'ספינת ההפלות' מגיעה לראשונה למדינה מוסלמית
הספינה ההולנדית, שאנשי צוותה מבצעים הפלות במדינות שבהן חל איסור על כך, מתכננת לעגון במרוקו ולסייע לנשים. מרוקו צפויה לאסור את כניסתה למים הטריטוריאליים שלה
ספינה הולנדית שעל סיפונה צוות רפואי המוסמך לבצע הפלות תגיע השבוע למרוקו ותבצע הפלות בנשים חסרות אמצעים. מדובר בשיט הראשון של "ספינת ההפלות" למדינה מוסלמית. אנשי הספינה מתכוונים לסייע לנשים החשופות לתנאי תברואה מסוכנים ושקיים חשש לחייהן אם יבצעו הפלות באופן פרטי. כך פורסם אתמול (יום ב') בסוכנות הידיעות הצרפתית AFP.
עוד בחדשות ynet:
מועמד רפובליקני: אין הריונות מ"אונס לגיטימי"
ועכשיו בטורקיה: ארדואן יקדם חוק נגד הפלות
"הספינה בדרך, אנחנו לא יכולים לומר עדיין מתי ואיפה נעגון. אנחנו צפויים להישאר בחופי מרוקו למשך שבוע", אמרה בשיחת טלפון רבקה גומפרטס, מייסדת עמותת "נשים על גלים" המפעילה את הספינה. מהעמותה נמסר כי הם הוזמנו למרוקו על ידי קבוצת נוער מקומית בשם "התנועה האלטרנטיבית לחירויות הפרט", על מנת לחזק את התמיכה בחקיקה תומכת הפלות במדינה.
הרשויות במדינה עדיין לא הגיבו ליוזמה, אך היומון "א-טאג'דיד", קולה של מפלגת השלטון האיסלאמית במדינה, הטיל ספק בכך שהממשלה תרשה לספינה להיכנס למים הטריטוריאליים של מרוקו.
מהארגון נמסר כי לפי נתונים שפורסמו על ידי הממשל המרוקני, מתבצעות בין 600 ל-800 הפלות בכל יום במדינה, בהליך שאינו חוקי ואף נתפס כטאבו. "הבעיה היא שרק כ-200 מקרים מבוצעים בהליך תקין, אך רק לנשים שיש להן כסף", אומרת מייסדת הארגון, "ושאר הנשים פונות לטיפולים לא חוקיים, שתקינותם מוטלת בספק, מכיוון שאין להן מספיק כסף לשלם עבור ההליך היקר". טיפולים אלה מביאים מדי שנה למותן של 78 נשים מרוקניות בממוצע, טוענת גומפרטס, בהסתמך על סטטיסטיקות שפרסם ארגון הבריאות העולמי.
גומפרטס הודתה כי קשה לחזות מה תהיה תגובתה של רבאט, אך טענה כי כל ניסיון לחסום את הביקור יהיה הפרה של החירות לתנועה וחופש הביטוי. היא התנגדה לטענה כי ייתכן שמדובר בזמן לא הולם לביקור, לנוכח הרגישות הדתית הגוברת והמחאות האלימות בארצות מוסלמיות שבאו בעקבות הסרט האנטי-איסלאמי והקריקטורות הלועגות למוחמד שפורסמו בצרפת. "אני מבינה כי הביקור הזה נתפס בעיני קבוצות דתיות כפרובוקציה, אבל מדובר כאן בבריאות האישה - דבר שאינו קשור לדת", אמרה.
ב-11 השנים האחרונות, "ספינת ההפלות" ביקרה באירלנד, פולין, פורטוגל וספרד. ביקורים אלה גרמו למחאות בכל מדינה שבה ביקרו מצד ארגונים נגד הפלות.