שתף קטע נבחר
 

מענה לביקושים? כ-2,000 דירות ייבנו במרכז

ועדות התכנון צפויות לאשר תוכניות לבניית 1,344 דירות בבת ים, 400 דירות ברמת השרון ו-222 דירות בבני ברק. בנוסף, הוחלט על תוכניות שימור אתרים בתל-אביב ובהרצליה

לא רק משרד השיכון ממהר לאשר תוכניות , שלושה חודשים לפני הבחירות לכנסת ה-19 . גם במשרד הפנים פרסמו היום (ג') לא מעט הודעות על אישור תוכניות לבניית אלפי יחידות דיור במרכז הארץ.

 

כותרות אחרונות בערוץ הנדל"ן :

 

על פי ההודעות, הוועדה המחוזית תל-אביב הפקידה להתנגדויות הציבור תוכנית לבניית 1,344 יחידות דיור בבת ים, לצד 1,200 חדרי מלון, פארק, מבני ציבור ומבני תעסוקה ומסחר. יחידות הדיור צפויות להיבנות בחלק הדרום-מערבי של העיר. נזכיר כי לרשות הציבור יש כ-60 יום להגיש התנגדויות לתוכנית.

 

עוד החליטה הוועדה להפקיד להתנגדויות הציבור תוכנית לבניית 400 יחידות דיור ברמת השרון. מדובר במתחם בגודל כ-21 דונם, הממוקם במזרח העיר, בקרבת מתחם תע"ש.

 

בבני ברק הפקידה הוועדה להתנגדויות הציבור תוכנית לבניית 222 יחידות דיור במתחם המלבן בשכונת פרד כץ, לצד שטח ציבורי פתוח וכן מבנה ציבורי בן שש קומות. מדובר במתחם בשטח של כ-11 דונם בין הרחובות אוסישקין והפלמ"ח.

 

במסגרת תוכנית זו, ייבנו יחידות הדיור בצפיפות ממוצעת של 31 יחידות דיור לדונם במבני מגורים בגובה של 7.5 קומות.80% מיחידות הדיור יהיו בשטח ממוצע של 96 מ"ר ו-20% יהיו קטנות יותר בשטח של 63 מ"ר, כל יחידת דיור תכלול מרפסת של 12 מ"ר.

 

יש גם תוכניות לשימור

בתוך כך, הודיעה היום הוועדה המחוזית תל-אביב על הכנת תוכנית לשימור ולתיעוד בתי באר בעיר תל-אביב-יפו. בתי באר הוקמו כמבני השקיה ומגורים בפרדסים של יפו, וכללו באר, בריכת אגירה, מערכת תעלות להשקיית העצים, מבני חקלאות ומגורים.

 

החל ממחצית המאה ה-19 התפתחו חלק מהמבנים לבתי קיט מפוארים לעשירי יפו. שינויים טכנולוגיים, חברתיים ופוליטיים הביאו במקרים מסוימים להפיכת המבנים למגורי קבע מחוץ לחומות העיר העתיקה.

 

בוועדה מסבירים כי "המבנים מהווים חלק חשוב ממורשת הבנייה, ועדות להיסטוריה החקלאית-מסחרית והעירונית של יפו. בהיותם המבנים הראשונים שנבנו מחוץ לחומות, "משכו" אליהם בתי הבאר דרכים שהיוו שלד ראשוני לרחובות הקיימים כיום בדרום ומזרח העיר. שימורם כקבוצה יהווה מסמך בהבנת ההתפתחות העירונית של תל-אביב-יפו.

 

בסקר שימור שנערך בדרום-מזרח העיר נמצא כי 63 בתי באר היסטוריים שרדו בשכונות השונות. כ-20 מתוך המבנים שנסקרו כבר מיועדים היום לשימור. יתר המבנים נמצאים בדרגות שונות של סכנת הריסה או שינוי מהותי באופי המבנה.

 

גם בהרצליה מתכננת הוועדה לשמר מבנים ואתרים. במסגרת סקר שימור אתרים, אותרו ברחבי הרצליה עשרות אתרים פוטנציאליים לשימור. כמו כן, התקיימו דיונים שונים בוועדת השימור העירונית, שבחנה וגיבשה את רשימת האתרים שהוצגו בסקר, והמליצה לקדם תוכנית לשימור אתרים בעיר, בהתאם לתוספת הרביעית בחוק התכנון והבנייה.

 

יצוין כי סקר שימור האתרים טרם הושלם ולא כלל בתוכו את אזור מערב הרצליה ואת אזור הרצליה ב'. לפיכך, מספר אתרים פוטנציאליים בעלי ערכים אדריכליים, ביטחוניים, היסטוריים ודתיים אינם באים לידי ביטוי בו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים