שתף קטע נבחר
 
צילום: shutterstcok

סנדוויץ' קלאסי: ביקור במיצ'י הירושלמית

ב"מיצ'י" בשוק מחנה יהודה תמצאו סנדוויצ'ים בלי טיפת דאווין. האמת, כבר נמאס כבר מכל הכריכים האלה שבאים לך בפוזה של שיפוני

שוב מחנה יהודה. מה לעשות, כוכי האוכל הקטנים מתרבים כאן כמו שפנים. זה רק שאלה של זמן עד שהירקות והפירות ייעלמו מהנוף.

 


 

בתור אחד שעושה קניות בשוק הזה בקביעות, כבר הבנתי את הפרינציפ: כשבסטה סגורה כל השבוע בלי שמודעת אבל תסביר את הסיבה, סימן שבעל הבית קיבל החלטה ובשבוע הבא יתחילו כאן בהריסה-בנייה. ובעוד חודש? אולי בית קפה, אולי בר, אולי עוד מסעדה.

 

עוד בערוץ האוכל:

מסובים לקדירה: מתכוני קדירות בקר

 

הירייה האחרונה היא של שני אחים, רוני ואיתמר, שפתחו באחת הסמטאות את מיצ'י - מסעדה בסנדוויץ'. המבחר? לא גדול, ומתמקד בצמד הקלאסי רוסטביף (מסינטה או מאנטרקוט) וקורנביף, לצד אופציה פורטבלית לצמחונים.

 

צמחונים- יש גם אוכל בשבילכם. אבל זה רוסטביף (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
צמחונים- יש גם אוכל בשבילכם. אבל זה רוסטביף(צילום: דודו אזולאי)

 

האחים עצמם אמונים על ההכנה המוקדמת של הנתחים השלמים, שנפרסים רק עם הכנת הסנדוויץ'.

 

הבשר הוורדרד עולה על הפלנצ'ה לחימום קל ולסגירה סופית, ונדחס ללחמנייה (מקמח לבן או מלא).

 

כל השאר לבחירתכם: טפטוף של טקמאלי (רוטב שזיפים גרוזיני חמצמץ), בצל מטוגן, ממרח שום קלוי, מיונז תוצרת בית ודיז'ון. מספיק, לא? למה לקלקל בשר מעולה ביותר מדי תוספות.

 

מי שלא מסתפק בלחמנייה ובונה על לאפה מתבקש לצעוד כמה מטרים שמאלה או ימינה ולהביא אותה מאחת המאפיות בשוק. רק תזכרו שבירושלים היא נקראת עשתנור (כן, ב־ע'. עש זה לחם בערבית).

 

בואו לבקר בלילה. שוק מחנה יהודה (צילום: עיינה לי) (צילום: עיינה לי)
בואו לבקר בלילה. שוק מחנה יהודה(צילום: עיינה לי)

 

מה שיפה במיצ'י זה הפשטות והיעדר היומרה. כאן עוד לא נסחפו בגל הסנדוויץ'־גורמה ששוטף אותנו לאחרונה; לא

 

אנטרקוט עם ביצי שלו ולא פרגיות עם פסטו ופיסטוקים, רק לחמנייה שמשתוקקת לפרוסות של בשר מצוין ולהזלפה של כמה סייענים. התוצאה מהנה עד מאוד וגם הכיס לא מחורר: 29־35 שקל הסנדוויץ'.

 

מיצ'י. השזיף 13 שוק מחנה יהודה, ירושלים, 5866885־052

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים