורה. אין פה שום כוונה להתחמק מתשלום, אלא רק לקבל תמורה", אמרה עו"ד אברהמי.
"למה לשלם אם אנחנו לא נמצאים באוניברסיטה?"
"יש פה חוסר הוגנות. סטודנטים שלא מקבלים שירותים לא אמורים לשלם על זה. כל אחד מהסטודנטים פנה לאורך השנה לאוניברסיטה והתריע על זה. פניתי פעמיים למוקד הפניות של האוניברסיטה", אמרה הסטודנטית ח', "מדובר בסכום שהוא משמעותי. שירותי האבטחה ניתנים מהצבא ואני לא מצליחה להבין למה צריך לשלם תשלומי אבטחה".
א', סטודנטית אחרת אמרה כי "אנחנו בתוכנית לימודים מיוחדת ובפועל לא נמצאים באוניברסיטה. גם המרצים מגיעים אלינו לבסיס צבאי. אז למה לשלם דמי אבטחה אם אנחנו לא נמצאים שם? השירות בכלל לא ניתן לי. אני לא מצליחה להבין את ההיגיון בזה".
היועצת המשפטית של האוניברסיטה, עו"ד תמר מונד, כתבה בתשובה פנייה "לא מצאנו מקום לסגנונו המתלהם של מכתבך". זאת ככל הנראה עקב האמירה כי אם לא יעבירו להם פירוט מדויק של מלוא הסכומים שבהם חויבו הסטודנטים, יפנו לגופים שונים, ובהם גם ועדת החינוך של הכנסת או בית המשפט.
עוד כתבה כי "התשלום בגין אבטחה הינו תשלום חובה, החל על כל הסטודנטים באוניברסיטה והמהווה חלק אינטגרלי משכר הלימוד - ללא זיקה ישירה לשירות הניתן". לדבריה,
יש הסכם בין האוניברסיטה לבין אגודת הסטודנטים המעגן את גובה התשלום וגבייתו.
גם הפנייה לוועדת החריגים העלתה חרס, לאחר שראש מנהל תלמידים כתב לסטודנטים בתשובה כי "המידע בעניין חובת תשלום דמי אבטחה מפורט בפרסומי האוניברסיטה ומובא לידיעת הסטודנטים באמצעות אתר האינטרנט".
באוניברסיטת בן גוריון הפנו בתגובה לתשובת היועצת המשפטית. עוד הפנו לתשובת ראש מנהל תלמידים שקבע: "בבירור שהתקיים עם האחראים על התוכנית, הבהירו לסטודנטים כי הם מחויבים בתשלום דמי האבטחה. הם סטודנטים מן המניין לכל דבר ועניין, ועל כן חלים עליהם כל ההוראות והנהלים הקבועים לשכר הלימוד ותשלומים נלווים".
המידע הראשוני לידיעה התקבל במייל האדום