רופאה ו-10 אנשי צוות באיכילוב נדבקו בשחפת
בבדיקה שגרתית התגלו אצל העובדים נוגדנים המשמשים אינדיקציה להיחשפות לחיידק. בבית החולים אומרים שכל עוד לא התפתחה מחלה, אין חשש שהם ידביקו אחרים. באיכילוב סבורים שההידבקות מצדיקה את בידוד המסתננים מאפריקה
רופאה ועשרה אנשי צוות נוספים בבית החולים איכילוב בתל-אביב נדבקה בשחפת. במסגרת עבודתם הם נחשפו לחיידק, והחלו לקבל טיפול מונע כדי שלא תתפתח בגופם מחלה. מבית החולים נמסר כי הם אובחנו במסגרת בדיקות שגרתיות.
עוד בחדשות ynet:
מבית החולים נמסר כי אדם שאינו חולה במחלה, גם אם נדבק בה, אינו יכול להדביק - לכן אין כרגע חשש שהעובדים ידביקו אנשים נוספים והם ממשיכים לעבוד כרגיל.
העובדים שנדבקו למעשה שינו את הסטטוס החיסוני שלהם לנוכח החיידק, ומערכת החיסון שלהם החלה לייצר נוגדנים המשמשים אינדיקציה להיחשפות לחיידק.
באיכילוב סבורים שהידבקות אנשי הצוות הרפואי בשחפת, מחלה שכמעט נעלמה בישראל עד להגעתם של הפליטים מאפריקה, מצדיקה כיום את המדיניות השנויה במחלוקת של מנהל בית החולים, פרופ' גבי ברבש, אשר הורה לבודד פליטים ומסתננים מאפריקה עם כניסתם לבית החולים ולהעבירם צילום חזה לשלילת החשד לשחפת, בטרם ייכנסו למחלקות יולדות וילדים.
ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, אמר ל-ynet שהוא מודע למקרה ההידבקות באיכילוב, אך מדובר בעניין לא חריג כשמדובר בצוותים שנחשפים יום יום למחלות. בדיקתם של הצוותים היא שגרתית והטיפול המונע שהם מקבלים מסיר כל חשש מהדבקת המטופלים במחלה.
לאחרונה החליטה הנהלת איכילוב בעקבות מקרים חוזרים ונשנים של הדבקת חולים בשחפת לבודד את מהגרי העבודה במהלך אשפוז. רק לאחר שיתברר כי הם אינם סובלים ממחלות מדבקות קיבלו המהגרים אישור בצבע ירוק - שיאפשר להם להסתובב ברחבי בית החולים. בהמשך, בעקבות ביקורת רבה,
ביטל בית החולים את הסימון בצמיד.
פרופ' גבי ברבש אמר ל-ynet: "בעקבות הצעדים שנקטנו, למרות הביקורת, החיוב של כל חולה או מלווה אפריקני לבצע צילום חזה כתנאי להרשאה להכנס ל'דנה' או ל'ליס', הפכו בתי החולים ליולדות וילדים לסביבות בטוחות משחפת".
השחפת היא מחלה שמאיימת בעיקר על תינוקות, שמערכת החיסון שלהם אינה בשלה מספיק. תינוקות עד גיל שנה עדיין לא מחוסנים לגמרי מפני שחפת ולכן ההגנה עליהם מפני הנגיף היא חיונית.
בחודש יוני אובחנה תינוקת בת 6 שבועות, בת להורים מאריתריאה, כחולה בשחפת ריאתית. בעקבות זאת זומנו לבדיקה ומעקב כ-100 ילדים והוריהם, אף כי הסיכוי להידבקות היה נמוך. שבועיים קודם לכן זומנו הורים וילדים למחלקה האונקולוגית להיבדק ולהתחסן לאחר שעלה חשש שנערה בת 14 הדביקה אותם בחצבת.
Read this article in English