בדיקה: היקף הקניות בסוכות היה נמוך במיוחד
נתוני חברת גמא ניהול וסליקה: גובה קניה ממוצע בכרטיס אשראי בחול המועד סוכות עמד על 318 שקלים - צניחה של כ-50% לעומת 646 שקלים לפני שבע שנים. "ימי החופשה שנוספו בין יום כיפור לסוכות הגדילו את היקף החופשות המשפחתיות והקטינו את היקפי הקניות"
תוך שבע שנים איבד חול המועד סוכות את ערכו המסחרי המיוחד, והציבור נוטה שלא לערוך בו קניות צרכניות בעלות ערך כספי גבוה. גובה קניה ממוצע בכרטיס אשראי בחול המועד סוכות תשע"ג עמד על 318 שקלים - כ-50% פחות מגובה הקנייה הממוצע שנרשם בחול המועד סוכות תשס"ז - 646 שקלים.
עוד בערוץ הכסף שלי :
- מי אשם במינוס? לסלוח ולצאת לרווחה כלכלית
- זינוק של 18% בביקוש למשכנתאות באוגוסט
- זקוקים למזומנים: כמה עולה הלוואה לחגים?
כך עולה מהשוואה רב-שנתית של גובה הקניה הממוצע בכרטיס אשראי של ימי חול המועד סוכות, שערכה חברת גמא ניהול וסליקה. החברה עוסקת בסליקה מוקדמת של שוברי תשלום בכרטיסי אשראי והמרתם למזומן מיידי לבתי-העסק הקמעונאיים.
לעומת גובה קניה ממוצע של 318 שקלים בחול המועד סוכות, במהלך חודש ספטמבר עמד גובה הקניה הממוצע על 395 שקלים. גם במספר התשלומים הממוצע חלה ירידה: בעוד שבחודש ספטמבר הגיע מספר התשלומים הממוצע לקניה בכרטיס אשראי ל-4.8, הרי שבימי חול המועד הוא ירד ל-4.3 תשלומים.
אריאל גנוט, מנכ"ל גמא ניהול וסליקה הסביר, כי מלבד מגמת הירידה שנרשמה בשנים האחרונות, השנה היתה סיבה נוספת לירידה במכירות: "ימי החופשה שנוספו בין יום כיפור לסוכות הגדילו את היקף החופשות המשפחתיות והקטינו את היקפי הקניות. מנתוני גמא ניהול וסליקה ניתן להסיק כי כשיש יותר חופשה – יש פחות קניות. כך בסוכות וכך גם בפסח".
מי שנהנו בחול המועד מן החופשה הם בתי-הקפה, שגובה בילוי ממוצע בהם הגיע ל-224 שקלים לעומת 195 שקלים בימים שקדמו לחול המועד. חנויות האופנה נהנו מעליה קלה בגובה הקניה הממוצע ביחס לספטמבר – 220 שקלים לקניה לעומת 214 שקלים.
חנויות המזון סבלו מירידה קלה בגובה הקניה הממוצע בכרטיס אשראי: מ-193 שקלים לקניה בחודש ספטמבר ל-176 שקלים בימי חול המועד. חנויות החשמל והאלקטרוניקה חזו בירידה של ממש מ-1,068 שקלים בקניה ממוצעת בחודש ספטמבר ל-913 שקלים בימי חול המועד.