שתף קטע נבחר

 

הלכו רחוק מדי: איראן ביטלה החסימה על ג'ימייל

המחוקקים זעמו, אנשי העסקים כעסו, האזרחים התמרדו - ובטהרן אפשרו גישה לדואר האלקטרוני. התירוץ שלהם: "רצינו לחסום את יוטיוב, אבל ג'ימייל גם נחסם. זה לא היה מכוון"

כנראה שיש דברים שעליהם גם אזרחי הדיקטטורות החשוכות ביותר לא עוברים לסדר היום. זכויות אדם זה אולי לא אחד מהם, אבל גישה לדואר האלקטרוני - כן. ימים ספורים אחרי ששלטונות איראן מנעו את הגישה לגוגל, הם איפשרו מחדש לאזרחי הרפובליקה האיסלאמית לגלוש לגוגל ולהשתמש בג'ימייל. כך דווח הבוקר (יום ב') בסוכנות הידיעות האיראנית "מהר".

 

איראן במוקד, כותרות אחרונות

ארדואן לרוסיה ואיראן: הפסיקו לתמוך בסוריה 

בכיר איראני: כולם בעולם צוחקים על נאום נתניהו

אחמדינג'אד: הציונים המחבלים לא ישפיעו עלינו

איראן: הורשעה עיתונאית ש"השמיצה" נינג'ות

 

מוחמד רזה-מירי, האחראי על משרד התקשורת באיראן, הודיע כי חסימת ג'ימייל הייתה תוצאת לוואי של החלטת הרשויות להגביר את ההגבלות על הגישה ליוטיוב, בעקבות פרסום הסרטון "תמימות המוסלמים", הלועג לנביא מוחמד.

 

"לצערנו, אין לנו עדיין את הטכנולוגיה המאפשרת להבדיל בין השניים. רצינו לחסום את יוטיוב, אבל ג'ימייל גם נחסם, וזה לא היה מכוון", טען רזה-מירי. "אנחנו בהחלט לא רוצים שניתן יהיה להגיע ליוטיוב. לכן משרד התקשורת מחפש פתרון טכנולוגי שיאפשר לחסום את אתר זה, ולאפשר במקביל את הגישה לג'ימייל. זה יקרה בקרוב".

 

המשטר האיראני לא רוצה לתת גישה ליוטיוב (צילום: AP) (צילום: AP)
המשטר האיראני לא רוצה לתת גישה ליוטיוב(צילום: AP)

 

הודעה זו עומדת בסתירה להודעה שמסרו האיראנים רק לפני שבוע. אז נאמר כי מעתה גוגל וג'ימייל "יסוננו" עד הודעה חדשה. ההחלטה הובילה לכעס רב בקרב אנשי עסקים איראנים, שהסנקציות על תוכניות הגרעין כבר מקשות על עבודתם. הם לא היו היחידים שנפגעו מהחסימה.

"כמה בעיות התעוררו בעקבות חסימת ג'ימייל", צוטט חבר הפרלמנט חוסיין גארוסי ביומון "אפטאב א-יאזד". מה שהוא רצה להגיד, ולא אמר, הוא שמחוקקים רבים זועמים על אובדן הגישה לדואר האלקטרוני.

 

זו לא הפעם הראשונה שבטהרן חוסמים את הגישה למנוע החיפוש הפופולרי ולדואר האלקטרוני. רשויות איראן מנעו זמנית את הגישה לגוגל ולג'ימייל בפברואר, חודש לפני הבחירות. האייתוללות הודיעו לאחרונה על הקמת "אינטרנט איראן" שיהיה לטענתם "מהיר יותר ובטוח יותר", כתחליף לרשת האינטרנט הכללית.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קפה אינטרנט באיראן
צילום: AP
גוגל. גם לאיראנים
צילום: רויטרס
מומלצים