שתף קטע נבחר
 

מחקר: האוכלוסייה הערבית תעבור למגדלים

למרות מצוקת הדיור במגזר, רק 5% מהאוכלוסייה הערבית במדינה גרה בבניינים רבי קומות - והשאר בבנייה פרטית. אולם מחקר שערך מרכז הבנייה הישראלי צופה כי בעשור הקרוב המגמה צפויה להתהפך: "תם העידן של החמולות"

האם המגזר הערבי בישראל יעבור בקרוב להתגורר במגדלים רבי קומות? על פי נתונים חדשים שהגיעו לידי ynet, כ-95% מהמשפחות הערביות בונות בבנייה פרטית ורק כ-5% בבנייה רוויה. ואולם, נראה כי באוכלוסייה הערבית כבר מבינים שהפתרון למצוקת הדיור הוא מגורים בבנייה רוויה (כלומר בבניינים רבי קומות).

 

כתבות נוספות בנושא בערוץ הנדל"ן :

 

על פי נתונים שמפרסם מרכז הבנייה הישראלי לקראת תערוכת הבנייה הערבית הראשונה לשנת 2012, שתיערך בתחילת החודש הבא ביישוב טמרה שבגליל, כ-30% מתושבי נצרת זנחו את הבנייה הפרטית וכבר מתגוררים בבנייני קומות. במרכז הבנייה טוענים כי מגורים בבניינים תהיה המגמה בקרב המגזר הערבי בעשור הקרוב.

 

איקבל עדוי, המרכזת את פעילות המרכז במגזר הערבי, מספרת כי "כיום יש פרויקטים לבנייה רוויה לא רק בנצרת - גם בשפרעם, בסכנין, בטייבה ובאום אל פאחם בונות כמה חברות נדל"ן שכונות של בניינים רבי קומות".

 

לדבריה, מי שצפוי בעיקר לעבור לגור בבנייה רוויה הם זוגות צעירים מהמעמד הבינוני ומעלה, משכילים לפחות עם תואר ראשון שמחפשים את התרבות של בנייה רוויה - כלומר מחפשים ועד בית, חניה זולה וגנים מסודרים. "תם העידן של החמולות, הם מחפשים את האוטונומיה שלהם", מסבירה עדוי.

 

העיר שפרעם. "תם עידן החמולות" (צילום: Lowshot.com ) (צילום: Lowshot.com )
העיר שפרעם. "תם עידן החמולות"(צילום: Lowshot.com )

 

בקרוב: פיתוח מסיבי

חשוב לציין כי בשאר רחבי הארץ שיעור האוכלוסייה הערבית המתגוררת בבניינים עדיין נמוך פי 6 מאשר בנצרת. רק 5% גרים בבניינים ו-95% גרים בבתים פרטיים. עוד עולה מהנתונים כי למעלה מ-55% מהמשפחות הערביות במדינה זקוקות ליחידת דיור נוספת, ונאלצות לגור יחד עם המשפחה הרחבה באותה יחידת הדיור.

 

נתונים אלו, המצביעים על מחסור חמור ביחידות מגורים, לצד הבשלה לבנייה לגובה במגזר, צפויים להוביל לפיתוח מסיבי של בנייה ביישובים ערביים בעשור הקרוב. בדיקה של מרכז הבנייה הישראלי מצביעה על כך שתוכניות המתאר בעשור הקרוב מבשרות למגזר הערבי על בנייה של בין 100 אלף ל-150 אלף יחידות דיור חדשות בבנייה רוויה.

 

נזכיר כי בחודשים האחרונים פרסמו המרכז הערבי לתכנון אלטרנטיבי ועמותת "במקום" דו"ח, שלפיו מוסדות התכנון במדינה מפלות את היישובים הערביים לעומת היישובים היהודיים בהיקף התכנון והבינוי.

 

על פי מצאי הדו"ח, תוכניות המתאר ביישובים יהודיים מצביעות על התרחבות משמעותית של היישוב לעומת התרחבות מינורית ביישוב הערבי (מה שמשפיע בהכרח על מצוקת הדיור של התושבים ביישובים הערביים).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נצרת. 30% מהתושבים גרים בניינים
צילום: עידו בקר
מומלצים