שתף קטע נבחר

ח"כ חסון: העבודה לא מפלגת שמאל? זו הונאה

במשדר הבוקר הסביר הח"כ על הפרישה מקדימה והחבירה ללבני, שלדבריו ביחס למתחריה במרכז ובשמאל היא בעלת הניסיון הרב ביותר, "ואת המדינה הזו צריך לנהל עם ניסיון"

לאחר הודעתה של ציפי לבני על התמודדותה בבחירות, הודיעו מספר ח"כים מקדימה על פרישתם, במטרה לחבור אליה. ח"כ יואל חסון מתארח באולפן ynet ויספר על המהלך. חסון הסביר כי הצעד של לבני מתבקש כיוון "שמי שנבחרה לראשות מפלגת העבודה, מפלגתו של יצחק רבין, שמעון פרס ודוד בן-גוריון, אומרת בצורה שמנותקת לחלוטין מהמציאות שמפלגת העבודה היא לא מפלגת שמאל. והרי אין הונאה יותר גדולה מהדבר הזה". לדבריו, "מפלגת העבודה היא מפלגת שמאל, חבריה הם אנשי שמאל וזה לגיטימי. אני מצטער שיחימוביץ' מתביישת להודות שהיא מנהיגת מפלגת שמאל".

 

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

בסקרים מנבאים לקדימה התרסקות. נוכח עובדה זו הודיעו יחד עם חסון גם הח"כים רחל אדטו, שלמה מולה ומגלי והבה על פרישה מהמפלגה. הם צפויים לקחת את יחידת מימון המפלגות שלהם ולחבור ללבני. חסון הסביר: "לבני היא אישה דעתנית, אומרת את דעותיה ועל כך שילמה מחיר. היא אדם שחשוב לו מה שקורה במדינה הזו. היא קיוותה שיהיו כוחות שיצליחו לעמוד מול הגוש של נתניהו, אבל הבינה שהיא זו שצריכה לעשות את זה". לדבריו, היה ניסיון לאיחוד כוחות בגוש המרכז-שמאל, "רצינו מאוד לאחד כוחות. גם מי שתומך ביחימוביץ' וגם מי שתומך בלפיד, היה רוצה לראות כוחות משולבים, אם אכן זה מביא תוצאה של התמודדות טובה יותר מול נתניהו".

  

בחירות 2013 - כל הדיווחים בעמוד מיוחד

 

עוד אמר, כי "לא את כל הדברים יחימוביץ' ולבני רואות עין בעין. לבני פחות מסתתרת מאחורי עמדותיה ואומרת אותן בצורה ברורה. יחימוביץ' עמומה, היא מנקדת מנדטים. היא רוצה להיות כינור בממשלה של נתניהו מראש וזו המטרה הראשונית".

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

יחימוביץ' ב"בליך", רמת גן (צילום: ארטיום דגל) (צילום: ארטיום דגל)
יחימוביץ' ב"בליך", רמת גן(צילום: ארטיום דגל)
 

חסון הבהיר: "לבני לא באה להיות חברת כנסת מהשורה. היא באה להיות ראש ממשלה, היא באה להשפיע". ביחס לסקרים שמנבאים רוב גדול לימין, אמר: "מדברים על זה כעובדה מוגמרת שנתניהו הולך להיות ראש ממשלה. אבל יכול להיות שזה לא יקרה. אם המטרה האמיתית היא להחליף את נתניהו, כל המנהיגים צריכים לראות מה באמת יותר נכון, ללכת יחד או ללכת לחוד. המסקנות האלה יתקבלו בימים הקרובים".

 

יחימוביץ': לבני אינה אופציה להחלפה שלטונית

יחימוביץ', שבאותה עת ביקרה בבית הספר "בליך" ברמת גן, הבהירה: "סקר מהבוקר מנבא שבעה מנדטים בלבד ללבני, אז אופציה להחלפה שלטונית אין כאן". לדבריה, "זה פוגע מאוד במפלגתו של יאיר לפיד וקצת במפלגת העבודה. אני קוראת מפה שוב ללבני שלא ללכת להרפתקה האומללה הזאת, שרק מגישה לבנימין נתניהו את השלטון על מגש כסף, להתעשת ולחבור אליי כדי לנצח את נתניהו".

 

יחימוביץ התייחסה לטענה כי אין לה ניסיון ניהולי: "הנהגה היא לא ניהול. הנהגה היא השקפת עולם. לומר את האמת זה להוביל אנשים אחריך. כשבוחרים מנהיג זה לא כמו לבחור מנכ"ל". היא הזכירה כדוגמה את הנשיא ברק אובמה שלדבריה נבחר כשבעברו פחות ניסיון פרלמנטרי משלה.

  

חסון התייחס להתנהלותה של לבני בעבר: "לבני לא רצתה לתת במתנה 28 מנדטים לנתניהו, ובעניין זה היא הוכיחה עצמה כצודקת. אחר כך קדימה בראשות מופז הצטרפה לממשלה ויצאה משם בבושת-פנים. לבני חשבה שצריך להילחם בנתניהו, אם כי היה קשה להיות אופוזיציה". הוא הסביר כי כעת, "כשמסתכלים על לבני-יחימוביץ'-לפיד, לבני מציגה את האופציה הכי משמעותית עם הכי הרבה ניסיון, ואת המדינה הזו צריך לנהל עם ניסיון".

 

כ"ט בנובמבר הפלסטיני

אשרף אל עג'רמי, לשעבר השר לענייני אסירים ברשות הפלסטינית, שוחח באולפן על הצעדים הצפויים של הרשות באו"ם. בצמרת המדינית נערכים להצבעה שיזם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן, לאחר שבשנה האחרונה קידם את הפנייה להפוך ל"מדינה משקיפה" באו"ם. מחר ככל הנראה היא תזכה במבוקשה. דווקא בכ"ט בנובמבר, יום השנה ה-65 להצבעה על תוכנית החלוקה להקמת מדינה יהודית וערבית בשטח המנדט הבריטי בארץ ישראל, צפויים הפלסטינים לקבל הכרה מצד העצרת הכללית.

 

אל עג'רמי אמר כי אבו מאזן הבטיח לאמריקנים שלפחות בקרוב לא יפנה לבית הדין הבינלאומי בהאג בנוגע לפעולותיה של ישראל בשטחים, "אבל זה לא אומר שאנחנו לא נפנה לבית הדין הזה אחר כך, אם הבנייה בהתנחלויות תימשך ואם התהליך המדיני יהיה תקוע כל הזמן".

 

לדבריו, "כאשר תהיה הכרה במדינת פלסטין תחת כיבוש ויינתן לה מעמד של משקיפה, זה אומר שהעולם מכיר בכך שכל השטחים הכבושים מ-1967 שייכים למדינה הפלסטינית. זה יקל על פלסטינים לדבר עם הצד הישראלי על הגבולות, במיוחד כשיש הכרה בינלאומית בגבולות האלה".

 

בירושלים ככל הנראה כבר הבינו שהקרב אבוד, ובימים האחרונים מנהלים קרב בלימה בסיוע אמריקני. לכל הפחות, השאיפה היא שמדינות מפתח בעולם ובמיוחד באירופה לא יצביעו בעד ההצעה של נשיא הרשות הפלסטינית אבו מאזן. צרפת הייתה הראשונה שהכריזה אתמול על התמיכה בו.

 

בהכנת הידיעה השתתפה שירי הדר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
לבני. בתנועה
צילום: רויטרס
אבו מאזן. כ"ט בנובמבר
צילום: AFP
יחימוביץ'. יום הבוחר
צילום: ירון ברנר
מומלצים