ברק לנתניהו: לא לאשר כעת אוניברסיטה באריאל
המועצה להשכלה גבוהה ביהודה ושומרון החליטה להפוך את המרכז האוניברסיטאי לאוניברסיטה ראשונה מעבר לקו הירוק, אבל שר הביטחון מעוניין לחכות לבג"ץ: במכתב לנתניהו, המליץ לו ברק להמתין להחלטת שופטי העליון לפני מתן האישור הסופי
מחכה לבג"ץ: שר הביטחון אהוד ברק, שמעכב בשבועות האחרונים את האישור הסופי לשדרוג המרכז האוניברסיטאי באריאל לאוניברסיטה, שלח הערב (יום א') מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו שבו המליץ לו להמתין להחלטת בג"ץ בעתירה שהגישו ראשי האוניברסיטאות נגד הקמת האוניברסיטה.
אוניברסיטה באריאל - הכתבות האחרונות:
אוניברסיטת אריאל? לא כל-כך מהר
בר-אילן עם אוניברסיטת אריאל: לא לעתירה לבג"ץ
האוניברסיטאות עתרו לבג"ץ: אסור להכיר באריאל
הממסד האקדמי נגד אוני' אריאל: "יום שחור"
ברק כתב לנתניהו כי שוחח עם כל הגורמים הנוגעים להקמת האוניברסיטה בעיר שבשומרון, ובעקבות השיחות הללו הוא ממליץ לו להמתין לפסיקת בג"ץ ולאחר מכן להביא את הנושא למליאת הממשלה.
גורם במערכת ההשכלה הגבוהה התעודד ממכתבו של ברק: "אנחנו שמחים ששר הביטחון מבין שבנושאים כאלו חשובים וקריטיים. אין מקום לפוליטיקה ולשיקולים קואליציוניים כאלה ואחרים, וצריך לחכות להחלטת בג"ץ שתקבע סופית אם באמת יש מקום לעוד אוניברסיטה בישראל".
לעומת זאת, ח"כ אלכס מילר מישראל ביתנו, יו"ר השדולה למען הפיכת המרכז האוניברסיטאי באריאל לאוניברסיטה, הגיב בחריפות לדברי שר הביטחון. "אי חתימתו על שינוי מעמד המוסד היא הפרה בוטה של ההסכמים הקואליציוניים שעליהם הוא ומפלגתו חתומים. שר הביטחון משתמש בכוחניות פסולה בסמכויותיו, בצה"ל ובאלוף פיקוד מרכז כדי לקדם דעות פוליטיות. ברק מהתל ומשטה בראש הממשלה, במל"ג ובאלפי סטודנטים".
מכללת אריאל: מצפים מנתניהו להפגין מנהיגות
במרכז האוניברסיטאי באריאל אמרו בתגובה: "אנו מצפים מראש הממשלה להפגין מנהיגות ולסיים את המהלך שהחל בהחלטת הממשלה מ-2005 ולהכניס לתוקף את החלטת מל"ג-יו"ש להעניק הכרה קבועה כאוניברסיטה למרכז האוניברסיטאי".
ההחלטה על הקמת האוניברסיטה באריאל התקבלה לפני כחודש וחצי על-ידי המועצה להשכלה גבוהה ביהודה ושומרון, בניגוד לעמדה של המועצה להשכלה גבוהה בירושלים. ברק, הממונה על אלוף פיקוד מרכז שהוא הריבון ביהודה ושומרון, טרם נתן אור ירוק למהלך.
ראש הממשלה ושר החינוך גדעון סער בירכו על ההחלטה
להקים אוניברסיטה באריאל, אך ראשי האוניברסיטאות האחרות מחו והחליטו להגיש עתירה לבג"ץ, פרט לאוניברסיטת בר-אילן שהחליטה בשבוע שעבר להסיר את תמיכתה בעתירה.
בעתירה שהוגשה בחודש שעבר נטען כי ההחלטה על הקמת האוניברסיטה הייתה "רוויית פגמים, בלתי סבירה באופן קיצוני ואינה מתקבלת על הדעת". האוניברסיטאות ציינו כי ההחלטה התקבלה על-ידי רשות שאחראית על האזור שלה בלבד, וטענו כי תקציביהן ייפגעו.
Read this article in English