יוון: עימותים אלימים בהפגנה נגד הצנע באתונה
בעוד מנהיגי אירופה מכונסים בבריסל, אתונה משותקת בשל שביתה כללית של איגודי העובדים הגדולים המוחים על הקיצוצים הנדרשים לקבלת הסיוע מהמוסדות האירופאים. השוטרים מגיבים בירי גז מדמיע. "הם מביאים את החברה לידי ייאוש"
החנויות נסגרו, התחבורה הושבתה ואלפי בני אדם גדשו את רחובות אתונה. בפעם השנייה בשלושת השבועות האחרונים נערכות היום (יום ה') שביתה כללית ביוון וצעדות במחאה על צעדי הצנע הנדרשים מאתונה. האירוע החל בצעדה ללא אלימות, שבה השתתפו כ-70 אלף בני אדם, אך התפתח לעימותים בין חלק מהמפגינים שיידו אבנים ובקבוקי תבערה, לבין השוטרים שהגיבו בירי גז מדמיע. במהלך ההפגנה מת אדם בשנות ה-60 לחייו מהתקף לב. בבריסל נועדים מנהיגי אירופה ודנים במשבר האירו ובעתידן של יוון וספרד. ynet העביר שידור חי של הצעדות והעימותים.
בחירות בארה"ב 2012 - כל הכתבות של CNN ו-ynet
שני ארגוני העובדים הגדולים במדינה, ADEDY ו- GSEE ארגנו את השביתה שתימשך 24 שעות.
יוון נתונה במשבר העמוק ביותר מאז מלחמת העולם השנייה ונדרשת לקיצוצים של 11.5 מיליארד אירו לפחות כדי להיענות לרצונם של המוסדות האירופאים המבקשים לחלצה. הם ידועים כ"טרויקה" – הבנק האירופי המרכזי, קרן המטבע העולמית והמועצה האירופית. אירופה צפויה להעניק ליוון עוד 130 מיליארד אירו.
"לפחות פעם אחת על הממשלה לדחות את הדרישות האבסורדיות של הטרויקה", אמר יאניס פנגופולוס, ראש איגוד GSEE, המאגד את עובדי המגזר הפרטי. "הסכמה לצעדים הקטסטרופליים משמעותה הבאת החברה לידי ייאוש".
השביתה שיתקה את רוב המדינה. האוניות נשארו בנמלים, התחבורה הציבורית באתונה שובשה ובתי החולים עבדו עם צוותים מצומצמים. משרדים ציבוריים, משרדי ממשלה וחנויות רבות, כולל מאפיות, נסגרו. חמישה מצעדים מתוכננים להתקיים היום ולהגיע לשיאם בהפגנות מחוץ לפרלמנט, שסביבו הוקמו גדרות מתכת. בכיכר סינטגמה שבחזיתו הוצבו 4,000 שוטרים. בעבר התפתחו הפגנות רבות לעימותים אלימים.
בבריסל נפתחה היום פסגה שתימשך יומיים ובמהלכה ינסו מנהיגי אירופה לגשר על
הפערים ביניהם בנוגע לשיתוף פעולה בנקאי. סקרי דעת קהל מראים כעס גובר על חבילת החילוץ שאמורה להשאיר את הכלכלה היוונית על תילה, ועל פסימיות של היוונים לגבי עתידם הכלכלי. "אסור להעביר את החבילה החדשה והכואבת", הודיע איגוד העובדים במגזר הציבורי, ADEDY. "התביעות החדשות רק ישימו קץ למה שנשאר מהעבודה שלנו, מהפנסיות ומהזכויות הסוציאליות".
אך הכסף צפוי לאזול בחודש הבא, ולאתונה אין ברירה אלא לקדם את אישור חבילת החילוץ, חרף הזעם הציבורי. אתונה ונציגי הטרויקה אומרים כי הגיעו להסכמה על רוב הנושאים.